Vålerenga – Tromsø 0-0: Samme gamle leksa

Jepp, vi har sett det før. Et av Eliteseriens mange, grå lag fra utkant-Norge kommer til Ullevaal for å raske med seg ett poeng. Som vi har skrevet før: Oppskriften for å ta poeng mot Enga er forholdsvis enkel, men den krever at du legger igjen en del ære og selvrespekt i garderoben. Tromsø la igjen alt, de tok det ikke med på flyet en gang.

 

Oppskriften er å tette igjen midten, avskjære Vålerengas småspill, og heade unna dårlige innlegg fra sida. Også hale ut tida mye. Tromsø nøyde seg ikke med det, de valgte også å fake skader på et nivå jeg aldri har sett i norsk fotball. Hvor mange ganger lå de nede de siste 15 minuttene? Det er helt ubegripelig at det går an å opptre så til de grader usportslig, også skal alle bare akseptere det fordi vi ikke klarer å slå dem. Det MÅ være lov å kritisere den slags piss selv om man spiller dårlig sjøl.

Også lurer vi på hvorfor folk ikke gidder å se på norsk fotball?

Men så lenge dommer lar det hele gå, og attpåtil aldri gir dem gult for å hale ut tida, så er det bare for Tromsø å le hele veien hjem. For min del unner jeg dem et nedrykk av hele mitt hjerte.

Så hva med oss? Samme som alltid: Vålerenga stiller opp i sin sedvanlige 4-3-3, prøver å småspille seg igjennom midten, eller slå upresise innlegg fra siden på en spiss som egentlig er ving, og som er alt for liten og duellsvak til å være spiss. Det blir alt for omstendelig, det går for sakte, og vi går rett i fella gang på gang på gang på gang på gang.

Vi har scoret ett mål på de fire siste seriekampene, og klarte heller ikke score spillemål mot Elverum. Laget ser ut til å mangle glød og innsats. Hva er det som foregår i Vålerenga om dagen?

En ting er i alle fall sikkert. Dette var en avslutning Ullevaal Stadion verdig. Good riddance.

Ronny, nå har du en uke på å få gutta opp i ringa. Da er det bortetur til Mordor. Den som ikke er motivert for det kan finne seg en annen klubb å spille for. 

 

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 5 BB – Tar det som kommer, setter i gang angrep. Prøver å kjefte i gang gutta.

Robert Lundström – 5 – Gjør en grei jobb defensivt, løper mye, men har jo ingen å slå innlegg på.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Tar unna det meste som kommer, god én mot én.

Enar Jääger – 5 – Ditto.

Simen Juklerød – 4 – Blir for slurvete til tider, ser litt temposvak ut.

Daniel Berntsen – 2 – Ut til pause.

Daniel Fredheim Holm – 3 – Trekk for mange elendige cornere. Får ikke mye til ellers heller, dessverre. Ut etter 68.

Christian Grindheim – 5 – Jobber hardt, tar mange defensive løp. Klarer ikke prege laget offensivt i 2. omgang.

Ghayas Zahid – 4 – Varierer fra briljante glimt til å ikke gidde å løpe. God første omgang, slutter å jobbe utover i 2. omgang.

Bård Finne – 3 – Spiller ute av posisjon, og får ikke til noe særlig. Hvordan skal han vinne hodedueller på de innlegga? Ut 78.

Abdisalam Ibrahim – 3 – Spiller vel også ute av posisjon, forstår ikke helt hva han gjør på kant. Får ikke til noe særlig, men takler litt.

Innbyttere:

 

Magnus Lekven – 5 – Inn 45. Legger seg dypt i banen og tar over en del av Grindheims defensive oppgaver.

Aron Dønnum – 4 – Inn 68. Viste hvor temposvake resten var når han kom innpå. + for løping, men klarer ikke skape noe.

Ernest Agyiri – Inn 78 – For kort tid.

3 kommentars på “Vålerenga – Tromsø 0-0: Samme gamle leksa

 • Tilbaketråd Slaktes over hele linja: – Hva er det som foregår i Vålerenga? | bilindustrien

 • 15. august 2017 i 09:43
  Permalink

  Hvor mange av Tromsø- skadene var “Fake”? En skallet klart hodet med en Enga spiller og ble selvfølgelig teipet igjen, Nordby ble byttet ut da han ikke klarte å gå etter å ha ligget nede. Ellers så var det en med krampe etter 94 minutter som så litt tvilsom ut men han var oppe på 20 sek. Hvem flere ?

  Det usportslige her var alle Enga supporterne som roper fitter , viser fingeren og annet hets mot spillere som helt klart er skadet. Voksne menn på 40+ som oppfører seg som 13 åringer. Patetisk.

  Svar
  • 15. august 2017 i 12:16
   Permalink

   Da må jeg nesten be deg se elendigheten en gang til. Tromsø la seg med eller uten fysiskkontakt gjennom hele kampen og halte ut tid fra avspark i første omgang. De nevnte situasjonene var muligens reelle, men det var et xx antall stopp i spillet gjennom hele kampen, og på alle døballsituasjoner så er det alltid hans lengst unna på banen som skal ta det. For all del Tromsø må gjerne fortsette med det fremover men håper da at det blir i første divisjon eller enda lengre ned i divisjonsystemet. Ingen ære i den gjengen der, Sandefjord rykket ned men spilte spillet sitt (2015) det kan man respektere, Tromsø er bare fullstendig ødeleggende for “merkevaren” Eliteserien.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *