Engamorgen lørdag 3. februar: Abdis revansje

Blir Abdi årets overraskelse?

Ny treningskamp spilt og svarene vi får ligner mer og mer på et solid 2018. Kanskje en av fjorårets mest utskjelte spillere får sin revansje. Kristiansund inntok Vallhall og prøvde nok å parkere sin berømte buss på egen banehalvdel. Heldigvis er vi oslofolk vant til kollektivt så vi fant busslommene et par ganger.

Ok, jeg stopper nå.

Vålerenga dominerte første omgang og tok fortjent ledelsen i det 35. minutt, da prøvespiller Peter Godly Michael ble spilt flott igjennom og satt ballen kaldt under utrusende keeper. Med det økte han nok aksjene for en videre karriere i Oslos Stolthet. Det samme gjelder i aller høyeste grad også mannen som spilte igjennom “Godly Pete”, Abdisalam Ibrahim.

Abdi har av mange blitt avskrevet som et bomkjøp, etter en lite imponerende 2017-sesong. Takk og pris så har ikke spilleren selv innfunnet seg med dette stempelet. Ryktene, og treningskampene, forteller om en mann som viser langt bedre takter enn hva vi er vant med. Kan vi håpe på det karrieresteget Ronny Deila var kjent for å gi avskrevne spillere, bare denne gang i klubben spilleren er avskrevet i?

Etter en solid første omgang ble det litt omstillingsproblemer i begynnelsen av andre. Etter 50 minutter tapte vi noe svakt en duell på midten og Kristiansund fikk igang en løpeball i vårt bakrom. Sam Adekugbe var på KBKs raske spiss hele veien, men tapte til slutt løpsduellen og dermed ble det utlikning, 1-1.

Bortelaget hadde et visst overtak i kampen i ti minutter til, før Vålerenga endelig våknet igjen. Etter 65 minutter kom Bård Finne seg til et fint raid inn i 16 meteren. Skuddet ble blokkert, men Ivan Näsberg ble tatt kontant i duellen om returen og bare i vanlige Eliteseriekamper ville det ikke blitt straffe. Bård Finne fikk æren av å sette inn 2-1 som også ble sluttresultatet.

Nok en seier, vårt første straffespark og det første spilleregler imot i treningskampene. Pluss at vi snur kampen igjen etter en svak periode. Litt trist at vi ikke fikk sett noe til Sam “Magic” Johnson, men han må fortsatt bli vant til underlaget i Vallhall for å unngå skader.

Det at Abdi endelig kommer igang er virkelig gledelige nyheter. Med litt mindre å velge mellom på midten er det greit at det de vi har er best mulig. Vi skal nok ikke friskmelde ham helt ennå, men taktene vi nå ser gir håp for både spilleren selv og oss tribuneslitere.

Neste treningskamp er allerede på tirsdag, mot laget vi helst ikke nevner. Vi ser frem til flere svar og flere personlige snuoperasjoner.

3 kommentars på “Engamorgen lørdag 3. februar: Abdis revansje

• 3. februar 2018 i 10:12