Vålerenga – Haugesund 3-0: Så det er dette du mener, Ronny!

Banens beste: Robert Lundstrøm

 

Så var det endelig klart for hengekampen vi har klamret oss til i høstens kjipe snakk om nedrykk. Med seier ville vi ta føringen i kampen mot OBOS-spill, men så var det dette med Vålerenga og konsekvenstenkning. Et Haugesund-lag som ikke slipper inn mål og som jager medalje var ikke akkurat ønskemotstander i kampen som skulle få oss á jour med lagene rundt oss på tabellen i antall spilte kamper.

Ekstra deilig er det derfor at dette er vår mest fortjente seier i år.

For dette var en lagseier. Etter å ha spilt jevnt de første 20-30 minuttene eksploderte det med to kjappe scoringer – riktig vei. Og 2-0 bør jo være en trygg ledelse til pause. Men det vet vi jo at det ikke er når man heier på Vålerenga…

Sku’ nesten tro de hadde lært, for ut på matta til 2.omgang kom et sprudlende lag vi ikke har sett på lang, lang tid. Der man for to uker siden gjemte seg bort og sa ifra seg ansvaret, stod den ene spilleren etter den andre frem som hærfører med en intens vilje til å kollektivt presse inn det tredje målet. Sjansene kom, men uttellinga lot vente på seg. Istedenfor å miste motet stod de samme gutta som tapte 4-2 mot Stabæk, sammen som et lag. Anført av en meget god midtbanetrio leverte de det som må være årets beste omgang, med høyt press, hurtig et-touch-spill i lengderetning og store målsjanser. Og ikke minst, det vi har etterlyst i hele år; glød og energi. Så det er dette du mener, Ronny!

Haugesund var aldri i nærheten. Rogalendingene kom riktignok til et par halvfarligheter, men vi har keeper, og de så ut som oss i 2. omgang mot Stabæk. 3-0-målet var vakkert og fortjent.

3 poeng, revansj og pusterom fra nedrykksstrid – men det deiligste var å få bekreftet at dette laget har et mye større potensial enn vist i det siste.

 


 

Børs:

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Tryggheten selv uten å bli satt på de alt for store prøvene. Bunnsolid i alt han gjør!

Robert Lundström – 7 – BB – To assist og står bak angrepet før straffen. Alltid farlig når han setter fart fremover. Innlegget på 2-0 verdt billetten alene. Hans beste kamp i blått?

Jonatan Tollås Nation – 6 – Er der vi har blitt vant med å se han på sitt beste. Rydder opp og sprer trygghet i laget.

Enar Jääger – 5 – God kontroll sammen med Tollås. Den mindre synlige av to gode stoppere.

Ivan Näsberg – 5 – Sliter med å finne samarbeidet defensivt med Ejuke på venstrekanten, spesielt i starten. Kriger seg inn i kampen og tar for seg i duellene. Best i det defensive.

Herman Stengel – 6 – Beviser at han er mer enn god nok for en startellever i dette laget. Setter standaren sammen med Grindheim for det kollektive presset i 2. omgang. Utagbar straffe!

Magnus Lekven – 6 – God kontroll på midten sammen med Stengel og Grindheim. Ut etter 88.

Christian Grindheim – 7 – Viser sin høye arbeidskapasitet begge veier. Mannen med flest kilometer i beina i kveld, selv med 10 minutter mindre enn resten. Ut etter 80 min.

Chidera Ejuke – 5 – Mange gode bevegelser som skaper rom og pasningsmuligheter. Vil mye, men har litt å gå på i sluttproduktet. Ut etter 86

Simen Juklerød – 6 – Litt opp og ned. Skaper mye på høyresiden med Lundstrøm. Ute av posisjon defensivt ved flere anledninger, spesielt i første. Flere gode dødballer. Vakker scoring!

Henrik Kjelsrud Johansen – 7 – Beviser nok en gang at han er bedre på hodet enn med beina. Viktige i begge bokser. Viser at han har vokst med ansvaret han har fått i høst. Årets mest fortjente scoring? Kunne og burde kanskje satt fler.

 

Innbyttere:

Abdisalam Ibrahim – For kort tid

Bård Finne – For kort tid

Felix Horn Myhre – For kort tid

 

2 kommentars på “Vålerenga – Haugesund 3-0: Så det er dette du mener, Ronny!

 • 13. oktober 2017 i 00:06
  Permalink

  Lundstrøm meget god, men jeg heller mer til at HKJ er vår beste i dag. Så vidt jeg fikk med meg ryddet han unna alt på hver eneste defensiv dødball pluss at han var et evig uromoment på topp og ikke minst scoret en perle av et mål. Men noen liker mora, andre liker dattera. Jeg liker begge, så lenge begge er Vål’enga.

  Svar
 • 13. oktober 2017 i 07:16
  Permalink

  Fortsett slik så blir det moro i høst. Men vi er ikke på trygg grunn enda så gårsdagen må gjenskapes ! :-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *