Engamorgen mandag 21. august: Om pause i serien og søndagens cupkamp

Aperopet er klar for feiring av både mål og seier i helgas cupkvartfinale mot Rosenborg. Foto: Eivind Hauger

Etter kampene som ble spilt i helga er det tre uker til neste serierunde. Fotballforbundets veier er uransakelige.

Sammen med en rekke andre på Twitter undret VGs Morten Stokstad seg i går om hvorfor det er tre uker til neste serierunde.

For det er det.

Etter at Vålerenga har møtt Rosenborg til kvartfinale i cupen på Lerkendal søndag kveld er det ei uke med spillefri/landskamper. Vi ser på hva vi tror dette gjør med/for Vålerenga.

Lørdagens kamp på Åråsen der VIF ble slått av LSK viste at det går i riktig retning, bare ikke fort nok, for Vålerenga. Energinivået var et annet enn i de 3-4 seneste kampene, men det er fortsatt lang vei å gå. Til en cupkamp bør det være litt på samme måte som på Åråsen: De som finnes verdig til å få en plass i startoppstillingen bør gripe denne sjansen og spille som om det gjaldt en cupfinale. For det er jo det det gjør.

Gårsdagens kamp mellom Haugesund og Rosenborg viste at et Rosenborg med nye spillere på en rekke plasser. Med en utskiftning av åtte fra laget som startet i Amsterdam i deres Europa-liga-play-off-kamp mot Ajax var RBK usikre, framsto som forholdsvis lette å forsvare seg mot, og hadde en rekke spillere (spesielt trioen på topp: Levi, Bendtner, Adegbenro) som forsøkte å avgjøre alene. Da er RBK mye mindre farlige offensive enn de er når de angriper i sverm.

Torsdag denne uka er det returoppgjør mot Ajax, og det er en mulighet for at Rosenborg vil være slitne etter denne kampen. Utladningen etter en seier mot Ajax, eller skuffelsen etter et tap, i kombinasjon med et slitent lag der det nødvendigvis må gjøres utskiftninger, er en opplagt fordel for Vålerenga før helgas kvartfinalekamp mot det som utvilsomt er landets vanskeligste motstand.

Samtidig er det noe med cupkamper. Cup er cup, og det er en anledning der en ny spiller kan skinne. Det er gjerne i slike kamper ukjente spillere får anledning til å virkelig spille en rolle. La oss håpe at det er en ny VIF-spiller denne gangen.

For selv om vi syns det er noe forbanna fjas av NFF å legge cupfinalen til desember, så vil vi jo gjerne dit.

Når denne kampen er gjennomført, tror vi at Vålerenga vil ha svært godt av ei treningsuke der størstedelen av laget er til stede, og hvor man vil kunne trene opp spillerne som sliter, øve på det som skal sitte.

VIF i dag har er ei rekke spillere som ikke er klare til kamp, eller i hvert fall ikke klare til 90 minutter kamp. Dermed vil ei pause kanskje kunne gjøre noe med spissproblemet slik at Moa, Fitim Azemi og/eller Henrik Kjelsrud Johansen vil være på plass når nye Vålerenga Kultur- og Idrettspark tas i bruk som eliteseriearena om tre uker.

De samme forbedringene vil vi forhåpentligvis kunne se når det gjelder samspill og relasjoner mellom offensive spillere på kantene og på midtbanen. Dersom bevegelsene – også uten ball – blir bedre, vil dette også medføre at det er enklere å spille ballen i rom, slik at motstanders forsvar åpnes opp og at det oppstår muligheter som følge av dette. Det får vi tid til å øve på.

 


Rekruttkamp i dag

Det Vålerenga-laget som derimot ikke har pause, er rekruttlaget, altså det VIF-laget som benytter seg av landslagsspillere. Her er det kamper både i dag og de to neste mandagene:

  • 21.08. 19:00 Vålerenga 2-Bærum, Vallhall
  • 28.08. 18:00 Alta-Vålerenga 2, Finnmarkshallen
  • 04.09. 19:00 Vålerenga 2-Nybergsund IL Trysil, Vallhall

 


Hockeytreningsseier

Ifølge Vålerenga Hockey på Facebook slo Vålerenga Frisk/Asker i Askerhallen i gårsdagens treningskamp. Perioderesultatene var 0-1, 2-0, 3-0. Altså vesentlig mer lovende enn stortapet for Storhamar tidligere i uka. Men sånn er det jo med treningskamper: Man har ulik inngang til kampene med ulik treningsmengde i beina. Spesielt snaue tre uker før seriestart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *