Engamorgen søndag 10. september: Historie ble skrevet

Historie skrevet. Foto: Grydis.no

Stephanie Verdoia. Det er svaret på tidenes quiz-spørsmål.

 

Det var den 24 år gamle jenta fra Salt Lake City, Utah som fikk æren av å score det første målet på Vålerenga Stadion. For min del var det utrolig viktig at den første målscoreren på stadion var en Vålerenga-spiller. Og jentene viste klart at dette var en kamp de ikke hadde tenkt å tape. Kolbotn ble fullstendig utspilt. Vålerenga-jentene jobbet hardere, knuste dem i omtrent alle dueller, og kjørte i perioder helt over motstanderen. Det er herlig å se den gleden og entusiasmen de spiller med. Og i jentefotballen så filmer de ikke heller.

Det ble “bare” 2-0 til slutt, etter scoringer av to amerikanere: Stephanie Verdoia og Elise Krieghoff. Skal vi tro Reidar Sollie i Dagsavisen visste hun at hun var historisk. Om hun fortsetter i Norge vet ingen, men det må ha vært litt av en opplevelse. Ny tilskuerrekord i Toppserien også: 3541 tilskuere. Jeg mener det burde vært enda flere, men rekorden til Setskog/Høland LSK Kvinner er uansett kraftig knust og kommer nok til å stå ganske lenge.

Senere ble det Børst og Ball. Mye av begge deler, definitivt. Kranene og kjøkkenet på Øst fikk kjørt seg, og i teltet leverte band etter band varene fra scenen. Regnvær til tross, det var bare blide fjes å se. Og mange gamle fjes, og det ga virkelig inntrykket av at dette er en ny start for mange.

Til slutt leverte Ole Halvorsen varene på Øst til dørene stengte (litt for tidlig) klokka 12. Det var litt forvirring rundt akkurat det, Ole følte vel han knapt hadde varma opp. Personlig synes jeg også Securitas-folka var litt vel pågående, man blir liksom studert opp og ned hvert tiende minutt til slutt. Men det var mye fyll også, skal sies.

Uansett, Børst og Ball og åpningskampen er over, og det gikk slik vi ønsket. En flott kveld.

Og nå kommer indrefileten: Vålerenga – Sarpsborg 08.

Jeg er overbevist om at trøkket på stadion i kveld kommer til å være noe av det råeste i Norge noensinne. Alle jeg har snakket med som var inne påpeker at stadion er overraskende intim. Den er bratt og du kommer nært på. Personlig minner den meg om noe man kan finne i 2. Bundesliga.

Og det føles riktig at det er Sarpsborg som er på motsatt banehalvdel. Vi har møtt de til både 50 års jubileumskampen i 63 (5-0) og 100 års jubileumet i 2013 (5-3).

Det er et sterkt Sarpsborg 08 som kommer på besøk i dag, men vi går for fem mål som vanlig.

Sarpsborg 08 har bare ett tap på de siste 18 kampene, og det var et arbeidsuhell mot Sandefjord. De to siste Eliteseriekampene har endt uavgjort, og man kan lure på om de er svekket etter salg i sommer.

Vi har også solgt en viktig brikke, og til VGTV sier Ronny at vi har mange gode midtbanespillere, så nå må noen andre steppe opp og fylle tomrommet etter Zahid.

Reidar Sollie så treninga i går, og melder om høyt tenningsnivå som kokte over i krangling og knuffing. Alle bortsett fra Bård Finne og Ernest Agyiri er tilgjengelige, men Fitim Azemi starter på benken. Grunnen skal være manglende kamptrening og treningstid med et lag.

 

Da gjenstår det bare en ting å si: Gratulerer med dagen som var og gratulerer med dagen i dag. Dette blir rått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *