Engamorgen søndag 27. august: Kampdag x 3!

Grindheim scoret mot LSK. Reprise i kveld? Foto: Grydis.

Etter en liten rekke med svake resultater i serien venter nå alle tiders mulighet til å reise kjerringa. En kvartfinaleseier mot Rosenborg på Lerkendal vil være akkurat den positive boosten vi trenger før vi møter Sarpsborg 08 til den første hjemmekampen på eget kunstgress. Og selv om Rosenborg ser solide ut for tida, og vi har vært nede i en bølgedal de siste kampene: Det er ikke en helt umulig oppgave vi møter i Trondheim i kveld.

For husk hvordan vi hevet oss da trønderne kom på besøk til Ullevaal i våres. Da kom vi rett fra to svake forestillinger mot henholdsvis Kristiansund og Sarpsborg 08, men mot Rosenborg så vi plutselig ut som et skikkelig godt fotballag. Rosenborg var så rysta at ”Brutter’n” så seg nødt til å gjøre et dobbeltbytte etter en drøy halvtime! Og det er litt typisk Vålerenga. Mot presumptivt dårligere motstand har vi en tendens til å se nonchalante ut, mens vi kan finne på å glimte til i kamper hvor ingen forventer noe særlig fra oss.

 

Og akkurat dette er Christian Grindheim inne på i sitt intervju på klubbens sider: Vi reiser opp dit som underdogs og har alt å vinne. Det er bare å slippe seg løs, ha det gøy og få et godt resultat.

 

Hittil i sesongen har vi lidd når vi har møtt defensive lag som forsvarer seg godt, og kontrer som best de kan når muligheten byr seg. Vi har fått trille ball så godt som hele kampen, men antall sjanser og mål har ikke stått i stil med ballinnehavet. Er det en ting som er helt sikkert så er det at Rosenborg ikke kommer til å ligge dypt med to kompakte firere på Lerkendal i kveld. Dette kommer til å bli en åpen kamp med to lag som prøver å spille fotball. Uansett hvordan utfallet av kampen blir, så gleder jeg meg til å slippe to timer med antifotball. Men jeg tar selvfølgelig helst en borteseier.

 

Med sykdom/skader på Azemi, Moa og Fredheim Holm er dette troppen som reiser nordover (med mitt tips til startellever i uthevet skrift):

 

Marcus Sandberg, Adam Larsen Kwarasey, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Simen Juklerød, Ivan Näsberg, Daniel Berntsen, Christian Grindheim, Magnus Lekven, Ghayas Zahid, Herman Stengel, Samuel Kari Fridjonsson, Aron Dønnum, Chidera Ejuke, Henrik Kjelsrud Johansen, Bilal Njie, Ernest Agyiri, Bård Finne


 

8-delsfinale for G16

 

Er du i Trondheim i dag for å se storkampen på Lerkendal i kveld? Husk at du kan varme opp med å se G16 laget møte Rosenborgs G16 lag til 8-delsfinale i cupen på banen rett utenfor Lerkendal fra klokka 15.00!


 

Seriekamp for damene

 

Og hvis du er i Oslo kan du varme opp til storkampen i kveld med å se Vålerengas damelag møte Medkila til seriekamp i Vallhall. Medkila ligger på en soleklar sisteplass i toppserien, med kun to poeng på sine 14 spilte kamper, mens Vålerenga ligger på en åttendeplass før ettermiddagens kamp.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *