Kapreferat og børs: Lillestrøm – Vålerenga: 2-1

Nok en helg, nok en kamp hvor Vålerenga ikke klarer å vinne. Nå er det fem kamper siden forrige sier i Eliteserien, og tabellen begynner å se jævlig stygg ut.

Sammenlikna med kampen mot Tromsø føltes denne litt mer levende. Det var mer trøkk fra begge lag, og LSK skal ha for at de holdt seg for gode til å filme og drøye tida. Men utover det så fikk vi se mye av det samme kampbildet som vi så forrige helg: Vålerenga triller ball på motstanders banehalvdel uten å skape spesielt mye, motstander ligger dypt, og får til akkurat så mye som de må. For bortsett fra perioden mellom Vålerengas utlikning og LSKs andre ledermål, så var det akkurat den gameplanen LSK fulgte.

Og som vi har sagt så mange ganger før: Dette er det vi møter i ni av ti kamper, og vi har gjort det i en mannsalder. Hvorfor klarer vi ikke å knekke koden? Hvorfor klarer vi ikke å finne et mottrekk? Alle lagene i Norge vet nå at hvis man ligger lavt mot Vålerenga, så vil vi slite med å score mål. Og da hjelper det ikke å eie ballen i 70% av kampen.

Resten av sesongen skal vi spille hjemmekampene våre på vårt nye stadion. La oss for guds skyld håpe at det kan gi oss en etterlengta boost i poengfangsten. Per i dag er det bare fire poeng ned til kvalik, men også bare tre poeng opp til en femteplass, så utover høsten vil hvert eneste poeng være ekstremt viktig.

Spillerbørs

Adam Larsen Kwarasey 5 – Meget upresis i distribusjonen av baller innledningsvis, men skjerper seg i andre omgang. Ikke skyldig i noen av baklengsmålene, og holder oss inne i kampen med et par gode redninger.

Simen Juklerød 5 – Noen gode offensive involveringer særlig på slutten av første omgang. Kombinerer fint med Zahid ved flere anledninger. Grei kamp av Jukle.

Jonatan Tollås Nation 4 – To store muligheter til å score i første, men brenner begge. Taper duell mot Kippe ved 1-0, passiv ved 2-1. Hever seg litt i andre, blant annet med en minneverdig takling på Knudtzon.

Enar Jääger 3 – Blir litt passiv før 2-1, og opphever en offside som fører til et farlig angrep i andre omgang.

Robert Lundström 4 –  Forårsaker frisparket i forkant av 1-0. Er offensiv, og kommer ofte til innlegg. Dessverre er innleggene stort sett av laber kvalitet.

Christian Grindheim 4 –  Svak innledningsvis i kampen. Upresise pasninger, balltap, og faller i duellen med Kippe før 1-0 målet. Men løfter seg etter at han utlikner. Ut et kvarter før slutt.

Magnus Lekven 3 – Ingen spesielt sterk kamp av Lekven. I enkelte av kampene i år har han framstått meget pasningssterk, men i dag blir det litt for mange feilpasninger.

Daniel Fredheim Holm 3 –  Ut til pause. Ble kanskje litt prega av smellen med Kippe tidlig i første omgang, og markerte seg ikke spesielt mye den omgangen han fikk.

Ghayas Zahid 5 BB –  Mye involvert, regisserer det meste Vålerenga foretar seg offensivt i første omgang. Litt mer usynlig i andre.

Bård Finne 3 –  Byttes ut etter en drøy time. Ingen spesielt god kamp av Finne. Markerer seg mest når han ikke rekker fram til en ball som ligger løst to meter fra et åpent LSK-mål.

Chidera Ejuke 3 –  Noen flotte dribleraid, men får ikke satt sitt preg på kampen. Helt borte i andre omgang.

Innbyttere

Henrik Kjelsrud Johansen 3 – Inn for Daniel etter 45 minutter. Dessverre kommer det få presise innlegg etter at Kjelsrud kommer inn, og han får dessverre ikke vist sin spisskompetanse.

Aron Dønnum 5 –  Inn etter 62 minutter. Meget godt innhopp. Dønnum er uredd og energisk og tør å utfordre. Spiller med en selvsikkerhet som får det til å se ut som om han aldri har gjort annet enn å spille på dette nivået.

Herman Stengel – Inn etter 75 minutter. For kort tid.

Èn kommentar på “Kapreferat og børs: Lillestrøm – Vålerenga: 2-1

• 20. august 2017 i 08:34