Engamorgen tirsdag 24. oktober: hvilepuls og turbo-uke

Foto: Grydis.no

Fotballen inntar hvilepuls på øvre halvdel av tabellen, mens hockeyen går inn i en hektisk uke.

 

Fotball

Etter Odds’ 1-0 seier over bøfla fra Romerike i går tar Eliteserien noen dagers pause, og Vålerenga kan cruise gjennom uka på øvre halvdel av tabellen. Odds gikk riktignok forbi Enga med seier i går, men med fire runder igjen er det fortsatt jevnt fra 2. til 15. plass, som seg hør og bør i en spissa konkurranseliga med 16 lag. Det er med andre ord fortsatt mye å spille for. Vålerenga er i god form og bøtter inn kasser om dagen, og har fjerde beste form av samtlige lag i Eliteserien. Bare Strømsgodset, serieleder Rosenborg og søndagens motstander Molde har bedre form enn oss de fem siste kampene.

Selvom Molde har kontroll på sølvplassen og er i dytten for tida er det ingen grunn til å krysse av for B i søndagens hovedkamp. På de siste fem kampene har romsdølingene tatt 13 av 15 mulige poeng, men vi snakker 1-0 over Haugesund, 1-0 mot Brann (scoring på overtid av overtid), 2-2 mot Sogndal, 3-1 mot Sandefjord og (bare) 3-2 mot Viking. Stabilt, ja, men ingen utprega imponerende triumfer. Molde er poengmessig inne i en god periode, men spillemessig går det nok enda mer på skinner for Vålerenga. Ja, vi har ikke møtt all verden av motstand vi heller, så dette blir på en måte eksamen for «nye» Vålerenga. Etter Molde har vi et overkommelig program med Sandefjord borte, Odds hjemme på Intility og Sogndal borte. Med de siste kampers spill skal det være mulig å hente en god slump med poeng, klatre på tabellen og snu dette til en sesong vi kan stemple OK+.

Vålerenga – Molde, søndag kl 20.00 på Intility Arena. Billetter HER.

 


 

Hockey

Hockeytoget dundrer videre. Denne uka kommer kampene tett som scoringer i Stavanger, med kamper annenhver dag. – Akkurat som i sluttspill, bortsett fra at lagene byttes ut til hver kamp, skrives det på klubbens sider. Etter skuffelsen mot Manglerud på søndag, der en 3-1-ledelse ble snudd til 3-6-tap i siste periode, har gutta nå alle muligheter til å reise den berømte kjerringa med tre kamper på fem dager; hjemme mot Lillehammer i kveld klokka 18.30, borte mot Stjernen torsdag klokka 18.30 og hjemme mot Stavanger lørdag klokka 15.00.

Vålerenga rapporterer om en redusert tropp til kampen i kveld. Martin Laumann Ylven soner fortsatt karantene, og Magnus Fischer, Jørgen Moflag og Jonas Oppøyen er ute med skader. Morten Ask meldes som usikker.

Det er bare å ta turen til Furuset i kveld, dere!

Dropp kl 18.30 – billetter HER.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *