Engamorgen lørdag 25. november: Vålerenga kan snu om Grindheim

Vålerenga-trener Ronny Deila åpner for at klubben kan komme til å snakke med Christian Grindheim igjen om en ny kontrakt. Foto: grydis.no.

Før Vålerengas A-lag i dag setter seg på bussen som skal ta dem til Sogndal før morgendagens kamp, lukker ikke Ronny Deila døra helt for at Vålerenga kan komme til å snu når det gjelder å tilby Christian Grindheim en ny kontrakt.

Det er Dagsavisen som bringer denne nyheten.

Nå skal man ikke lese for mye inn i nyheten, men formuleringen er at det «kan hende» Vålerenga «tar en prat» igjen. På tross av positive undertoner, er det ingen grunn til å konkludere så langt.

– I denne bransjen kan man ikke utelukke noenting. Det var en strek i regningen for oss at Herman Stengel forsvant. Det kan hende vi tar en prat med Christian igjen. Det var en svært vanskelig avgjørelse å ta og si nei til en av våre beste spillere, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Før han forklarer hva som skjer etter morgendagens kamp.

– Nå skal vi ha spillermøter med alle sammen i neste uke før spillerne får ferie. Så får vi se. Som sagt, jeg utelukker ingenting, sier Deila.

Dagsavisen trekker fram at det samme skjedde med Enar Jääger etter fjorårets sesong, da han først ikke fikk nytt tilbud, mens han ble hentet tilbake på en ettårskontrakt før årets sesong. Og Deila bekrefter at ettårs-kontrakt også kan være aktuelt for Grindheim.

Deila letter også litt på lokket når det gjelder vurderingen av hvorfor Grindheim ble prioritert vekk. Han ønsker seg en ung stall med spillere som kan trene mye.

– Det sliter Christian med og han kan sjelden spille tre kamper i uka. Det var en av grunnene til at vi valgte å si stopp nå. Men vi må balansere dette, sier Deila.

Aperopet hyllet Grindheim i vår spalte i Dagsavisen i går og hadde gjerne sett ham med videre, og håper en avklaring er på plass vesentlig tidligere enn i tilfellet Jääger før årets sesong.

I morges har Vålerenga hatt en lett trening før bussturen i retning Sogndal, der de mest av alt gleder seg til å se Liverpool–Chelsea.

 


Troppen og kampen

I bussen finner vi følgende tropp (vår forventede startellever er uthevet):

Marcus Sandberg, Adam Larsen Kwarasey

Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Robert Lundström, Markus Nakkim, Christian Borchgrevink

Christian Grindheim, Magnus Lekven, Daniel Berntsen, Abdisalam Ibrahim, Aron Dønnum, Simen Juklerød, Chidera Ejuke

Henrik Kjelsrud Johansen, Bård Finne, Fitim Azemi

 

Jonatan Tollås Nation forteller klubbens hjemmesider at han mener kampen blir en karaktertest.

– Det er ingen tvil om at jeg heller vil ha Aalesund i Eliteserien enn Sogndal, og den bussturen til Sogndal på åtte timer er grunn nok aleine til å sende de ned en divisjon. I tillegg er det jo en historie mellom Vålerenga og Sogndal fra 2000 og 2004, så nå er det payback time, sier Tollås Nation.

– Vi har selvfølgelig posisjonen på tabellen å spille for, og vi vet det betyr mye for klubben rent økonomisk, mens de spiller for overlevelse i ligaen. Selv om betydningen av kampen er viktigere for dem, må vi vise karakter å stå på like mye som dem, avslutter Tollås Nation.

NRK Sogn og Fjordane forteller at Vålerenga ikke har tenkt å gi ved dørene i Sogndal i morgen.

Der forteller Deila at Sogndal må være gode nok selv dersom de vil ha poeng i kampen som kan sende Sogndal ned.

– Det vert ein spennande kamp. Heile avslutninga vert det. At vi er ein del av det, er gøy for oss, og det er viktig at vi gjer ein profesjonell jobb og går inn i kampen med fullt trykk, slik at det vert rettferdig for alle partar, siterer statskanalen Ronny Deila.

For mens kampen for oss handler om en plass et sted melllom sjette og tiende plass, er det for Sogndals del spørsmål om det er Aalesund eller Sogndal som skal spille kvalifisering, mens det andre laget må rett ned. I øyeblikket er det et spørsmål om scorede mål, men det kan ende opp med å handle om innbyrdes oppgjør til slutt. Og der har Sogndal vunnet begge oppgjørene.

 


Ny toppledelse for damene

Klubben melder i en pressemelding en ny toppledelse er på plass på damesida.

Aperopet har tidligere meldt at Eli Landsem er ansatt som sportssjef. Nå er det også klart at tidligere toppspiller Monica Knudsen tar over som ny hovedtrener for damene i Vålerenga Fotball foran 2018-sesongen.

– Klubben har vedtatt å være Norges ledende klubb på jente- og damesiden innen 2020. Prosjektet har vokst raskt, og vi har hatt fremgang. Nå er tiden inne for å ta neste steg, og vi skal være langt fremme i den utviklingen som nå skjer i norsk kvinnefotball, sier Runar Kvernen, styremedlem og leder av Sportslig utvalg for Damer toppfotball i klubben i pressemeldingen.

Årets trener Kjell Gustad har takket nei til å forlenge kontrakten etter en helhetlig vurdering.

2 kommentars på “Engamorgen lørdag 25. november: Vålerenga kan snu om Grindheim

  • 25. november 2017 i 16:43
    Permalink

    Hei få Grindheim til bake det hadde hvert toppers da kan vålerenga vinne mye neste år fan er bra fotballspiller plis????❤❤❤

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *