Vålerenga – Aalesund 5-1: Fort Intility

I løpet av de fire siste dagene har Vålerenga vunnet to kamper med kalassiffer, så godt som sikret plassen i Eliteserien til neste år, og landa en rolig tre kampers seiersrekke på Intility Arena. Vi har nok alle hatt verre uker som Vålerenga-supportere enn dette.

Som vi skrev i dagens Engamorgen: det hadde vært typisk Vålerenga å snuble i dag. Etter en god kamp mot Haugesund, og med en såkalt ”enkel” motstander i et kavende Aalesund-lag lå alt til rette for en klassisk Vålerenga-blunder.

 

Men ikke i dag. I dag viste gutta allerede fra avspark at Vålerenga skulle vinne. Det var en ekstrem vilje og aggressivitet, akkurat sånn Ronny har fortalt at han ønsker å se laget framstå. I dag var vi der!

 

Og så kan man si at Aalesund ikke har vunnet en kamp på en halv evighet, og at det nesten burde være forventa at vi kjører over dem. Men ikke glem at på torsdag var vi nesten like overlegne mot et medaljejagende Haugesund. Når gutta virkelig får ut det som bor i seg, sånn som de har gjort de siste to kampene, så trenger de ikke å frykte et eneste Eliteserie-lag. Da kan vi slå hvem som helst. Og det at vi nå har klart det i tre hjemmekamper på rad betyr kanskje at effekten av å endelig ha en faktisk hjemmebane begynner å kicke inn?

 

Chidera Ejuke ble kampens store profil i kveld, med to mål, en (slags) målgivende pasning, og som en evig trussel fra sin venstre kant. Unggutten har en måte å spille på som kan være frustrerende å se på når ikke alt stemmer, og når han gang på gang går seg fast istedenfor å skyte eller spille til en bedre plassert medspiller. Slik han framsto i dag er det som om man endelig skjønner hva han har prøvd på i de kampene hvor han ikke har lykkes med å drible seg gjennom forsvaret til motstanderen. Fortsetter han som i dag kommer han til å fylle tomrommet etter Zahid, og vel så det.

 

Neste uke venter Viking i Stavanger. Det er bare å glede seg!


Adam Larsen Kwarasey – 7 Oser trygghet og autoritet i feltet, og varter opp med sterke reaksjonsredninger. Han kan ikke klandres for baklengsmålet, men sørger for at Aalesund ikke klarer å gjøre det spennende i andre omgang. Leverer til og med en millimeterspresis 50-meterspasning til Ejuke i andre omgang.

 

Robert Lundström – 7 Fortsetter den gode trenden fra forrige kamp. Solid bidragsyter offensivt, og virker å ha funnet et godt samarbeid med Jukle på høyrekanten. Gjør blant annet en stor del av forarbeidet før 3-1-målet, i en periode hvor AAFK var i ferd med å løfte seg litt etter sin scoring.

 

Jonatan Tollås Nation – 6 Leverer en god kamp som alltid, og har grei kontroll på det lille AAFK har å komme med.

 

Enar Jääger – 7 Jääger leverer i likhet med Tollås en sterk match, men framstår som hakket mer duellsterk enn stoppermakkeren i dag.

 

Ivan Näsberg – 6 Scorer kveldens første mål med en meget godt plassert avslutning. Har sin fulle hyre med å ha kontroll på Edwin Gyasi gjennom kampen, men løser oppgaven godt.

 

Herman Stengel – 6 Det er godt å se Stengel på banen igjen. Han viser den fighterviljen og aggressiviteten vi har savnet med ham på sidelinja. I tillegg til en utsøkt dødballfot. Noen unødvendige balltap i dag som han godt kan rydde bort til neste helg.

 

Magnus Lekven – 5 Forærer Aalesund sitt ene trøstemål, og virker å bli litt prega etter det. Spiller derfor mest på det trygge.

 

Christian Grindheim – 7 Meget sterk i den omgangen han spiller. Kombinerer fint med Ejuke ved flere anledninger, og framspillet før 2-0 er smått genialt. Byttes ut i pausen.

 

Simen Juklerød – 7 Ny kamp, ny suser i nettmaskene. Det offensive samarbeidet med Lundström er vakkert å se på, og Jukle stortrives tydelig når han får spille i favorittposisjonen på høyre kant.

 

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 Rydder godt opp på defensive dødballer. Han kjemper i feltet og vinner duellen før 1-0, og setter 5-1-målet på nydelig vis. Med hodet, selvfølgelig. To mål på to kamper betyr kanskje at ketsjupeffekten kicker inn? Ut etter 75 minutter.

 

Chidera Ejuke – 8 BB I dag var Ejuke magisk. Scorer to, og gjør også forarbeidet før 1-0-målet til Ivan. Chiddi har vært på en stigende kurve i det siste, men har hatt en tendens til å gå seg fast. I dag, derimot, lykkes han når han prøver å passere motspillere, og han treffer med avslutningene sine. Når han i tillegg byr på dribleshow i andre omgang er det umulig å ikke bli sjarmert. Ut med krampe etter 62 minutter.

 

Innbyttere:

Samuel Kari Fridjonsson – 6 Kommer inn for Grindheim i pausen. Gjør et godkjent innhopp uten helt å klare å fylle skoa til kapteinen.

 

Daniel Berntsen – 5 Kommer inn for Ejuke etter 62 minutter. Pasningen til Kjelsrud Johansen før 5-1 er presis, men klarer ikke å prege kampen utover det.

 

Fitim Azemi – Inn for Kjelsrud Johansen etter 75 minutter. For kort tid.

Èn kommentar på “Vålerenga – Aalesund 5-1: Fort Intility

 • 20. oktober 2017 i 14:15
  Permalink

  «Chidera hurra/ Han speller for Vål’enga/Og det gjør han jævla bra/Chidera Hurra!» (Que sera, sera…)

  Etter denne kampen har det vært initiativer på en sang for Ejuke. Dette følger de sentrale i sangfeltet dårlig opp, synes jeg. Minner om tilløp til sangfelt på damekampen, der yngre krefter slo til med «Dommer’n trenger kaffe!» og tro til for fullt på canon «Kom igjen Enga!».
  Dette som en oppfordring: La kreativiteten få en oppmuntring, og gi inspirasjon for full trøkk fra flere både på gamle og nye sanger. Komigjen…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *