Engamorgen søndag 3. september: Åpningshelga nærmer seg

Åpningshelga nærmer seg. Vi tar en titt på tilstanden til Sjappa og hva som skjer på lørdag. Og vi gleder oss.

 

Dersom du ikke har regnfrakk bør du kanskje investere i en. Det er spådd sammenhengende regn fra tirsdag og frem til over helga i Oslo, og hele åpningshelga ser ut til å bli en våt affære. Men, som en kompis av meg alltid sier: “Vær er for nordlendinger!”

For min del kan det regne både ild og frosker. Jeg SKAL ha med meg dette, og det skal du og.

Så da passer det kanskje at sjappa åpner tirsdag. Dette blir den femte inkarnasjonen av Sjappa, og mye har skjedd siden Klanen åpna det lille krypinnet mellom Storgata og Hausmanns Gate. Sjappas tilstand har på en måte gjenspeilet klubbens tilstand og ambisjoner på gitte tidspunkt.

Når den første Sjappa kom var det ikke akkurat i byens mest fasjonable strøk, med Blå Kors rett over veien. Klanskontoret lå rett over, og var faktisk ganske bra størrelse.  At Klanen åpna sin egen butikk var vel for ganske heftig gambling å regne, men det gikk forsåvidt greit.

Senere flytta Sjappa til store, fasjonable lokaler i Pilestredet, rett ovenfor Bohemen. Det signaliserte en satsning. Klubben kom vel da inn på eiersiden, alt ble mye mer strigla. Samtidig mista Sjappa noe. Klærne ble mer den typen en mellomleder i 50-åra ville gått med, og klubbens forsøk på å etablere sitt eget “brand” med en logo bestående av Klanens storflagg ble vel ikke akkurat en enorm suksess. Sjappa var fin og flott, men alt for dyr. Samtidig gikk det dårligere med klubben, og Sjappa ble flytta til langt mindre lokaler på Oslo S. Sentralt, ja. Men samtidig bortgjemt i den store togstasjonen, og helt uten mulighet for folk med bil å svinge innom for å nappe med seg et par billetter og ei t-skjorte.

Senere flyttet Sjappa til fyrstikktorget, noe som vel har fungert bedre da det er greit å komme seg til kollektivt, og det er parkering for folk som svinger kjapt innom – det er mange yrkessjåfører som holder med Vålerenga – og nå flytter man altså inn i nye lokaler på eget stadion. Det er rått.

Frode Veie forteller til klubbsidene– På kampdager slipper vi å stenge butikken tidlig for å reise til Ullevaal for å selge billetter, og vi slipper å ha en liten varebil hvor vi selger supportereffekter fra. Nå får man gjort alt dette på samme plass, og den friheten gjør at vi blir langt mer effektive og tilgjengelige enn vi noen gang har vært før. I tillegg til å selge Vålerenga-effekter vil vi fortsette med å selge billetter til både kamper, turer og alt som måtte skje i Vålerengas regi.

(Klikk deg inn på klubbsidene for å se video fra butikken)

Jepp – nå kan man fikse alt der. Men spørsmålet om parkering for folk som “bare skal innom fem minutter” er fortsatt åpent. Håper det ordner seg, men noe sier meg at det blir et strengt parkeringsregime på Valle.

Apropos parkering: Klubben informerer mulighetene for å parkere på hjemmekampene er nærmest null, noe de aller fleste visste. Det var ikke aktuelt for kommunen å få inn masse parkeringsplasser i området, men dette kommer bardus på skal vi tro en del folk på Facebook som rakner i vinkel og ikke kan begripe hvordan klubben klarte å bygge et stadion uten parkeringsplasser. Akkurat som at de liksom har glemt det.

Allikevel, det blir 470 plasser ved Valle Hovin og Vallhall til hver hjemmekamp, men å parkere der kommer til å koste deg småpene 270 spenn per kamp, og det MÅ kjøpes på Ticketmaster. Såvidt jeg skjønner vil dette gjøre at klubben antagelig går i null på parkeringa. Grunnen til dette er at de må leie alle de områdene selv til markedspris, og få inn vakter for å holde styr på det. Vallhall er som kjent ikke lenger i Vålerengas eie.

Er man handicappet får man seff parkere på HC-plass. 

Alle detaljene for åpningshelga finner du her

Der kan man blant annet lese at i pausa til damekampen på lørdag skal TRXD feat Ramon skal opptre, og at de er årets BlimE-artister. Jeg aner ikke hva TRXD, Ramon eller BlimE er for noe, men det blir sikkert gøy for unga. Så lenge det ikke er sånn slitsom Hemsedal-fylletechno. Det utgår veldig. Da er det kanskje bedre å tusle inn på ØST og ta en kald en.

Klokka 17 starter Børst og Ball med Oslo Ess, Gatas, Bjølsen Valsemølle, Islandsgate, Herreløse, og Ole Henrik Halvorsen. For de som ikke kjenner til han, Ole Henrik bor til vanlig i Hamburg hvor han har jobbet heltid som musiker i snart to tiår, men har vært Vålerenga-fan enda lenger enn det. Såvidt jeg skjønner skal han spille inne på Øst. Han spilte forøvrig på Klanens.. var det tiårsjubileum vi feiret nede på teateret på Grønland den gangen?

 

Uansett: Dette blir sinnsykt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *