Engamorgen søndag 17.september: Sesongens viktigste uke

Foto: Grydis.no

Vi går inn i en meget tøft og viktig kampuke som kan definere Ronnys Deilas første sesong: borte mot Rosenborg i kveld, hjemme mot Sarpsborg 08 i cupens semifinale onsdag og hjemme mot Brann neste søndag. Dette er tre kamper der Vålerenga kanskje må tåle underdogstempelet. Disse kampene er en god anledning til å rette opp inntrykket av en svak sesong og til å vinne tilbake publikums optimisme. Men å tenke for mye på konsekvenser før viktige kamper har vi dårlig erfaring med i Vålerenga, og tar derfor en kamp av gangen.

 


Rosenborg borte

I kveld kl 20.00 venter det som hvert år regnes som sesongens vanskeligste kamp, Rosenborg på Lerkendal. Dette er en bane Vålerenga historisk sett har slitt voldsomt på, men det er bare tre uker siden vi tok oss til semifinalen i cupen på nevnte arena. Den kampen gikk på det som vel var et gunstig tidspunkt å møte Rosenborg på. Etter å ha slått Ajax i Europa League-kvaliken et par dager tidligere, møtte vi et slitent, selvgodt og umotivert RBK-lag. I kveld, etter å ha fått juling mot Real Sociedad på torsdag, er de nok sultne på å revansjere både dette og tapet i cupen. Kan hende er de slitne, men de stiller nok et toppet og motivert lag. Vålerengas sjangser ligger i at det kun er tre dager siden Rosenborg spilte en tøff bortekamp i Europa, og at Vålerenga kan spille uten press. Det er bare å hive innpå det som er av selvtillit i laget, senk skuldra og vis et annet tenningsnivå enn mot Særp, så kan alt skje – også på Lerkendal.

I skrivende stund er det ikke offentliggjort hvilken tropp Deila sender til Trøndelag og det er derfor vanskelig å tippe kveldens lag, men vi tar en wild guess på dette:

 

Adam Larsen Kwarasey

Robert Lundstrøm – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Simen Juklerød

Christian Grindheim – Magnus Lekven

Chidera Ejuke – Daniel Berntsen – Aron Dønnum

Henrik Kjelsrud Johansen

 

Keeper, back-firer og sentral midtbane ser ut til å ha satt seg som klare førstevalg, selvom Herman Stengel selvfølgelig er en joker vi godt ser på banen i løpet av kampen, gjerne fra start.

Fremover i banen er det mer usikkerhet med skader på Bård Finne og Daniel Fredheim Holm. Fitim Azemi og Moa er nok begge et lite stykke unna kampform, men det kommer ikke som noen overraskelse om en av dem starter eller i hvert fall kommer innpå. Kjelsrud Johansen viste sist gang mot RBK at han er en viktig spillertype med fysikk og egenskaper som targetman i kamper der vi blir presset bakover. Han blir nok foretrukket i dag også.

Treeren bak spissplassen er den vanskeligste å sette. Ejuke og Dønnum spilte begge gode kamper mot RBK med energi og fryktløshet, noe vi nok kan trenge i kveld også. Daniel Berntsen omtales av Dagsavisen som Deilas foretrukne Zahid-erstatter i 10-er´n og vil nok spille mye fremover. Alle de tre kan rullere på alle plasser, selvom Dønnum og Ejuke er best på hver sin kant. En outsider er Samuel Kari Fridjonsson som spilte 10-er i Sarpsborg-kampen før han måtte gå av med skade i første omgang. Status på denne skaden vet vi ikke, men en eller annen SOME-kanal fortalte at han denne uken har terpet på frispark, noe som forteller at han i hvert fall ikke er langt unna å være kampklar. Kanskje kommer han inn for Dønnum i midten og flytter Berntsen ut på venstre kant, eller setter Berntsen på benken.

Uansett startoppstilling håper vi å se en helt annen glød enn i Sarpsborg-kampen. Vi er underdogs, så her er det bare muligheter!

 


Hockeykamp

I kveld spilles sesongens første kamp Furuset Forum i når Vålerenga Hockey møter Frisk Asker. Etter mye rot har Vålerenga fått dispensasjon til å spille i Forum med kun 1400 plasser. Enga har så langt hatt en dårlig sesongstart med to tap. Frisk har på sin side startet med to seire. Drop kl 17.00.

 


OPPDATERT

Klubben har offentliggjort troppen til i kveld:

Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

 

Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Enar Jääger, Markus Nakkim, Christian Borchgrevink, Simen Juklerød

 

Magnus Lekven, Christian Grndheim, Herman Stengel, Samuel Kari Fridjonsson, Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen

 

Chidera Ejuke, Henrik Kjelsrud Johansen, Fitim Azemi, Aron Dønnum

*Moa blir igjen hjemme med skade. Samuel er med

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *