Kvartfinalereferat: Trondheims-Ørn – Vålerenga 1-2

Foto: Kenneth Berger / Vålerenga Fotball

Vålerengas damer er videre til semifinalen. Vår gjesteskribent, Jerusalem, har nok en gang gitt oss et glimrende kampreferat. Så hvordan klarte Vålerenga å vinne sin andre kvartfinale, og tredje cupkamp, i Trondheim på fire dager? 

Kainn du hør mæ?

Vi litt paranoide Vålerenga-supporterne så nok for oss at NFF virkelig ville gjøre kort prosess med VIF-dominansen i cupene da de sendte nesten alle lagene våre til vanskelige borteoppgjør i Nidaros. Gjennom historien har trøndere hatt for vane å slakte ned østledninger som tok turen til Stiklestad, Kalvskinnet eller Lerkendal. Det hadde gått over 12 år siden sist Vålerenga vant borte mot RBK. Men alle forhåndstips ble gjort til skamme og både gutter 16 og vårt herre-A-lag sørget for at mang en trønder satt barten i halsen. Det siste slaget denne uka, den siste sjansen for trønderne til å gjenopprette et snev av ære, var mot våre utsendte kvinner – i kampen som i trønderske medier på forhånd ble omtalt som «Trondheims revansje».

 

I slaget på Lade var det Vålerenga som tok kommandoen og styrte kampen, uten å produsere det helt store, fram til vårt første mål: Et kort Theresa Nielsen-frispark ble slått inn i straffefeltet fra Aivi Luiks høyrefot. Den er som regel presis og Jennie Nordin vinner som regel i lufta og dermed kunne vikingdronningen Gunnhildur skalle oss i føringen. 2-0 kom etter at Anne Lise Olsen utnyttet klønete forsvars- og keeperspill. Resten av kampen ble mer oppstykket, Ørn slo mye langt og slet med å finne rom. Vålerenga imponerte med knallhardt press og kraftfulle dueller, og gikk inn med livet som innsats om hver eneste ball. Så selv om trønderne traff stolpen og senere også klarte å redusere en gang hadde Enga ellers tilsynelatende god kontroll på kampen, og banket ut den siste rest av trøndersk selvrespekt. Vi har banka RBK! Og slått Trondheims-Ørn 2-1 i fotball. Så:

 

Kalv Arneson, Nils Arne Eggen, Rune Bratseth, Petter Northug, Ove og Berit Aunli, Terje Langli, Gøran Sørloth, Oddvar Brå, Grete Ingeborg Nykkelmo, Frode Estil, brødrene Elden, Rinnan-banden, Rema-Reitan, Hroar Stjernen, Sverre Brandhaug, Arve Tellefsen, Pølse-Hansen, Idol-Chand, Åge Aleksandersen, DDE, TNT, Vømmøl spellemannslag, Randi Leinan og Bjørn Wirkola.  Vi har slått dem alle sammen! Marvin Wiseth, kainn du hør mæ? Marvin Wiseth, jeg har et budskap til deg midt i valgkampen (ja, jeg vet det ikke er du som er ordfører lenger, men jeg aner ikke hvem som kom etter deg, så for meg er du Trondheims borgermester til evig tid), jeg har et budskap til deg: Vi har slått Trøndelag ut av Norgesmesterskapet i fotball. Marvin Wiseth, som de sier på ditt språk rundt skiløypene i Granåsen og rundt i verden: «Dæm har itj sjans! Det e så lett! Barneskiræinn» «Dæm har itj sjans! Det e så lett!»

 

Spillerbørs:

Michelle Betos 6

Theresa Nielsen 6

Jennie Nordin 6

Ingrid Søndenå 6

Ellen Wang 6

Stephanie Verdoia 7

Aivi Luik 7

Gunnhildur Jonsdottir 8 BB

Anne Lise Olsen 6

Elise Krieghoff 7

Maren Hauge 6

(Camilla Kur Larsen og Frida Lyshoel gjorde gode innhopp det siste kvarteret).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *