Vålerenga-Sarpsborg 08 1-2: Malt i senk

I denne kampen ble Vålerenga jobbet i senk av et mer disiplinert og strukturert lag. Dessverre.

 

Jeg fryktet denne kampen på forhånd, fordi jeg trodde årets utgave av Sarpsborg 08 er et lag som passet oss ganske dårlig. Geir Bakke har bygget et meget imponerende lag. De er i motsetning til visse andre strukturerte og disiplinerte i alt de gjør. Alle er lojale mot gameplan og lagkamerater, de jobber steinhardt og er oppe i press hele tiden. Samtidig er de økonomiske i det de foretar seg slik at de ikke bruker unødvendig mye krefter, og de gjør nesten aldri feil. Og de er sterke i duellene.

Vålerenga sleit med dette fra første spark på ballen. Sarpsborg var oppe i gutta våre hele tiden. Presser ballfører, oppe i mottager, tvinger oss til å gjøre feil eller gjøre andre trekk enn vi ønsker. De blokkerer innlegg og vinner ballen og spiller direkte og raskt.

Våre gutter liker å holde i ballen og kose seg litt med den, men det fikk de ikke tid til. Temposvake spillere ender opp med dårlige pasninger, dårlige innlegg, balltap og etterhvert mistet gutta motet. “Hvordan skal jeg skape noe her når de er oppi meg hele tida?”. Utover i andre omgang så det ut som om de rett og slett ikke ville gå i angrep lenger.

Det er nesten som når man møter internasjonal motstand, hvor man får mye dårligere tid enn man er vant til. Resultatet ble deretter. Adam Larsen vartet opp med flere strålende redninger og var den eneste som hindret oss fra å bli skikkelig, skikkelig ydmyket. At Lekven pyntet på resultatet til slutt er mager trøst.

Midt oppe i rusen av cupsemi og nytt stadion: Vi er to poeng over kvalik. Og vi møter Rosenborg og Brann i de to neste seriekampene. Så langt har prosjekt Deila dessverre, og meget overraskende, vært et havari.

 

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Gjør mange fremdragende redninger. Mobil i feltet og god med beina. Klassekeeper. 

Robert Lundström – 4 – Får brukt farta til å ta unna en del defensivt, men glipper noen ganger. Sliter fælt offensivt.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Får veldig mye å gjøre, og har en del gode inngripener, men det glipper for ofte bak der.

Enar Jääger – 4 – Samme som Tollås

Simen Juklerød – 4 – Samme som de andre, sliter bakover. Motstanderne kommer til flere innlegg, 1-0 kommer etter innlegg fra hans side.

Magnus Lekven – 4 – Sliter veldig mot midtbanen til Sarpsborg. Scorer sitt første mål for klubben på bisarr og vakkert vis, men alt i alt godt under pari.

Christian Grindheim – 4 – Klarer sjelden å få skikkelig kontroll på midten.

Daniel Fredheim Holm – 4 – Usynlig i store deler av kampen, dessverre. Noen fine intiativ, men ut etter 64.

Samuel Fridjonsson – Mye fotball i denne gutten, men ryker på en ny skade og var sønderknust. Ut etter 26.

Chidera Ejuke – 4 – Viser glimt av storhet, men roter bort ballen i neste øyeblikk. Veldig uferdig spiller. Flere svake skudd rett på keeper.

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 – Vippes opp på 6 på innsats. Gir og tar juling, og måtte til slutt gi seg med smerter.

Innbyttere:

Aron Dønnum – 4 –  Inn etter 26. Glimter til litt innimellom, men sliter i likhet med de andre med å komme seg fri.

Moa – 3 – Inn etter 64 for Daniel. Får ikke til noen ting.

Daniel Berntsen – 3 – Inn etter 73 for Kjelsrud. Alt for lett, får ikke til noe.

2 kommentars på “Vålerenga-Sarpsborg 08 1-2: Malt i senk

 • 11. september 2017 i 09:18
  Permalink

  Begynner å bli pinlig å benke stengel sånn midtbanen framstår nå dessverre. Mulig de andre er rå på trening da…

  Svar
  • 11. september 2017 i 12:56
   Permalink

   Hele tiden snakkes det om tid. Kanskje er man og nødt til å flytte klokka tilbake på “håpet” som forsvant. Deila trenger tid, ja vel da betyr det kanskje også at vi spiller i en divisjon lavere til neste år. Da kan man ikke drømme lengere om tidsaspektet, men heller innse faktum. Men det spørs jo om vi har Deila svært lenge allikevel dersom ikke forsterkninger kommer og viljen fra stallen er bedre enn nå. Stengel, ja man kan spørre seg, han hadde minst erstattet to og dratt på seg flere motstandere, og dermed åpnet litt bak for andre. Men Vålerenga har mye å jobbe med og nå kan de i vertfall ikke skylde på fasiliteter. Stå På man gir seg ikke så lett!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *