Engamorgen mandag 29. januar: Hva skjer om dagen?

Det trenes. Foto: Aperopet

Det er mandag, og 42 dager til Vålerenga Fotball sparker igang sesongen på Kristiansund stadion, eller det noe villedende «Gressbanen», som KBKs hjemmebane kalles lokalt. Så hva skjer med fotballen om dagen? Hockeyen har spilt match. Vi så på.

Vi er i pre-season, og det mest spennende som skjer rundt Vålerenga om dagen er rykter om spillere inn og ut. For å oppdatere deg; det skjer fint lite. Etter at Sam Johnson ble presentert forrige uke har det vært rolig på overgangsfronten, både i media og fra vaskedama på Valle. Men i motsetning til samme tid i fjor virker det som at både fans og sportslig ledelse er ganske fornøyde med overgangsvinduet, i hvert fall så langt. Med over to måneder igjen av perioden det er mulig for norske klubber å hente spillere, ser stallen ganske så komplett ut. Men det er lenge til seriestart og det kan fortsatt skje mye, selvom vi tror det forsvinner flere folk ut enn inn. Noen spørsmålstegn rundt troppen er det, men det dreier seg mer om å legge kabal med de som er der. Hvem skal spille? Hvem skal satses på? Hvem skal ut? Og hvilken spiller får copyright på navnet Sam? Johnson eller Adekugbe? Liten knapp på Adekugbe der.

Etter noen dager fri er spillere og trenere tilbake i trening fra i dag. Nå venter noen harde uker med gamping og varierende motstand i treningskamper. Fredag skal gutta sjekke formen mot nevnte Kristiansund. Kampstart kl 14.00 i Vallhall. Mulighet for å ta en titt på denne Johnson, der altså.

Utenfor det sportslige gjøres det en god jobb med å styrke Vålerenga som merkevare, og å bygge «klubben for alle», jobben med å kunne heise fanen «Oslos stolthet». Forrige uke ble det inngått avtaler med to nye samarbeidsklubben i nærområdet, i prosjektet kalt «Engaland». Gran IL, jadda, laget fra Hadeland vi slo i 1. runde i cupen i fjor, er ny samarbeidsklubb. Det samme er det litt mer lokale laget Grüner. Hva avtalene med disse samarbeidsklubbene faktisk innebærer kommer ikke så godt frem, annet enn at Vålerenga skal bidra med kompetanse for å hjelpe de mindre klubbene å utvikle seg. Til gjengjeld regner vi med at Vålerenga har forkjøpsrett på potensielle talenter, samt at klubbene får billige billetter til Vålerengas kamper, som på sikt er en investering i nye generasjoner supportere. Det gir også en grei signaleffekt å samarbeide med lokale klubber for å gjøre Vålerenga til hele (stor)Oslos klubb. Dette høres ut som god butikk for å fylle Intility arena i mange år fremover.

 

Oppdatert kl 15.48: 

Nettavisen setter ut rykter om at fire Vålerenga-spillere kan forsvinne før seriestart. Vålerenga skal ifølge avisen ha meldt at Magnus Lekven, Daniel Berntsen, Henrik Kjelsrud Johansen og Fitim Azemi er tilgjengelig for salg.

 


Hockey

Vålerenga Hockey tok i går imot nabo Manglerud Start i Furuset Forum. Aperopets utsendte rapporterer følgende:

MS tok ledelsen tidlig i første (typ etter ett minutt) mens Vålerenga utlikna ved Martin L.Y. Vålerenga var sterke i andre periode. Hadde flere skudd i stanga, og en rekke store sjanser. Helt fortjent at vi tok ledelsen med et nydelig mål fra ylven. Etter å ha dominert så stort i andre føltes det ufortjent da MS utlikna noen minutter inn i tredje (selv om det skal sies at vi ikke virka helt påskrudd etter andre pause). Vi pressa på resten av perioden, og hadde fortjent å avgjøre kampen i vår favør, men det endte 2-2. Noen få minutter ut i spilleforlengelsen kom en MS-spiller gjennom og fikk en slashing mot seg da han skulle avslutte. Straffe. 2-3. Ferdig. Dritt.

 

2 kommentars på “Engamorgen mandag 29. januar: Hva skjer om dagen?

 • 29. januar 2018 i 08:18
  Permalink

  Det har vært to spillere verdt å nevne som har hatt tilnavnet Magic. Den første var den relativt kjente basketballspilleren Earwin “Magic” Johnson fra USA, den andre var vår egen Fredrik “Magic” Thorsen.
  Det er på tide å gi en tredjemann dette ærefulle navnet.
  Sam “Magic” Johnson!
  Dermed er det fritt fram for vår nye back å ha intern hevd på fornavnet Sam.

  Svar
 • 29. januar 2018 i 17:37
  Permalink

  Det er ingen hemmelighet at stsllen skal slankes til 24 spillere. Hvem det blir er vel ikke klart enda er vel ikke avgjort nå!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *