Engamorgen mandag 19. februar: Kræsjlanding

Felipe Carvalho illustrerer nesten perfekt gårsdagens kamp. Bilde: Vålerenga Fotballs Twitterkonto

Visstnok er det Vinter-OL og det er sikkert gøy for de som liker sånt, men Vålerengas treningskamper slår idrett med smal interesse fra resten av verden i 11 av 10 tilfeller. Så hvordan ser Vålerenga Fotball ut for øyeblikket? 

Fortjent men trist tap mot Rubin Kazan

Med Felipe Carvalho og Jonatan Tollås Nation hjemme i Norge, etter stjernesmellen mot Tromsø, var det klart for store forandringer i forsvaret. Ivan Näsberg og Amin Nouri (!) inn i midtforsvaret, Christian Borchgrevink inn på høyre og Jukle inn på venstre back. Og med det avslører Vålerenga at forsvaret er en noe utsatt del før seiestart. At Nouri må bli hjulpet av banen iløpet av kampen – og erstattes av Ernest Agyiri (!) – hjelper ikke. Nå venter vi spent på prognosene rundt Amins skade.

Ifølge klubbens hjemmeside var det en dårlig og en god omgang mot Jørgen Jallands tidligere klubb. 3-0 tap “uten forsvar” mot et russisk lag som straks starter seriespill igjen er ikke så dårlig som det høres ut, men effektiviteten foran mål må skjerpes. Og igjen slipper vi inn mål før det har gått ti minutter. Skal vi ha en noenlunde hyggelig sesong må vi tåle at noen mangler fra normal startoppstilling og vi må ha flere styrker å spille på.

Vålerenga Fotball er ikke i seriestartmodus helt ennå, men det er kanskje greit at problemer og dupp i formkurven kommer nå. Vi får se hvor mye gutta forbereder seg til torsdag i treningskampen mot habile Molde. Vi andre får slå ihjel tiden med OL-hockey imorgen.

 


Tre uker til seriestart

Ta en titt ut vinduet. Kjenner du ikke på gleden over seriefotball når du ser all den snøen? Det er faktisk bare tre uker igjen idag til Deilas 11 utvalgte går ut på Kristiansund Stadion.

Tur og billetter er lagt ut til salgs. Bare følg denne linken.

Minner også om generalprøven, mot Start, på Intility Arena lørdag 3. mars og etterfølgende kickoff. Her i Aperopet er vi store tilhengere av flest mulig sesongkortholdere så få ut fingern om du fortsatt er treig. Den gir fri inngang på generalprøve og hyggeligere billettpris til kickoff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *