Cupkampreferat og børs: Rosenborg – Vålerenga 1 – 2

 

Det er sjelden man er mer underdog enn når man møter “hejle Norges” Rosenborg på Lerkendal. Med Vålerengas formdupp etter sommeren og RBKs oppvisning mot Ajax tidligere i uka friskt i minne, trodde de færreste at Vålerenga skulle klare å stoppe Rosenborgs jakt på sitt tredje strake “double”. Vålerenga har ikke slått trønderne på 12 kamper, sist i 2011. Forrige seier på Lerkendal kom i 2005. Men fotballen er rund, cup er cup og Rosenborg tapte hjemme mot Haugesund for en uke siden…

Ikke uventet starter kampen med en liten RBK-dominans. Enga spilles lave og får ikke til noe særlig. RBK scorer på sin første ordentlige sjanse etter 12 minutter ved Jevtovic. Det ser litt for enkelt ut, og scoringa kunne nok vært forhindra med litt mer helhjerta innsats. Det første kvarteret er det klar forskjell på lagenes nivå og selvtillit.

Etter scoringa viser Vålerenga noe vi har etterlyst i hele år; lagmoral. Laget hever seg i presshøyde, kvalitet og energi, og klarer å spille seg inn i kampen igjen. Utlinkningen ved Dønnum er kanskje litt heldig, men det var ikke ufortjent med 1-1 til pause, Mike Jensen.

I 2. omgang er Vålerenga med fra start. Grindheim har våkna og går foran som lederen han skal være. Kampen åpner seg med høyt tempo og muligheter begge veier, selvom RBK dominerer i banespill og avslutninger. Når RBK ikke klarer å få noe ut av dominansen viser Vålerenga hvordan det skal gjøres; Zahid vender spillet ut til Jukle på venstrekant som legger årets innlegg spot on panna til Kjelsrud som stanger inn tidenes deiligste 1-2-scoring.

Rosenborg kjører på, Enga får contringer og store sjanser, men klarer ikke å punktere. I andre enden får Bendtner en scoring korrekt annulert for offside.

Deila gjør noen taktiske grep og gutta på banen bretter opp erma og legger helsa i potten. Det er med andre ord fullt fortjent at Vålerenga rir inn 1-2 og sikrer en plass i semifinalen!

DEILIG!!!!

 

Etter matchen ble det foretatt trekning av semifinalene. Vålerenga får hjemmekamp på nye stadion mot Sarpsborg 08. Den spilles enten 20. eller 21. september. Den andre semien spilles mellom Molde og Lillestrøm.

Hvor fett hadde det ikke vært å slå Lillestrøm på Ullevaal første søndag i advent … ?

 


Spillerbørs 

 

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Er der han skal være på avslutninger og i feltet. Flere gode redninger. Trygg! Kan ikke lastes for baklengsmålet.

 

Robert Lundström – 6 – Meget god kamp. Solid defensivt mot Adegbenro. Løper mye begge veier. God relasjon med Ejuke på høyrekanten. Kjemper knallhardt i sluttminuttene og slår Bendtner i flere hodedueller.

 

Jonatan Tollås Nation – 7 – Solid kamp. God kontroll på Bendtner. Sjef i egen boks.

 

Enar Jääger – 5 – Oppofrende i egen boks. God kontroll sammen mem Tollås.

 

Simen Juklerød – 5 – Usynlig i 1. Mer med i 2. og slår årets innlegg på 1-2. Kjemper hardt i sluttminuttene.

 

Samuel Kari Fridjónsson – 5 – Litt tam blokkering på 1 – 0. God og fornuftig med ball offensivt. Kjemper hardt og klarer å holde på ball når RBK presser i sluttminuttene.

 

Christian Grindheim – 7 – Litt av i starten, mister mann på 1-0. Løfter seg utover kampen og er helt sjef i 2!

 

Ghayas Zahid – 5 – Usynlig i starten, våkner etterhvert og er playmakeren han skal være. Assist på 1-1. Playmaker på 1-2. Uheldig som ikke får scoring. Får et gult kort og må stå over semi. Ut etter 83.

 

Chidera Ejuke – 5 – Mye entusiasme, dribler og skaper ubalanse. Mye involvert, men mangler litt for ofte sluttprodukt. Ut etter 77.

 

Henrik Kjelsrud Johansen – 7 BB – Kjemper hardt i begge bokser, god som oppspillspunkt. Skaper rom for de rundt seg i dueller og holder på ball. Får en meget forjent scoring.

 

Aron Dønnum – 5 – Mye involvert, uredd. Litt heldig, men fortjent scoring. Ut etter 58 min.

 

Innbyttere

 

Herman Stengel – Inn etter 58 – 5 – Kommer inn og jobber knallhardt som ryddegutt og bidrar til å ri inn seieren.

 

Ivan Näsberg – Inn etter 77 – For kort tid.

 

Daniel Berntsen – inn etter 83 – For kort tid.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *