Engamorgen fredag 3. november: Näsberg på landsen!

Ivan Nasberg. Bilde: Anders Grydeland, grydis.no

Ivan Näsberg er tatt ut på U21, og Sandefjord skal få deng.

 

Ivan Näsberg er tatt ut på U21-landslaget. Det har kanskje blitt litt borte i alt det andre denne sesongen, men Ivan har tatt store steg. I våres sleit han veldig både offensivt og defensivt da vi slapp inn masse mål, uten at det bare var hans skyld.

Og til tross for at lokale, egenutvikla, unge spillere som får spilletid på A-laget er de fleste supporteres våte drøm, ble både han og Nakkim selvsagt avskilta fullstendig som fotballspillere av klagegjengen på sosiale medier. Tålmodigheten til en del Vålerenga-fans er skammelig tynn.

Men Ivan har fått mye spilletid, og han har spilt på seg både erfaring og selvtillit. I takt med at laget har gjort det bedre har han også gjort det bedre, og han gjorde det også greit i en tøff kamp mot Molde sist.

Dermed er han inne i U21-varmen igjen, etter ett år utenfor, hvor laget skal møte Irland i Drammen. Norge ser ut til å ha et ganske bra U-21 lag, gutta slo Tyskland 3-1 sist, og stiller med folk som Martin Ødegaard, Kristoffer Ajer, Iver Fossum, Rafik Zekhnini, etc.

Det er faktisk ganske heftig at vi har et U21-lag med spillere fra klubber som Celtic, Ajax, Fiorentina, Hannover, Köln, West Ham, Heerenveen og seff Vålerenga.

Men før Irland skal nedsables skal vi til Sandefjord. Vålerenga kickstarter denne runden i serien med match allerede i dag kl 19 i Sandefjord, men det visste du vel?

Sandefjord har overraska meg med to ting. De har fortsatt Lars Bohinen som trener, og de ligger ikke på direkte nedrykk.

De sliter dog med formen, og tapte 0-5 for Sarpsborg 08 sist, og er 2-0-6 på de åtte siste. Seirene kom i hjemmekamper mot elendige Viking og Aalesund.

Vi kan vel også ta med at vi tapte 1-2 for dem på kjipe Ullevaal Stadion i våres. Da scora Flamur Kastrati to mål.

Ellers, som en kurositet kan man nevne at stallen til Sandefjord har tre senegalesere, to spanjoler, to uruguayanere, og en nederlender med det deilige navnet Crescendo van Berkel. Et crescendo er forøvrig et stykke musikk som gradvis øker i volum eller styrke, såvidt jeg vet.

Det er vel liten tvil om at Terje Liverød har hatt en finger med i spillet her, mannen med den rosa dressjakken har iallefall skaffa de fra Uruguay. Begge er på lån, og kom til Sandefjord i sommer. Carlos Grossmüller kan kanskje vært et kjent navn for Football Manager-spillere, 34-åringen har en fortid i blant annet Schalke 04.

Klubben han dro på lån til Sandefjord fra er forøvrig Universitario fra Peru, som spiller hjemmekampene sine i sør-amerikas største stadion.

Mon tro om det er en overgang å gå fra derbykamper mot Alianza Lima her:

Estadio Monumental. Foto: Wikimedia

Til nedrykksduell mot Lillestrøm 26. november på Komplett.no Arena. (og ja, det er seks etasjer med VIP-tribuner rundt baut på hele greia. VIP-seksjonen tar 21.000).

Uansett, Sandefjord skal denges.

Tollås er iallefall klar for ni poeng på de tre siste kampa.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *