Engamorgen lørdag 10. februar: Oilers-briller og treningskamp

Foto: Grydis.no

Ball og puck: Vålerenga Fotball har spilt treningskamp, og vi ypper oss mot etablerte journalister. Vi har en fyldig Engamorgen til deg i dag.

Vi begynner med puck:

Tirsdagens straffeseier mot Oilers huskes dessverre best for Soares’ hodetakling av Jonas Oppøyen. I går var det klart at Soares utestenges i seks kamper for taklingen. Onsdag, før disiplinærutvalget har kommet med sin dom, skriver sportskommentator i Rogalands Avis Espen Iversen at han med Oilers-briller på håper Soares slipper unna med en mild straff.

«Med Oilers-briller på»? Virkelig, Iversen? Hvorfor skal du ha Oilers-briller på? Vi snakker om en mann som soleklart topper utvisningsstatistikken i ligaen, som regelmessig setter inn taklinger som «alle» med unntak av deg(?) vil ha bort fra hockeyen for å holde for fokus på sporten vi alle elsker. Det finnes egne idretter for sånt, der harde angrep mot hodet ikke straffes – men heller applauderes. De er stort sett forbudte i Norge. Det er ingen diskusjon, vi vil ha dette bort fra sporten. Men du snakker om Oilers-briller.

Iversen, du skriver at Soares kan være ferdig i klubben med en lengre karantene fordi han er på utgående kontrakt og det kanskje ikke er flere kamper igjen å spille når karantenen er ferdig. La oss for Guds, sporten og øvrige utøveres sikkerhets skyld håpe han er ferdigspilt i klubben. Enhver klubb med respekt for seg selv og for sporten bør ta avstand fra gjentagende dårlig disiplin, og svare med å ta et oppgjør med spillere som til stadighet tøyer strikken og balanserer på linja mellom røff-i-spillet og en-fare-for-liv-og-helse.

Så Iversen, legg av deg offerrollen, den kler deg ikke, og be heller Stavanger-klubben din om å ta et oppgjør med seg selv om hva som forventes av en spiller som ikler seg klubbdrakta. Selv skal jeg ikke påstå at mitt eget lag Vålerenga nødvendigvis er flinkest i klassen, men jeg ønsker heller å se at klubben min tar et tydelig standpunkt til vold enn at den inntar offerrollen når det er soleklart hvem som slo først. Jeg vet du er enig, Iversen, men ta av deg Oilers-brillene, så ser du klarere, og vi kan snakke om dette over en øl.

Lykke til i sluttspillet, og god bedring!

 


Og så ball:

Det er fortsatt et stykke igjen til seriestart og tellende kamper, men det er jo hyggelig å se laget sitt vinne uansett. Måten Vålerenga spilte ut Stabæk på i går lover godt for kommende sesong, men så var det dette med å være god i treningskamper også videre…  Tbt 2017, og nok om det.

Vålerenga tok i går imot Stabæk i Vallhall. Kort oppsummert var dette en meget god forestilling, i vert fall fremover i banen. For det begynte med noen forferdelige scener i åpningsminuttene.

Først tar Stabæk ledelsen etter svake involveringer på midtbanen og i forsvar hos Vålerenga. Ohi får komme alene gjennom mot Kwarasey og setter ballen enkelt i hjørnet til 0-1. Sekunder senere blir Ejuke takla og vrir seg i smerte på kunstgresset og må ha hjelp ut av banen. Som debutant-kommentator Moa sier, «det siste Vålerenga trenger nå er skade på Ejuke.» Etter noen spente minutter kan vi puste letta ut når Ejuke kommer innpå igjen. Vålerenga står høyt og er gode i det offensive presset med hele laget, som vi har sett i de andre kampene i vinter. Målene uteblir før Stabæk får en gavepakke av sløve forsvarsspillere, og Raymond Gyasi setter 0-2.

Vålerenga svarer kjapt ved Ivan Näsberg som kriger inn en løs ball etter corner. Nok et dødballmål, der altså. Det liker vi!

To minutter senere kommer utligninga etter klassespill på høyrekanten med komboen Abdi, Nouri, Dønnum og Johnson, før Ejuke får satt ballen i mål etter litt en-spretten med Fridjonson. Det var det siste Ejuke gjorde før han ble bytta ut, sannsynligvis på grunn av smellen han pådro seg i åpningsminuttene, men vi håper det bare var for å være på den sikre siden. Ut måtte også Magnus Lekven etter en takling ti minutter før pause.  Felix Horn Myhre inn for Lekven. Inn for Ejuke kommer Bård Finne som minuttet senere sender Enga i ledelsen etter nok et strøkent innlegg fra Dønnum, og godt forarbeid av Sam Johnson.

Linken på høyresiden mellom Nouri, Abdi og Dønnum var svært spennende. I kombinasjon med Sam Johnson på topp var det her Vålerenga var farligst, stort sett gjennom hele kampen. Det er gøy at Dønnum viser seg frem i treningskampene, og bra med konkurranse om plassen med Juklerød, som kom inn i 2. omgang og også leverte en god prestasjon.

Etter sidebytte ble det mange bytter på begge lag, men Vålerenga dominerte totalt og kunne og burde ha scora flere mål. Gøy var det å se det offensive spillet med høyt press og gode samtidige bevegelser. Med litt mer presisjon i de avgjørende øyeblikkene kunne det fort ha blitt både en, to og tre scoringer til, men det ble med det ene fra Magnus Grødem.

Det ser ut som Deila har fått en fin fasong på dette laget. Den nye 4-3-3-formasjonen fungerer godt med indreløper istedenfor 10-er. Per nå har vi heller ingen spillere som er best i denne posisjonen, både Abdi Ibrahim og Sammi Fridjonson kommer best til rette som indreløpere der der de får bruk for arbeidskapasiteten og rekkevidden sin. Spesielt Abdi lyser om dagen, og spilte en meget god kamp, særlig i kombinasjon med Dønnum, Johnson og Nouri. Ellers vitner kampen i går om god konkurranse om plassene, og med flere spillere som ikke fikk vist seg frem i går på grunn av småskader eller bare hvile, har Vålerenga en god og bred tropp. Det meldes at stallen skal slankes før sesongstart, og her er det et luksusproblem med stor konkurranse om plassene i Vålerengas Eliteserie-stall 2018.

I morgen setter laget kurs sørover igjen, med treningsleir og treningskamper på Marbella.

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 10. februar: Oilers-briller og treningskamp

  • 10. februar 2018 i 12:03
    Permalink

    Det negativet først, to enkle baklengsmål men personlige feil er det alltid mulig å rette på. Offensivt kommer til mange og store sjanser. Blir gutta litt mer nøyaktige blir dette bra. Sa til Grødem etter kampen mot KBK at nå traff han innenfor ramma så neste gang blir det mål. Mot XXX ble det mål. Før kampen i går sa jeg til ham at jeg forventer mål i dag og ! Det er kamp om plassene og pr i dag har vi dobbel dekning og det blir kamp om å være med i troppen! I morgen ettermiddag drar gutta til Marbella og ny treningsleir og kamper. Og jeg er og klar for en tur til grønne baner og mange + grader, gleder meg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *