Engamorgen 27. november: Full fadese

 

Fem baklengs. Foto: Grydis

Tidligere denne uka ble det sendt et åpent brev fra Klanen til spillerne, som ble lest opp i garderoben. Der ble det lagt klart frem hva som ble forventet av dem. Ronny snakka om at dette var en karaktertest. Det ble stryk, og fem baklengs.

 

“Typisk Vål’enga”. Det er mye det blir sagt “typisk Vål’enga” om som ikke er det, men dette stemmer faktisk. Vi er klubben andre lag veldig ofte får store opplevelser mot. Og jeg visste det kom til å skje.

I følge Sogndal-folk så er vi det onde imperiet. De urbane. Fra byen hvor det skjer fæle, degenererte ting. Hvor mannfolk kler seg ut seg ut som damer, hvor man hører på rapmusikk og spiser kebab, og kjører t-bane og røyker hasj og sånn. Synden, korrupsjonen – og sentralmakta. Den fæle sentralmakta, hvor politikerne rotter seg sammen for å finne ut hvor mange ulver de kan plassere ut i distriktene, mens de søler bort distriktenes hardt produserte penger på operahus, bilfritt sentrum, og kaffe latte.

Det er selvsagt bullshit, men kan vi ikke i det minste leve opp til det da? Hvorfor kan vi ikke være nådeløse jævler som slår disse bønda når de trenger det aller minst, også stå å gni det inn etterpå? De hater oss uansett, så klin til da!

Karaktertest? Det er på forsvarsspillet du ser om folk er mentalt til stede eller ikke, og det var åpenbart at det var vi ikke. Vi forsvarte oss som en flokk sauer, mot et lag som hadde alt å vinne på å score mål, men som parkerte bussen og kontra. Kontra oss i senk. Dette mønsterbruket i norsk fotball, som skal produsere mirakler og landslagsstjerner fra egen stall med minimale budsjetter. Bullshit, den tiden er forbi. I kamptroppen til Sogndal var det kun EN spiller fra Sogn og Fjordane, Even Hovland. Nå er det billige afrikanske importer som gjelder, de skal spille kontringsfotball i Sogndal til de kan selges videre for en liten slump med penger, mens laget spiller antifotball for å holde seg i ligaen. På hvilken måte bidrar de med noe som helst til norsk fotball? Det samme ser vi igjen på Bekkestua, Lillestrøm, og flere andre steder. Kan vi ikke i det minste straffe dem da? Få det vekk! I stedet blir de premiert med en kvalikkamp mot et Ranheim som ser ut til å ha styrevedtak mot å rykke opp.

Hvorfor er det så jævlig vanskelig å psyke seg opp til en kamp mot et lag du veit hater deg som pesten, hvor du får lest opp et brev i garderoben fra supporterne med klar beskjed om at dette betyr noe, hvor det busser folk på søndag kveld hele veien til det gudsforlatte stedet for å heie på deg, og hvor du møter en 41 år gammal tidligere lagkamerat på andre sida av banen, som du veit kommer til å denge løs. Når treneren din forteller deg at det er en karaktertest. Hvorfor?

Og hvorfor er vi det laget som kommer på besøk og donerer poeng til andre lag når de absolutt må ha? Det er derfor vi blir ansett som fuck-up klubben i fotball-Norge. Løven som brøler, men som folk veit at egentlig ikke er så tøff. Vi blir ikke tatt seriøst.

Nå er det faenmeg nok. Vi er for softe, vi er for pinglete. Håper Ronny fikk noen svar, for nå må vi ha inn folk med mentalitet.

Så da ble det 8. plass, da. Kristiansund faens BK tok syvendeplassen.


 

Hockeyseier igjen

Da er det deilig å vite at det finnes et Vålerenga-lag som leverer innsats, og som en følge av det – poeng. Til tross for massevis av skader, kummerlige forhold og uviss fremtid.

Vålerenga Hockey slo Manglerud/Star 6-1 i en kamp MS vant skuddstatistikken 29-27.

Rasmus Ahlholm fortsetter å levere med ett mål og to assist, og vi noterer oss med et smil i munnviken at Filip Gunnarsson og Morten Ask hadde to poeng hver.

Nydelig jobb av gutta, ny match på torsdag på Lillehammer. Den blir tøff.

Kampfakta

Høydepunkter fra TV2

Èn kommentar på “Engamorgen 27. november: Full fadese

  • 27. november 2017 i 08:44
    Permalink

    Snakk om å treffe spikeren på hodet!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *