Engamorgen lørdag 04. november: Innsats, presisjon og bevegelse

Logoen vi samles under. Logoen vi kjemper for. Logoen vi legger innsats, presisjon og bevegelse for.

Overskriften oppsummerer hva som manglet i størstedelen av gårsdagens kamp.

– Flaut, sier Ronny Deila til Dagsavisen i spillerslusa etter gårsdagens kamp.

– Det var bekmørkt og pinlig, sier han til VG.

Det er kanskje så enkelt, samtidig kan man ikke la det være en unnskyldning, en hvilepute eller en akseptabel forklaring. For det som er flaut i gårsdagens kamp er lagets innsats, presisjon og bevegelse.

Hva er det med et lag, en spillergruppe som ikke klarer å motiveres til å spille kamper uten kniven på strupen? Hva er det med et lag som mister grepet om kampen, mister all innsats og ser ut som man har tapt en verdenskrig fordi man får en kontring imot?

Og når målet denne kontringen (11 minutter) gir i tillegg blir annullert, så klarer man likevel ikke å samle seg, stå sammen og skape noe som helst mot et middelmådig Sandefjord-lag.

Selv om Ghayas Zahid er den spilleren som vi i Aperopet har kåret til Vålerengas beste spiller flest ganger i år, så har vi også stilt spørsmålet om det har hemmet oss at ballen har gått for mye gjennom ham, at spillet har gått for lite i lengderetningen og at han var for glad i å kjæle med ballen.

I går var det slik at alle spillerne skulle kjæle med ballen. Enten du var midtstopper, midtbanespiller eller kant, så var det viktig å legge inn et par ekstra berøringer. Spillerbørsen vår er kanskje preget av skuffelse, men alle våre sju mest defensive (bakre firer pluss midtbanen) hadde defensive balltap som ville resultert i mål mot dersom vi hadde møtt et fotballag.

– Vi tok ut Friðjónsson, forklarte Lars Bohinen til Dagsavisen. Samme løsning som Molde i andreomgangen sist, med andre ord. Samme løsning som Solskjær fortalte hele landet på TV.

Altså må vi finne andre måter å løse dette på. Skyve Stengel opp ved siden av ham med å snu midtbanetreeren? Trekke kantene inn og løfte backene opp slik at vi kommer i offensive overtall? Legge om til en 3-4-1-1 offensivt, som i praksis vil si å flytte frem en av forsvarerne i midtbaneleddet? Veksle på plasseringene mellom Ejuke, Friðjónsson og Berntsen? Løsningene er mange, og kan løses uten særlig hokus pokus.

Men alle krever innsats, presisjon og bevegelse.

– At disse to lagene står på 36 poeng etter 28 kamper, det er det ingen i verden som hadde tippet før sesongen, sa Rekdal i gårsdagens TV-sending. Det oppsummerer sesongen for VIF, og hadde vi vunnet de to kampene mot Sandefjord, ville vi mest sannsynlig slippe å møte dem neste sesong. Det burde vært motivasjon nok.

Klubbens egne sider har ikke fått Deila i tale, men satser på et kjølig kampreferat der en Christian Grindheim med oppgitt ansikt forteller om sin opplevelse av kampen.

 

Dagens medisin

14.00 på Intility Arena: Vålerenga-LSK Kvinner, siste serierunde fotball damer (også på NRK1).

16.00 i Kongsvinger Ishall: Kongsvinger-Vålerenga, ishockey herrer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *