Engamorgen mandag 25. september: Intens arbeidsseier!

Intens pyro ved innmarsj. Foto: Grydis.no.

Gjennom de siste kampene har vi i Aperopet sett en forbedring i VIF. Og nå fikk vi uttelling. Vålerenga ville mer og Vålerenga ga mer selv om kampen målt i spill og sjanser var ganske jevn. Gårsdagens seier over medaljejagende Brann gikk til et lag som gikk utenpå hva vi har sett av VIF denne sesongen.

Jeg er usikker på hva Ronny Deila hadde sagt til spillerne før kampen startet, men som så ofte før denne sesongen fikk vi se et mål like etter start i en vålerengakamp. Det var bare det at denne gangen var ballen i rett mål etter at Chidera Ejuke hadde skutt og Samúel Kári Friðjónsson pirket inn ballen.

Og det er Dagsavisen som minner oss på det:

Vålerenga har ikke tapt en kamp der de har tatt ledelsen.

Derfor er det bedre å gjøre det på denne måten. Score først selv.

Etter kamp sier Deila at vi vinner kampen på arbeidsmoral. Og det er imponerende at vi klarer å komme igjen etter at Brann utligner tidlig i andre omgang.

At Adam Larsen Kwarasei holder branninnbytter Skaanes fra målet når de møtes alene er viktig, men dette er en kamp vi avgjør framover.

Om “Chiddy” forteller Deila følgende i VG:

– Det tar gjerne et halvår til et år før afrikanerne skjønner norsk fotball. Han (Chidera Ejuke) er en gutt som vokser og vokser. Han har ekstrem fart og ligner veldig på Samuel Adegbenro (Rosenborg). Men han er mye yngre enn det han (Adegbenro) var da han kom til Norge. Han skal vi ta godt vare på.

Vi kan være glad han ikke forstår norsk fotball for godt, for det er hva media ynder å kalle et unorsk mål, nettopp fordi han tør. Egentlig så kommer vi igjen og vinner kampen fordi Ejuke er så ekstremt uforutsigelig. Han får ballen av Simen Juklerød og vender av mann etter mann, de blir løpende etter, og i stedet for å sende en pasning, så velger han å vende av en mann til og sende et skudd fra litt langt hold. Klart det blir mål.

I VG sier også Brann-trener Lars Arne Nilsen dette:

– Det er ganske jevnt med store sjanser til begge lag, og det er bittert å ikke få med seg noe.

Men dette blir seier til VIF fordi vi vil mer og kjemper hardere.

– Dere så ut som et ordentlig fotballag i dag. Dette er bare starten. Det her skal vi bygge på, sa Deila til spillerne sine i garderoben etter kampen, ifølge TV 2.

– Det som gledet meg mest, det er å se lagmoralen. At vi ikke gir opp, at vi står sammen hele kampen ut, sier Ronny Deila.
Deila nevner ikke supporterne, men det gjør Ejuke såvidt til Dagbladet og Friðjónsson til klubbens hjemmeside.

Og stemningen på Valle var ekstatisk. Sanger gikk gjennom 2×45, det var et voldsomt pyroshow ved innmarsj, og for de av oss som liker å tro at innsats på tribunen leder til innsats på banen, så ga det hele uttelling. Ikke engang da Brann utlignet dabbet det særlig av.

Den Blå Veggen viser hva den kan.

Se begge målene og intervju med begge målscorerne i videoen under.

Vålerenga 2-Brumunddal

Men i Vålerenga er aldri neste viktige kamp langt unna: Husk ettermiddagens kamp på Vålerenga stadion klokka 18:00 mot Brumunddal! De er laget som ligger bak oss på tabellen, og med seier øker vi til seks poengs avstand ned.

2 kommentars på “Engamorgen mandag 25. september: Intens arbeidsseier!

• 25. september 2017 i 10:15