Engamorgen torsdag 25. januar: Ny spiss på plass!

Sam Johnson er på plass! Foto: vif-fotball.no

Tirsdag kveld kom nyheten om at Vålerenga har sikret seg signaturen til den liberiske spissen Sam Johnson. Dette kan vise seg å bli en meget spennende mann å følge i 2018-sesongen!

Johnson kommer fra den kinesiske nivå to-klubben Wuhan Zall hvor han ifølge Wikipedia spilte 26 kamper, og putta tolv mål i 2016 og 2017. Før dette var han to sesonger i svenske Djurgården, hvor han scoret 17 mål på 41 kamper. Johnson trives tydeligvis godt i Sverige, for i perioden mellom 2011 og 2015 var han som en klubbnomade å regne i svensk fotball. Jeg skal ikke skryte på meg å følge svensk fotball på nivåene under Allsvenskan spesielt tett, så da jeg så at han hadde en sesong i Juventus ble det et halvt sekund med hevede øyebryn, helt til jeg så at det var Juventus IF og ikke Juventus F.C. det var snakk om.

 

Uansett, Sam Johnson ser spennende ut. Se for eksempel på denne videoen

 

Han viser fram noen lovende avslutteregenskaper, også fra området utenfor sekstenmeteren, i tillegg til både fart og kraft. Er dette mannen som skal fylle spiss-tomrommet som aldri heeeelt er blitt fylt etter at Kjartansson dro til Kina?

Videointervju med Sam finner du på klubbens sider.


Seier over Silkeborg

 

Tirsdag kveld hentet altså klubben en ny spiss, og allerede onsdag ettermiddag plukket Henrik Kjelsrud Johansen og Fitim Azemi opp hansken og leverte hvert sitt mål i 2-1-seieren over Silkeborg. For i går møtte vi det danske Superliga-laget i den siste treningskampen vår på La Manga. Undertegnede fikk ikke sett kampen, men jeg ser at både klubben og Reidar Sollie i Dagsavisen karakteriserer Vålerenga-målene som flotte. Utover målene tegner Sollie et bilde av en kamp hvor Vålerenga skapte mye, og i tillegg så bånnsolide ut defensivt.

 

Lovende takter i forkant av sesongstart!


Klanen vil ha nye låter

 

Går du med en låtskribent i magen? Klanen har planer om å gi ut en ny CD, og ønsker seg nye låter om Oslo by generelt, og Oslo øst og Vålerenga spesielt. Vi sakser fra Klanen.no:

 

 • Melodien må være egenutviklet (evt public domain) – ellers får vi ikke lov til å gi den ut.
  • Sangen(e) må ikke handle spesielt om klubben, men om Vålerenga, Oslo, Oslo Øst, stadion, endelig hjemme eller Valle f.eks, men den må passe som Enga-sang!
 • Ikke send oss musikk på noteark eller tekst på en serviett, men spell inn sangen og send den inn på mp3 formatet. Juryen vurderer KUN forslag innsendt som mp3.

Send din låt til laatkonkurranse@klanen.no innen 9. april!

 

Den beste låta blir premiert med 10 000 kroner. Men regner det på presten, drypper det som regle på klokkeren. En uhildet komité vil etter beste evne vurdere hver låt og innstille på fiffig premiering. Låtene som blir vurdert verdige til å være med på Klanens nye CD, vil bli spilt inn i proft lydstudio.

 

3 kommentars på “Engamorgen torsdag 25. januar: Ny spiss på plass!

 • 25. januar 2018 i 11:17
  Permalink

  Ja, på tide at Klanen synger nye låter på stadion. Det har vært den samme tralten på tribunen i mange år. Jeg er mektig lei. Vi må fornye oss!!!!!!!!!!!!!!

  Svar
  • 25. januar 2018 i 17:18
   Permalink

   Dette handler ikke om tribunesanger. Her er det band og artister som inviteres til å spille inn låter med Vål`enga-relevante tekster. Kommer det inn gode nok bidrag vill det etterhvert bli gitt ut en CD. Når det gjelder fornyelse av tribunesanger er det hos oss som det er hos de fleste andre:mange av de gamle sanga består og nye kommer sakte men sikkert inn. Noen sanger er nærmest udødelige og kan selvfølgelig ikke slutte å synges. Man kødder ikke med tradisjoner. Det er tross alt viktig at vi også på tribunene beholder noe av det gode gamle som tross alt forbindes med VIF. Men ellers:ja til fornyelse og ja til innovativ kvalitet!

   Tror forøvrig bestemt at 2018 blir vårt år!

   Svar
   • 25. januar 2018 i 17:21
    Permalink

    Glemte det som var det viktigste: Velkommen til Oslo og Vål`enga, Mr Magic Johnson!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *