Engamorgen søndag 24. september: Ny kamp, nye muligheter

Foto: Grydis.no

Etter en måned med stadionåpning, cup-opp- og nedturer, og kun spill mot Rosenborg og Sarpsborg 08, er det på tide å lande og begynne høstens grovarbeid. Som KjellH skrev i Dagsavisen før helgen, hverdagen er tilbake på Valle.

 

Nå har det vært fire kamper på rad mot Rosenborg og Sarpsborg annenhver gang. Selvom resultatene har gått fra brukbart til dårligere og elendig, har det vært spillemessig framgang. Både RBK og S08 er bedre lag enn oss. At snakket om nedrykk og elendighet har kommet i så stor grad etter tap mot disse er kanskje noe overdrevet. Ja, det er lenge siden Vålerenga har tatt poeng, og ja, laget sliter med å score mål, men det er vel heller ikke i kampene mot topplagene man budsjetterer med poeng i nedrykkskampen. Selv mener jeg vi ikke skal bruke disse kampene som målestokk.

Sist vi tok poeng i Eliteserien var 0-0-kampen mot Tromsø på Ullevaal. Dette er vår målestokk! Det var en energiløs og dårlig kamp av oss, og selvom resultatene har uteblitt, har gløden og spillet hevet seg siden da. Jeg skal ikke si at det ikke lukter nedrykk av 0-0 hjemme mot dumpekandidat Tromsø, men å dømmes ned fordi man ligger lavt på tabellen etter å ha unnagjort og tapt høstens vanskeligste kamper mot formlagene RBK, S08 og – bann i kjerka – LSK med 9 kamper igjen å spille, er å tabloidisere situasjonen.

Når det er sagt skal jeg ikke påstå at optimismen har kommet over meg bare fordi vi er ferdig med et par av topplagene. For Vålerenga er et lag med mange mangler. Det er liten grunn til å slå seg på brystet om du er selvutnevnt ekspertkommentator i en stor mediebedrift og har klart å analysere deg frem til at Vålerenga har en for dårlig spillerstall til å være et topplag. Selv muttern som ikke har sett en fotballkamp siden Reka putta i Marseille i ’98, skjønner at det mangler kvalitet, er for mange like spillere og ingen målscorere i Vålerenga. Det blir utvilsomt en spennende høst, men Aperopets tallknusere har trua.

Uansett! Hverdagen sparkes igang kl 20.00 på Vålerenga Kultur- og Idrettspark. Denne gangen er det Brann som kommer for å sjekke gjestefasilitetene på VKIP. De kommer fra fire strake seire og ligger på 2.plass. Vi er med andre ord ikke favoritter nå heller, men så langt i sesongen har ingen lag klart å ta fem strake seire. Vi satser på at Branns seiersrekke brytes i kveld.

Usikker på om du gidder og lurer på hvorfor noen møter opp i det hele tatt? Les gårsdagens Engamorgen, så sees vi på kamp!

 


Sesongens første poeng for hockey

Vålerenga Hockey tok i går sesongens første poeng i Get-ligaen. Det stod 1-1 etter tre perioder, men etter å ha begynt sudden med én mann mindre for så å få enda en mann utvist glapp det med tre mot fem.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *