Engamorgen lørdag 13. januar: God start for Peter Michael

Peter Michael med en god prestasjon i sin første kamp. Skjermdump: vif-fotball.no

Etter dvalemodus og fotballvakuum siden eliteserieavslutninga i slutten av november var det endelig tid for vålerengakamp igjen i går. En treningskamp mot Strømmen i første halvdel av januar gir ikke nødvendigvis de tydeligste indikasjonene på hvordan sesongen skal bli, verken når det gjelder startellever eller kvaliteten på spillet, men som vi var inne på i gårsdagens spalte i Dagsavisen: den gir oss endelig noe å diskutere og spekulere rundt.

Og etter gårsdagens kamp er det særlig én mann det er interessant å diskutere, nemlig den 19 år gamle nigerianske prøvespilleren Peter Godly Michael.

To mål og en målgivende kunne Michael varte opp med i sin første opptreden for Vålerenga, og han var dermed relativt sterkt delaktig i at det ble en 3-0-seier for hjemmelaget. Ronny Deila trekker fram fysikken, farta og fotballforståelsen som hans store styrker i intervjuet med VIF TV etter kampen, og det er jo ikke et dårlig utgangspunkt for en 19-åring.

Nå skal det selvfølgelig nevnes at veien er lang fra en god prestasjon i én treningskamp mot Strømmen til kontrakt og muligheten til å prøve seg i Eliteserien. Dessuten framstår Michael som en ganske lik spillertype som de spillerne vi allerede har på spissplass, Henrik Kjelsrud Johansen og Fitim Azemi. Så det er ikke gitt at dette er Vålerengas nye storscorer. Men med den forestillingen han vartet opp med i går har han i hvert fall gitt seg selv en god start på prøvespillet, og det blir spennende å høre hva slags rapporter som kommer om ham fra La Manga.

I tillegg til prestasjonen til Michael er det verdt å merke seg at begge de nyervervede backene våre, Amin Nouri og Sam Adekugbe begge startet kampen i går. Videre ser vi at Ivan Näsberg ble foretrukket som stoppermakker til Jonatan Tollås Nation, foran Enar Jääger og nyankomne Felipe Carvalho, men Carvalho er muligens ikke helt kampklar enda etter en avreven akilles fra juni 2017. Vi noterer oss også at Daniel Fredheim Holm fikk æren av å bære kapteinsbindet den omgangen vi stilte med det som likner mest på den presumptive førsteelleveren vår.


 

Friðjónsson for Island

Samúel Kári Friðjónsson ser ut til å ha kommet seg godt etter den lange og kjipe skadeperioden som preget den første tiden hans i Vålerenga. Etter en god høst som blant annet bød på kontraktsforlengelse med Oslos stolthet fikk han denne uka sin A-landslagsdebut for Island, da han spilte 90 minutter i Islands 6-0 seier over Indonesia.

Aperopet gratulerer!


 

Kamp på Gjøvik i dag

Iskrigerne reiser i dag til Gjøvik fjellhall for å møte Storhamar, i en ny hjemmekamp på bortebane. Nå spiller vi riktignok alle hjemmekamper på bortebane for tida, men kampen i dag er altså en hjemmekamp på enda-lenger-borte-enn-vanlig-bane.

Dropp klokka 16.00!

2 kommentars på “Engamorgen lørdag 13. januar: God start for Peter Michael

 • 13. januar 2018 i 12:27
  Permalink

  Carvalho skal ikke spille før han kommer tilbake fra La Manga. Det har vært planen hele tiden.

  Svar
  • 13. januar 2018 i 15:46
   Permalink

   Jeg skulle virkelig ønske at man avsluttet denne praksisen med å signere skadete spillere. For jeg har en snikende lunch om skadete spillere gjerne er litt mer skadet enn man antok. Kone er jo det mest ekstreme tilfellet i den forbindelse

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *