Sogndal – Vålerenga 5-2: That’s all folks

Spilleren som får den merkelige æren av å være vår beste idag

Vålerenga dro Sogndal med to oppgaver: avslutte sesongen med stil, og sende saftkokerne direkte ned. Vi klarte ihvertfall Vålerenga-stil. 

Sogndal spilte intromusikken til Chicago Bulls på 90-tallet før kampstart. Fordi Michael Jordal og Sogndal har så mye til felles. Ikke at Vålerenga fortjener å nevnes i samme setning idag de heller.

Svak åpning der Sogndal scorer på sitt første angrep, som også tilfeldigvis er den første gang de klarte å beholde ballen i laget i mer enn to sekunder. Likevel virker vi ikke helt ute av det. Daniel Berntsen vinner flere baller på midten, Robert Lundström er et konstant uromoment. På topp får Henrik Kjelsrud Johansen flere sjanser og da Magnus Lekven sender Robban på løp, som igjen slår perfekt inn til Henrik som utlikner virker det som vi er på gang.

Så ryker vi på 2-1 før pause, som muligens burde vært avblåst da Sogndal vant ballen. Uansett gikk vi til pause med 2-1 i rævva.

Andre omgang starter i samme takt som første omgang sluttet. En sjeldent usynlig Christian Grindheim utlikner til 2-2, og så rakner vi totalt.

Vi orker ikke å se på hvert eneste mål imot. Det var total kollektiv kollaps. Vi ble plutselig helt rævva. 

Nok en sesong er over. Vi ender på åttende plass, så dette er sesongen som kun vil huskes for at vi endelig fikk vårt eget stadion.

Det må gjøres mye i vinter, for i altfor mange kamper har dette laget vist en manglende vilje til å vinne og et altfor stort skille mellom bunn- og toppnivå.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey- 4 – Fem mål i rumpa. Kan ikke lastes fullt og helt for alle målene, men burde nok tatt noen av dem.

Robert Lundström – 4 BB – Lenge et uromoment for Sogndal. Godt løp og perfekt innlegg til Henrik før 1-1.

Enar Jääger – 3 – Lenge sterk, men hvor var han på målene imot?

Jonatan Tollås Nation – 3 – Mye det samme som Jääger. Garantert en av de mest skuffa spillerne etter kollapsen.

Ivan Näsberg – 3 – Taper viktig duell før 2-1. Får vel også skylda for 4-2, selv om det målet skulle vært avblåst for offside.

Christian Grindheim – 4 – Litt usynlig før pause. Så scorer han sikkert på 2-2 frisparket. Mannen som fortsatt kjemper til tross for lagets kollaps.

Magnus Lekven – 4 – Lenge banens beste, men viser seg ikke frem når vi virkelig trenger det. Sender den geniale gjennombruddspasningen før 1-1. Er dessverre mannen som forlater målscorer foran 2-1, men sto mellom et umulig valg.

Daniel Berntsen – 3 – Blir dessverre veik i duellene. Løper vekk fra sin mann før 3-2 scoringa til Sogndal.

Chidera Ejuke – 4 – Blir godt pakka inn og får ikke gjort så mye som han og vi ønsker. Fikser frisparket før 2-2.

Simen Juklerød – 2 – Prøver seg litt som playmaker uten helt å lykkes. Rare valg. Glemmer totalt markeringen på 1-0.

Henrik Kjelsrud Johansen – 4 – Skal du sjekke hvor tøff du er i kroppen er Wæhler mannen å teste seg mot. Gir og tar juling, god scoring men skulle scoret flere.

Innbyttere:

Aron Dønnum – For kort tid.

Bård Finne – For kort tid.

Felix Horn Myhre – For kort tid.

 

3 kommentars på “Sogndal – Vålerenga 5-2: That’s all folks

 • 26. november 2017 i 20:43
  Permalink

  Og så venter vi på kåringen som ble utbasunert i formiddag. Før jeg logger av for godt. Etter 35 år.
  Sigbjørn Andersen

  Svar
  • 26. november 2017 i 20:46
   Permalink

   Den kommer i morra. Orker ikke deale med den i kveld.

   Svar
 • 26. november 2017 i 22:44
  Permalink

  Hele laget inkludert trenerstaben bør kjølhales etter denne ekstremt patetiske forestillinga. Unnskyld, AAFK. Og ikke glem at vi var like dårlige i Sandefjord og på Nadderud. Men vi endte da opp foran LSK…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *