Engamorgen torsdag 18. januar: Tap i syden

Foto: Grydis.no

Ikke at det spiller så mye rolle, sånn egentlig.

 

Jeg skal ikke skryte på meg av å ha sett kampen, fordi jeg hadde andre ting å gjøre kl 16 i dag. Men hva gjør det når vi har Reidar Sollie?

Neuchâtel Xamax vant 1-0 på et billig straffespark etter 18 minutter, men Vålerenga dominerte kampen. Sollie anslår at Vålerenga hadde 70-30 ballbesittelse, og begge lag kunne scoret på større sjanser i kampen.

Vålerenga så slik ut før pause:

Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Sam Adekugbe – Samuel Kari Fridjonsson, Daniel Fredheim Holm, Abdi Ibrahim – Bård Finne, Fitim Azemi, Chidera Ejuke.

Og etter pause ble disse byttet inn:

Kristoffer Klaesson, Christian Borchrevink, Henrik Kjelsrud Johansen, Ivan Näsberg – Felix Horn Myhre, Simen Juklerød, Peter Michael.

Henrik Kjelsrud Johansen spilte midtstopper i 2. omgang for å gi plass til Peter Michael på topp. Han kom ikke til omtrent en eneste sjanse.

Neuchâtel Xamax er forøvrig et lag med et visst historisk sus for min del, da de var et topplag i Sveits på 90-tallet når jeg begynte å se på fotball. Jeg syntes Xamax var et veldig snodig navn. I UEFA-cupen 97-98 slo de ut Viking med 4-2 sammenlagt.

Så hva gjør de i 2. divisjon? Neuchâtel Xamax gikk konkurs i 2012 og startet på amatørnivå i 5. divisjon, og har spilt seg oppover igjen. Denne sesongen overvintrer de på suveren tabelltopp med 15-1-2 på 18 kamper og ti poengs forsprang. Dermed ligger det an til opprykk for den gamle storheten.

 

Neste kamp på La Manga går mot betraktelig mer skarpskodde CSKA Moskva på søndag kl 16. Den kampen spilles ikke på La Manga, men i Campoamor. CSKA ligger i øyeblikket på femteplass i den russiske ligaen ti poeng bak Lokomotiv, tok tredjeplassen i sin Champions League-gruppe, og skal ut i Europa League-sluttspill mot Røde Stjerne fra Beograd i februar. Den kampen kan fort bli tidenes batalje i Europa League forøvrig, da CSKA har nære bånd til Partizan Beograd.

I det russiske armélaget finner vi profiler som Igor Akinfeev, Sergei Ignasevitsj, Alexei Beresutskji, og Alan Dzagoev. De fire gutta har 334 landskamper for Russland til sammen, Ignasevitsj har 120 aleine. (Og nei, jeg kan ikke omskrivningsreglene for russiske navn). Vi kan også ta med Pontus Wernblom med 51 landskamper for Sverige.

Og som om ikke det var nok: På topp finner vi en gammel kjenning. Aaron Samuel. Han har funnet veien til Moskva via Sarpsborg og Guangzhou.


 

Madhusan Sandrakumar forlater Vålerenga til fordel for Bærum. Med tanke på at Vålerenga har forsterket backen med Nouri så er nok det en god overgang for Sandrakumar, som nå får spille seg inn på et seniorlag og fortsette karrieren i 2. divisjon. Han er en solid spiller som kan utvikle seg mer, og vi ser gjerne Madhusan tilbake ved en senere anledning.

Kristoffer Hay leies ut til Tromsdalen ut sesongen, og skal med det spille i OBOS-ligaen i 2018. Det tror jeg er en bra greie for han. Han er 19 år, og får med dette matching på høyere nivå enn han kan få i Vålerenga 2.


 

Hockey

Kampene kommer tett for hockeygutta nå, som tapte 1-3 for Storhamar på Gjøvik sist. I dag er det bortekamp på Lørenskog som gjelder kl 18.30. En klubb som sliter sportslig og økonomisk. Sist tok de en storseier over Kongsvinger, men det store spørsmålet er hvor lenge pengemannen gidder å dra pengene ned i dass der oppe. De vil aldri bli noe publikumslag uten en ny ishall.

På søndag 21. møter vi Frisk-Asker hjemme i Furuset kl 17. Vel møtt!


 

Islandsgate

Aperopets favoritt-Vålerenga-pønkband spiller sin tradisjonelle januarkonsert på Enga bar fredag og det er fortsatt noen billetter igjen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *