Vålerenga – Molde 1-2: Forbanna bittert

Det er lenge siden jeg har gått fra Vålerenga-kamp så sur som i kveld. De døve Molde-folka som bare sitter der og gnir seg i barten, helt stille fram til laget dems stjæler det på overtid. Da våkner dem, når de får det servert på ufortjent vis. Løper nedover sidelinja og jubler opp mot tribuna. Som om ikke det var nok var jeg omringa av en gjeng av dem på t-banen hjem. Østlendinger, selvsagt. Sikkert alltid holdt med Molde, fordi de har en hytte på vestlandet eller en grandtante fra Vestnes. Sikkert samme typen folk som insisterer på å gå med bunad fra et fjernt sted på 17 mai selv om de er født og oppvokst i byen.

Men jeg avsporer..

 

Jeg var ganske spent på å se hvordan laget kom til å opptre nå når man møtte et skikkelig fotballag etter å ha nedsablet en gjeng hodeløse kyllinger i Stavanger forrige kamp. Det er ikke gitt at du har tempoet helt i kroppen, og det ble tidlig klart at dette skulle bli en vanskeligere kamp. Jääger sleit voldsomt med Brustad etter bare to minutter, og Brustad/Sigurdarson skulle vi slite med periodevis i matchen, spesielt i de periodene Molde fikk kontroll på midten og fikk etablert vedvarende trykk.

Allikevel er det ikke tvil at vi hadde nok sjanser til å avgjøre denne matchen, vi var klart best fram til ca 30 minutter. Da tok Molde over etter å ha begynt å markere ut Fridjonsson. Første omgang var jevnere, jeg synes gutta viste karakter da vi hadde en veldig bra periode mot slutten og burde tatt ledelsen igjen. Dobbeltsjansen til Kjelsrud kommer han til å huske en stund. Men, vi klarer ikke score, og når man møter et bra lag og i tillegg gir dem gratismuligheter med dårlige klareringer og frispark mot slutten, da går det skeis. Dessverre.

Forøvrig synes jeg det er utrolig at Molde kom fra denne kampen uten å få et eneste gult kort, med tanke på at de saboterte flere kontringer, og at en av dem kjørte armene rett i ansiktet på Lekven.

 

Spillerbørs: 

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Gjør blant annet en glimrende enhåndsredning mot slutten av første omgang. Kunne kanskje vært mer offensiv og avskåret innlegget på 1-2, men kan ikke lastes for å bli stående. Den er utespillerne sin.

Robert Lundström – 5 – Som vi kjenner han, går på en del raid fremover, men sliter defensivt. Blir dratt tunnel på før den store sjansen rett før pause.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Har sin fulle hyre med Brustad/Sigurdarson, kommer stort sett greit fra det men taper noen dueller her og der. Klarer ikke blokkere skuddet på 1-1.

Enar Jääger – 5 – Som Tollås.

Ivan Näsberg – 6 – Slår innlegget mot Kjelsrud som fører til 1-0. Har vel delvis skyld på 1-2 da ingen plukker opp Gabrielsen som kommer løpende på hans side.

Herman Stengel – BB 7 – Scorer et fint mål, er mye involvert offensivt og defensivt. Spiller ikke en perfekt kamp, men lykkes med det meste. Ny kontrakt, takk!

Magnus Lekven – 5 – Er periodevis passiv, burde kanskje lest at noe kunne skje i forkant av 1-1 og avverget. Noen gode offensive involveringer, men roter mye.

Samuel Fridjonsson – 6 – Veldig god i starten av kampen, men blir mer usynlig etter hvert. Ut etter 66.

Chidera Ejuke – 6 – Meget god tidlig i kampen, kjørte karusell med høyrebacken til Molde. Fikk etterhvert to mann på seg og fikk mindre rom. Må bli litt mer smart i å bruke de rundt seg. Ut etter 81.

Henrik Kjelsrud Johansen – 5 – Skal score, men får ikke satt den. Det blir litt mye armer og bein, og blir ofte tatt ut med at motspillere går i kroppen på han. Spiller med høy innsats og guts, og er derfor blitt en kultspiller.

Simen Juklerød – 5 – Fått mer selvtillit, og det ser man i det offensive spillet. Sliter periodevis defensivt, og slipper Gabrielsen foran seg på 1-2.

Innbyttere:

Daniel Berntsen – 6 – Inn 66: Får litt fart på sakene etter Fridjonsson falt ut av kampen. Delaktig i den sterke perioden i 2. omgang. Blir bedre og bedre.

Bård Finne – Positivt innhopp, bidrar i det offensive. Men for kort tid for karakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *