Engamorgen fredag 15. september 2017: Rosenborg neste!

Fitim Azemi nærmer seg kampform. Kanskje kan han avgjøre mot Rosenborg søndag? Foto: Vif-fotball.no

Real Sociedad lærte oss i går hvordan vi skal slå Rosenborg til helga: Alt blir nemlig mye enklere om vi bare rundspiller dem. For øvrig er ikke ishockeysesongen avlyst. Ellers har vi nyheter om Fitim Azemi og resultatet fra gårsdagens kamp på Lørenskog.

Men for å ta et litt mer seriøst blikk på søndagens kamp på Lerkendal først: Rosenborgs to seneste norske tap denne sesongen kom mot henholdsvis Haugesund og Vålerenga (cup). Begge tapene skjedde på Lerkendal og begge tapene kom noen dager etter at Rosenborg hadde spilt harde midtukekamper i Europa.

I begge disse oppgjørene kom de fra gode resultater mot Ajax. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at de er noe mer utvilte etter å ha fått en runde juling i San Sebastian i går kveld med påfølgende lange hjemreise.

Derfor åpner Rosenborgs stortap i Europaligaen for Real Sociedad for at Vålerenga kan ta trønderskalpen for andre gang denne sesongen. Vi har vist både hjemme i serien og borte i cupen at vi spiller bedre fotball når vi møter Rosenborg enn når vi møter andre, så vi kan nærme oss søndagen med en viss optimisme.

 


Azemi kampklar

Til den kampen er forhåpentligvis Fitim Azemi blant spillerne som er klare. I en sak på Eurosports sider letter han litt på sløret rundt helsesituasjonen sin, og kaller matforgiftningen «fire dagers black out».

Azemi kom til Vålerenga ute av kampform etter å ha vært ute i kulda i Israel, og starten på opptreningsperioden ble innledet med matforgiftning første kveld i Oslo.

– Jeg kom til Ullevaal i halv ett-tiden på dagen, og så hadde jeg avtalt med kjæresten og noen venner at vi skulle ut og spise middag for å feire overgangen. Etter å ha kommet hjem skjedde det et eller annet, for jeg ble bare skikkelig dårlig midt på natten. De neste fire dagene var litt «black out», for jeg klarte verken å holde på mat eller vann. Det var litt vemodig at det skjedde akkurat da, men heldigvis var det bare fire dager, sier han til Eurosport.no

Deila er klar på at det er behov for innsats fra alle.

– Vi trenger de offensive brikkene vi har. Vi har vært litt uheldige og udyktige i den forstand at vi har hatt litt skader på frontspillerne våre. Det må vi evaluere og det har gjort at vi ikke har scoret så mange mål som vi hadde håpet på.

 


Dispensasjon for bruk av Forum

Som Aperopet meldte i går, var ikke Furuset forum i en sånn tilstand at det er godkjent for elitehockey, tre dager før første hjemmekamp. TV 2 lettet litt ekstra på sløret, og har også funnet ut at manglende byggetillatelse er blant årsakene.

Uten de nye tribunene er det plass til 1400 tilskuere i Furuset Forum. Kravet fra Ishockeyforbundet er at det skal være plass til 2000 tilskuere.

Men i går formiddag kom dispensasjonen for dette på plass fra Hockeyforbundet, og Vålerenga kunne melde følgende:

Nå er det er klart at det blir match på søndag, og garantert tre hjemmekamper til. I løpet av den tiden skal det jobbes på spreng med å få godkjent arenaen og den midlertidige tribunen for fremtidig spill.

Meldingen fra Norges Ishockeyforbund inneholdt følgende:

NIHF gir Vålerenga Elite dispensasjon slik at de kan spille de neste 4 hjemmekampene i Furuset Forum med den tribunekapasiteten man hadde forrige sesong. Den oppsatte tribunen må ikke under noen omstendighet benyttes før nødvendige tillatelser til bruk er gitt. NIHF forutsetter at hjemmekampen 12. oktober skal spilles med tribunekapasitet som forutsatt.

Med vennlig hilsen

Ottar Eide
Generalsekretær
Norges Ishockeyforbund

 


Tapte for Lørenskog

I gårsdagens bortekamp mot Lørenskog vant hjemmelaget 5-4 etter at Vålerenga hadde ledet 0-3 og 1-4. Alle Vålerengas mål kom i første periode. Vålerenga hadde kjempetrykk i tredje periode, men klarte ikke score.

Detaljer finner du her.

 


Helgas kamper på Vålerenga Kultur- og Idrettspark:

  • Lørdag kl. 13:30 G16 kvartfinale mot Bodø/Glimt.
  • Søndag kl. 15:00 J16 kvartfinale mot Herd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *