Engamorgen lørdag 30. september: Konstruert rivaleri

Vi har en skikkelig Vålerengadag foran oss med kamper fra lunsj til kvelds. Det handler om å overleve og forbedre, men aller først om cupfinale. Ja, også har vi tippet hvilke 11 Ronny starter med idag.

Veien til cupfinale mot rival-klone

Denne dagen starter tidlig når damene kjemper om sin aller første cupfinale. LSK Kvinner gjester Vålerenga Kultur- og Idrettspark idag, allerede kl. 13.

For de som ikke er kjent med historien er det altså ikke Lillestrøm vi faktisk møter idag. For noen år siden gikk Toppserielaget Team Strømmen konkurs og pengesterke folk fra stasjonsbygda så sitt snitt til å ta en Stabæk, som tok over konkursboet til Asker noen år tidligere. Dermed ble Team Strømmen (som en gang var Setskog Høland) til LSK Kvinner.

Men ser det ut som en kanarifugl og lukter det som en bøffel, ja da skal det trampes på.

Vålerenga er ikke et konstruert Toppserielag. Vi har kjempet oss opp på toppnivå på egen hånd og nå vil vi smake på gull. Damene har i det siste gjort skam på folks tanker om damefotball. Under Kjell Gustads regime har de spilt bedre og bedre hver eneste kamp denne sesongen, og spillegleden lyser ut av øynene deres.

Ryktene sier at både hjemmelag og bortelag stiller mannssterke på tribunen idag.

Billetter kjøpes i døra (inngang 1) og koster 100 for voksne og 50 for barn.

Kampstart kl. 13. Dørene åpnes kl. 12.

 


Oppkonstruert motstander i hockey

Vålerenga Hockey tok sesongens første trepoenger, i den overbevisende 5-1 seieren over Stjernen, og drar nok stinne av selvtillit til vestlandet og bortekamp mot Stavanger Oilers idag.

Uten å treffe altfor mye av vårt eget glasshus, så er det lov å si at Stavanger har skuffet i sesongens første kamper. Tre seiere og fire tap (et overtidstap) er ikke hva vi pleier å se fra siddisene.

Så det er gode muligheter for poengplukking idag for gutta fra Oslo Øst, men vi må nok leve med å være underdogs.

Det lever vi vanligvis godt med

Kampstart kl. 16. Er du på tur, godt for deg. Vi andre får prøve å følge TV2-sendinga.

 


Kampen om å holde plassen mot en konstruert rival

Ronny Deilas gutter tar turen ut av to bomringer til Nadderud ikveld.

Vi skal ikke lyve. Nadderud har vært en guffen bane for Vålerenga i mange år. At laget vi møter også liker å parkere bussen og satser på kontringer er heller ikke godt nytt.

Dog stopper våre følelser om Stabæk med det. Bekymring ovenfor oppgaven foran oss. Inge Andre Olsen og de andre “personlighetene” i Stabæk kan prøve så mye de vil, men vi vil aldri regne dem som en rival på samme måte som Lillestrøm eller Brann, og de kan på ingen måte erstatte byderbyet mot Lyn.

De får gi opp Oslo og heller konsentrere som fylkesderby mot Lillestrøm.

Apropos bekymringer. Vi burde ikke ha for mye av det foran senne kampen. Vålerenga har endelig begynt å kjempe for poengene og mot Brann betalte det seg. Derfor er guffen men dårligere motstand og møkkabane en perfekt utfordring å fortsette den trenden med.

Vi er sjeldent gode på å gjette kampoppstillinger her i Aperopet men slår til med denne elleveren i en 4-2-1-3 formasjon:

Adam Larsen Kwarasey

Robert Lundström

Jonatan Tollås Nation

Enar Jääger

Simen Juklerød

Herman Stengel

Christian Grindheim

Samuel Karí Fridjonsson

Daniel Berntsen

Henrik Kjelsrud Johansen

Chidera Ejuke

Kampstart kl. 18

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *