Engamorgen lørdag 18. november: Ta bøtta hjem!

Elise Krieghoff. Foto: Grydis.no

Vi myser på cupfinalen, Vålerengas internasjonale lag, skadekrisa i hockeyen, og Trolls trenger litt hjelp.

 

Det er cupfinale, og fokus hos mediene ligger naturlig nok på reisen Vålerenga har tatt. Kjell Edvin Gustad hadde bare fem spillere på første trening i vår. Grunnen var at mange dro i fjor. Noen la opp, mange meldte overgang til andre klubber etter en vanskelig og turbulent sesong, som riktignok ble avsluttet med en liten opptur da Gustad tok over.

For å skaffe spillere la klubben en god del penger på bordet, og ti utlendinger ble hentet inn. Dette var ikke billig, og Gustad varsler at de ikke vil bli neste sesong. Fokus er nå på å bygge et mer bærekraftig lag med norske spillere (NRK.)

En av utlendingene er Michelle Betos fra USA. Jenta fra Queens i New York har spilt fotball i USA, Argentina, Kypros, Danmark og Australia. I Argentina spilte hun for selveste River Plate. Hun vant Goalkeeper of the Year i 2015 da hun spilte for Portland. I den sesongen scoret hun også et mål, da hun utlignet på en corner (VIDEO).

Betos forteller til Dagsavisen at hun “elsker Norge“, så det er liten tvil om at hun trives her, og de de kaller seg United Nations.

Så Vålerenga må fylle på med norske, egenutviklede spillere, og en av de er Emilie Østerås. Hun kom til Vålerenga fra Tveita som 10-åring, og har trent og spilt mye med guttelagene. Det har hun tjent på, og hun debuterte i Toppserien mot Klepp i sommer – da som yngste toppseriespiller noensinne: 15 år!

Hun scoret også mot Stabæk på Intility Arena i høst. Nå håper hun å rekke cupfinalen, men vil nok starte på benken fordi hun har vært ute med lungebetennelse. Uansett er det ganske fenomenalt.

Motstander i dagens cupfinale er altså Avaldsnes. En hardtsatsende klubb fra ytre utkant-Norge, rettere sagt på Karmøy rett utenfor Haugesund. Laget har en rik velgjører i Arne Utvik, som har brukt rundt 20 millioner på laget de siste årene. Utvik er også i styret i klubben. Men titler har det blitt dårlig med, mye fordi Aurskog-Høland LSK Kvinner har stikki av med det fleste.

Avaldsnes føler nok at de har en gyllen mulighet nå, og at de fortjener å vinne dette etter mange skuffelser. Vålerenga har heller aldri slått Avaldsnes, men vi var nær sist med et forsmedelig 0-1 tap.

Våre jenter har brutt barrierer i hele høst, og da kan vi like gjerne avslutte sesongen med å bryte en til i dag.


 

Tjærnås tilbake?

Bergens Tidende melder at Lars Tjærnås’ tid som speider i Brann er over, og at neste stopp er Vålerenga. BT problematiserer at Vålerenga nå ansetter en mann som har brukt to år på å bygge opp en database med potensielle Brann-signeringer.

Det er ikke noe problem for oss..

Å ansette en speider er noe av det smarteste Vålerenga kan gjøre, og noe jeg har ønsket i lang, lang tid. Hvis du treffer på en signering som selges videre for bra med penger, eller unnlater å signere en flopp, så har du betalt den stillingen i mange år.

Det bør være en no-brainer å ansette en speider, selv om det koster penger. På sikt kan det være meget lønnsomt. Og vi i Aperopet tar gjerne Lars Tjærnås tilbake.


 

Skadekrise i hockey’n

Det er også hockeykamp i dag, borte mot Lørenskog chokers. Den kampen går selvsagt nøyaktig samtidig med cupfinalen. Vålerenga har enormt med skader, og fikk plusset på to til etter kampen mot de ekle gule sist. Storhamar valgte forøvrig å boikotte det planlagte “krisemøtet” hvor Norsk hockey skulle drøfte alt det stygge spillet som har vært i ligaen, to dager etter de sendte to av våre spillere på sykehus. Bra holdninger, der.

Skadelista inkluderer blant annet to tredjedeler av førsterekka med Ylven og Lindström, i tillegg til Brede, Stene med flere. Øksnes er usikker.

Lørenskog sliter voldsomt, og tapte 7-4 for Kongsvinger sist. Så det er muligheter, selv med et redusert mannskap.


 

Hjelp Trolls

Vi tar til slutt med en liten bønn fra Trolls. Det er ikke bare hockey’n som sliter om dagen, under ombyggingen av Jordal Amfi har de ingen hjemmebane.

Nå samler de inn penger til utstyr. Gi en slant ‘a!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *