Cup: Vålerenga-Sarpsborg 0-3: Bedre innsats, verre resultat

Skal du vinne cupen må du slå de beste er det noen som sier. Vi gjorde det, men klarte ikke slå de nest beste..

 

Sarpsborg stilte vel omtrent det samme mannskapet sist de møtte opp på Valle. Tilbake i laget var de fleste som sto over mot Tromsø i helga da Sarpsborg forærte serien til Rosenborg, akkurat i tråd med det landets fotballeksperter og Rosenborg-fans ønsker. Rosenborg skal nemlig bli seriemestere hver eneste sesong. Vi andre skal sloss for livet om å vinne cupen, og da passer det jo greit for Geir Bakkes menn at de kan stille med et omtrent uthvilt mannskap mot oss igjen. To fluer i en smekk, der altså.

Jeg synes allikevel gutta gjorde et bra forsøk i dag. Vi spiller ball, spiller offensivt, presser aggressivt, og med litt marginer hadde vi tatt ledelsen også. Ta ledelsen, dere! Det hadde vært noe!

Men Kjelsrud brant den store sjansen han fikk. Kjelsrud jobber og sliter, men det blir mye armer og bein. Det han er best til er vel å heade inn gode innlegg fra sida, men de kommer jo aldri fordi vi sliter voldsomt med å komme til sånne innlegg. Han får mange langpasninger og baller med snø på, men han er ingen feilvendt spiss som kan ta ned ballene og fordele de. I stedet fyker de litt hit og dit, de fleste til en motspiller eller inn til keeper. Han er ikke rask nok til å løpe i bakrom, så da ender vi opp med en ganske stasjonær type som kanskje kommer seg til en sjanse eller to.

Man kunne jo da håpe at han binder opp litt folk og lager litt havoc, og det gjør han forsåvidt også. Men Sarpsborg har gode backer som vet hva de skal gjøre. Fakta er at det er jævlig vanskelig å få det laget ut av fatning. De er disiplinerte, hardtarbeidende, godt organiserte, og de er gufne å håndtere fremover med Diatta og Mortensen.

Også går det som det går, da. To minutter etter Kjelsrud brenner en enorm sjanse, så scorer Diatta.

I andre omgang fortsetter det. Vi presser høyt, vinner ballen mye på deres banehalvdel, men det er Sarpsborg som gjør 2-0. Resten av kampen går ut på det samme. Vi presser, og skaper etterhvert en del farligheter, spesielt etter vi går hodestups i angrep med tre mann bak og Ejuke og Azemi inn, men det er Sarpsborg som scorer på ei billig straffe.

Nok en kamp hvor dommer er langt under pari. Han er ikke partisk eller noe sånt, men det er så mye pirking, og du får frispark bare du dumper borti motstanderen og kaster deg. Lista ligger alt for lavt, og det er jaggu ikke rart vi sliter som fotballnasjon. Jeg ser en del Bundesliga, og taklinger som ville blitt kategorisert som drapsforsøk i Norge er kanskje frispark der nede. Eliteserien er regelrett pringlete, og spillere som Kjelsrud blir straffet ekstra hardt. Det blir blåst mot han gang på gang fordi han rett og slett trøkker til i duellene.

Nå har vi ingenting mer å glede oss over bortsett fra å spille ut serien uten å rykke ned. Først hinder er et medaljejagende Brann-lag med litt mer ære enn Sarpsborg stilte med i Tromsø. Gjett om de ønsker å forlenge tapsrekka på Vålerenga Stadion.

Og Ronny, kjære vene. Få dette i orden før siste bortekamp i Sogndal ‘a. Jeg orker ikke nedrykksoppgjør en sen, forblåst novemberkveld i regn, tre grader og stiv kuling langt faenivold borte på vestlandet.

Takk.

Spillerbørs:
Adam Larsen Kwarasey – 5 – Er sjanseløs på alle scoringene. Har en skikkelig skummel igangsetting som kunne gitt baklengs. Ellers greit.

Robert Lundstöm – 6 – Løper sinnsykt mye opp og ned, og er med å skape en del farligheter i første omgang spesielt. Løper opp kontringer flere ganger.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Klarer ikke helt å stå fram som forsvarssjef, selv om denne gjengen er som å gjete katter innimellom.

Enar Jääger – 4 – Blanda drops. Har noen turnovers.

Ivan Näsberg – 3 – Sliter på både 1-0 og 2-0. Får ikke til noe særlig offensivt. Ut etter 66.

Daniel Berntsen – 6 – Overraskende kvikk og positiv. Var en kreativ kraft i første omgang, men blir borte i 2. og ut etter 66 da vi legger om til to spisser.

Christian Grindheim – 5 – Jobber boks til boks, tøff i duellene, men klarer ikke prege kampen.

Herman Stengel – 5 – Samme som Grindheim, grei kamp.

Samuel Kari Fridjonsson – 6 BB – Legger ned en meget solid innsats, bidrar med kreativ kraft, bidrar mye i presset. Maner gutta fram og løper masse. Imponerende med tanke på hvor lenge han var skadet. Ser ut som en fremtidig Rekdal-type som kan spille over hele sentrallinja.

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 – Vippes opp på 6 på rein skjær innsats, men når alt kommer til alt får han ikke til mye, som beskrevet over.

Simen Juklerød – 4 – Sliter defensivt, får ikke til særlig offensivt. Har hatt en svakere sesong enn i fjor.

Innbyttere:
Chidera Ejuke – 4 – Gjør det uventede, både for motstandere, medspillere, og noen ganger seg sjøl. Roter til mer enn han skaper.

Fitim Azemi – 5 – Er med å skape øke presset på motstander når vi jager redusering. Kom i form, Fitim. Vi trenger det nå.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *