Engamorgen tirsdag 19. september: Its hope in a hanging snore

Magnus Lekven. Foto: Grydis.no

 – Vi vet hvor vi er hen, ingen trenger å fortelle oss det, sier Ronny Deila til VG etter kampen mot Rosenborg. For nå går det sport i å melde at Vålerenga er et bunnlag og spiller om å beholde plassen i Eliteserien.

 

Det er ingen som liker å lese kjipe tabeller, men for å holde deg like oppdatert som Deila, så er fasit etter 21 spilte kamper 12. plass med 24 poeng, ett poeng unna playoff og tre poeng unna direkte nedrykk. Men i mørke tider kan man ofte finne noen få lyspunkter med lovnader om bedre tider (med mindre du er Viking). Veien ut av elendigheten er som regel like kort eller lang som inn i den. Its hope in a hanging snore, som man sier.

Vi har en kamp tilgode både på lagene foran og bak oss på tabellen. Hvis vi tar med en seier i hengekampen mot Haugesund i regnestykket hopper vi opp på 27 poeng, men bare én plass opp, til 11. Allikevel gjør det veien oppover på tabellen kortere, og avstanden til bunnlagene blir litt mer behagelig. Da er det plutselig bare fire poeng opp til 6. plass, som vel var den uttalte målsettinga/budsjetterte plasseringa før sesongen. Men så er det som Kjetil Rekdal sa fra kommentatorplass under RBK-kampen; du skal også vinne hengekampene dine, det hjelper ikke å bare snakke om dem og klamre seg til et urealisert håp om at ting kommer til å endre seg. Med tap står vi på 24 poeng og 12. plass, og målforskjellen synker med minst ett mål. Per nå har vi -6 i målforskjell, mens KBK på plassen under ett poeng bak har -8.

Vålerenga har til tider spilt veldig dårlig i det siste, det kan vanskelig benektes, men det skal også sies at vi har vært uheldig med skader på sentrale spillere som har tvunget frem uønsket rotasjon, nye konstellasjoner og mye ansvar på unggutta. Nå ser det ut som at Moa og Daniel blir ute en stund, men flere spillere er på vei tilbake og forhåpentligvis snart i form, som Fitim Azemi som vi fortsatt venter på å få se noe til (tror han var på banen på Lerkendal da, men så han ikke). Med litt mer matching og kontinuitet kan det også hende at unggutter som Ejuke, Dønnum og Fridjonsson tar nye steg og finner sin plass i laget. Og selv med 0-3 i sekken var det spillemessig et lite steg i riktig retning mot Rosenborg. Et par andre dommeravgjørelser og litt tur kunne fort pyntet ytterligere på inntrykket. Litt opp i kvalitet fremover på banen nå så kanskje man begynner å score mål også?

Er vi for gode til å rykke ned? Tja…? Sammenlignet med lagene under oss på tabellen så mener jeg at vi bør, jeg gjentar: BØR, være det. Med en skadefri tropp skal det være mulig å slå fra seg, selv etter salgene i sommer. Men hei, Vålerenga er Vålerenga, og slikt har blitt jinxet før. Nå skal det sies at Tromsø på nest siste plass slo Sarpsborg 08 hele 5-0 i helgen, men det er lov å håpe at det heller skyldtes elendighet fra S08 enn dyktige samer. Viking rykker ned, ferdig. Ellers går jeg til Ullevaal om vi kommer til cupfinalen. Kristiansund og Tromsø lekker som siler begge to, og Sogndal har en dårligere tropp og en verre skadesituasjon enn Enga. Aalesund på plassen over oss med 25 poeng er i et enda friere fall enn oss og slutta å vinne for 8 kamper siden. Et lite minus er at flere av lagene rundt oss på tabellen er vant til å ligge å vake på nedrykksgrensa og spiller med ryggen mot døra hvert år. De spiller med et lavere press for å overleve enn Vålerenga, selv med en halv støvel i Adecco´n. De har alt å vinne. Vålerenga har alt å tape…

Men vi har uansett cupen å spille for! I morgen tar vi igjen turen til deilige Vålerenga Kultur- og Idrettspark som får smake sin første skikkelige flomlyskamp. Husk at du må kjøpe billett til denne kampen selvom du er sesongkort- eller Vallekortholder.

 

VIF 2

Vålerenga 2 sliter også i sin serie. I går tapte rekruttene 2-0 borte mot Asker. Vålerenga 2 ligger nå på 11. plass, to poeng over Brumunddal på nedrykksplass. Kampen i går gikk uten spillere som vanligvis er å finne på A-laget.

Les egen sak om 2.laget og kampen i går HER.

 

Puck

Nei, asså, det går jo trått på alle kanter om dagen. Etter en sesongstart med tre strake tap er det en ny mulighet for seier i kveld borte mot Sparta Sarpsborg. Det hadde jo vært en søt hevn å slått Sarpingene to dager på rad!

Drop kl 18.30

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 19. september: Its hope in a hanging snore

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *