Treningsrapport lørdag 4/4-15: Disse starter garantert mot Godset

IMG_0658

Da vi startet Aperopet i januar var målet å ha regelmessige treningsrapporter. Men når halvparten av redaksjonen tilbringer like mye tid på sykehus som hjemme, har det blitt lite av dette så langt. Med dagens treningsrapport håper vi å være “back in business” og inntrykket etter treningen dagen før dagen før dagen er oppløftende.

Det var mange spillere på dagens trening da flere fra rekruttlaget fikk prøve seg ettersom trenerne åpenbart ønsket å spille 11 mot 11. Alle seniorspillere hos oss var med på hele økta i dag. Selv om Jonathan Tollås Nation var en av disse, så kan vi ikke forvente å se han fra start i en kamp på en måned eller to. Her er det viktig å ikke gå i utålmodig-fella og bruke en spiller før han er hundre prosent fit for fight. Ellers savna vi Ivan Näsberg, mens Mattias Totland satt på spinningsykkelen på sidelinja gjennom hele økta.

Etter noen pasningsøvelser var det endelig tid for 11 mot 11. Når man er så tett opp mot kampstart som det man var i dag, får man et godt inntrykk av hvem som kommer til å starte kampen. Hvem får overtrekksvest og hvem slipper unna?

Laget som startet uten vest var: Langer – Gunnarsson, Nakkim, Wæhler, Kristiansen – Grindheim, Heltne Nilsen – Zahid – Lindkvist, Brown, Mathisen.

Etter første pause kom Larsen inn for Nakkim, Stengel inn for Heltne Nilsen og Fredheim Holm inn for Mathisen.

Så kom Braaten inn for Brown og Omarsson inn for Zahid.

Etter det ble det en haug av bytter fram og tilbake så vi mista oversikten. Det er et par  ting som er verdt å ta med seg fra denne treninga. Angrepet som førte til kampens eneste mål var av den lekre sorten. Brown fikk en litt vanskelig halv-høy ball på kanten, men klarte å dempe den på mesterlig vis, sendte ballen til Zahid som kjapt sendte den videre til Lindkvis som scoret. Tempo i angrepsspillet blir essensielt i år. Spesielt på bortebane, hvor motstanderne ligger høyere med backlinja, kan vi virkelig score mange mål om vi tar kontringene som garantert vil dukke opp. Det var spesielt én spiller på dagens trening som imponerte, men det er ikke smart å røpe alt for mye heller. Spilleren fikk beskjed av både trenerteamet og de som så på at han gjorde en god jobb, og kan overraske flere ved å starte på mandag.

Det som er klart er sentrallinja vår blir Langer – Wæhler – Grindheim – Brown. Disse vil starte alle kampene de er tilgjengelige i år. Kristiansen har ingen reelle utfordrere på sin venstreback og Gunnarsson har bare Mathisen bak seg i kampen om høyrebacken. Begge disse posisjonene virker sikre. Vi har flere strenger å spille på om vi måtte trenge det. I forsvaret har vi Larsen/Nakkim som kjemper om plassen ved siden av Wæhler inntil Tollås Nation blir frisk, mens kun to av Lindkvist/Fredheim Holm/Nije/Braaten/Omarsson kan starte på kantene. Det gir oss rom til å handle om vi trenger med offensivt krutt underveis i kampene. Sentralt på midten vil en av Heltne Nilsen/Stengel starte og den andre kunne komme inn for å trygge inn ledelser.

Vi fikk ikke se så mye til Deshorn Brown i dag, men Kjetil Rekdal var fast bestemt på at spillerne vet hvordan de skal fõre baller til jamaicaneren.

Var man utenfor solas rekkevidde i dag var det regelrett bikkjekaldt. Et tips til dere som skal på kamp er å kle dere godt selv om sola skinner når dere drar hjemmefra!

IMG_0650

IMG_0651

IMG_0659

 

3 kommentars på “Treningsrapport lørdag 4/4-15: Disse starter garantert mot Godset

  • 4. april 2015 i 17:41
    Permalink

    Bra skrevet!

    Treningsrapporter har vært savnet i mange år.

    Enga mangler en lokalavis som følger laget tett. Tror Aperopet kan bidra til å fylle det tomrommet.

    Svar
  • 4. april 2015 i 17:44
    Permalink

    Hei, hei, var faktisk også på dagens trening(selvsagt på solsiden) og om ikke Ivan N. har en tvillingbror som har starta på VIF, spilte han faktisk venstre forsvarer på SOLSIDEN :)

    Mvh

    Per Amundsen

    Svar
    • 4. april 2015 i 19:55
      Permalink

      My bad! Så ikke så godt over på solsiden tydeligvis.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *