Engamorgen torsdag 19. oktober: Hockey, misunnelse og identitet bygget på hat

Ylven er utilgjengelig ikveld. Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

Ny hjemmekamp ikveld. Fortsetter Vålerenga Hockey klatringa? Og hvilke eventyr fortelles egentlig på vestkanten? 

Vålerenga Hockey

Imotsetning til hva alle hockeysaker har handlet om de siste dagene, handler ikke hockey bare om harde taklinger og fornærmede askergutter. Det er også et fartsfylt og morsomt lagspill som Vålerenga har behersket svært godt i det siste. Det vil Sparta forhåpentligvis merke ikveld.

Tallak Lyngset soner siste kamp i sin trekampskarantene. Martin Laumann Ylven fikk igår fem kamper for det dommer vurderte å være liten disp etter å sett video i helgas kamp.

I Forum er ny tribune visstnok satt opp, men ikke i bruk så det kan bli trangt om plassen. Det kan være lurt å møte opp tidlig.

Vålerenga Hockey, Furuset Forum kl. 18:30

 


Komplekser på vestkanten

Jeg satt med frokosten igår og bladde igjennom Dagsavisen. Det er jo en flott avis med mye Oslo-stoff, VIF-nyheter og på fredager en eminent spalte skrevet av en gjeng grinete gubber.

Sportssidene denne gang var hovedsaklig dedikert til journalist Espen H. Rusdals håp om lørdagens mulige opprykk for Lyn til 2. divisjon.

Det er liten tvil om hvor forfatterens hjerte er plassert og det skal han selvfølgelig ha lov til. Det man kan stusse litt mer over er hvorfor noe som kunne vært en ren hyllest til vestkantklubben, vris over til å omtale Vålerenga. Totalt umotivert forøvrig. Jeg fikk min samboer, som hverken er VIF- eller fotballinteressert, til å lese greia og hun bekreftet mitt inntrykk.

Er identiteten i vestkantklubben avhengig av misunnelsen til storebror i øst?

 


Siste rekruttkamp på lørdag

Et opprykk for Lyn betyr et skritt nærmere en ren trikkeliga i Postnord-ligaen. Å styrke oslofotballen vi ikke nødvendigvis negative til.

Når Lyn spiller om sitt opprykk leder forhåpentligvis våre rekrutter komfortabelt mot de nyopprykkede Hamarkameratene. Apropos supportere som baserer mye av sin identitet på å hate VIF. Briskebybanden har meldt sin ankomst til intility Arena.

Derfor kan det jo bli ganske fornøyelig å se et sannsynligvis purungt Vålerenga 2, endelig uten frykt og høye skuldre, rundspille de nyopprykkede gutta fra Mjøsa.

Skulle det likevel gå rævva spiller det faktisk ingen rolle.

Vålerenga 2 – HamKam

Lørdag 21. oktober, kl.13:00, intility Arena

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 19. oktober: Hockey, misunnelse og identitet bygget på hat

  • 19. oktober 2017 i 16:50
    Permalink

    Komisk å lese Espen H Rusdals rosemaling av klubben sin. Utrolig at han glemte skandalen på Lerkendal i 2004 og Morgan Andersen kontrakts forfalsking og fengsel dømt. At Lyn måtte få pengene fra NFF på forskudd for å fullføre nedrykket i 2009! :-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *