Treningskamp VIF Damer – Stabæk: 1-2

Damene som fortjener heder. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vår gjesteskribent Jerusalem har levert en rapport på damelaget!

 

Nei, det er fortsatt ikke utepilsstemning på Øst, snøen dekker fremdeles taket på innbytterbenkene og 2×45 på tribunen føltes som en Børge Ousland-ekspedisjon i shorts. Men endelig skulle tre måneders livefotballfaste med tilhørende abstinenser få sin ende. For i noen dyrebare sekunder, før sola fant veien bak Valle Hovin vgs, kunne vi faktisk kjenne at seriestarten er nær. Matta var grønn, sola tinte varsomt opp de ytterste blodårene, ballen rulla og Intility arena var like feiende flott som sist jeg forlot den i november.

Og kjærligheten til dette spillet ble bekrefta rett fra avspark. Adriana Imeri lekte seg litt på høyresiden, Victoria Ludvigsen sendte en perfekt crosser til Ellen Wang. Marie Dølvik Markussen dro seg inn i banen og fra 30 meter skrudde tromsøværingen inn et lite kunststykke over landslagskeeper Hjelmeset. 25 sekunder tok det. For en deilig start på hjemmesesongen!

Vålerenga eide den første og siste halvtimen, Stabæk hadde kvarteret før og etter pause, og det var nok til at de påførte et noe redusert Vålerenga nok et tap. Det er 4 uker til vi skal sesongåpne hjemme mot LSK på palmelørdag. Den tida trenger jentene. Her er det mange relasjoner som må skapes og spillsekvenser som må øves inn, mange spillere som må komme seg skikkelig på beina igjen, og noen nye fjes til må hentes inn.

Som vanlig i denne klubben har det vært en vinter der vi har tatt avskjed med et dusin spillere vi akkurat hadde blitt glad i, men jeg kan bekrefte at det også har kommet nytt gull til Enga:

–          Marie Dølvik Markussen bød på fart, finter og avslutninger i verdensklasse fra venstre kant.

–          Sherida Spitse demonstrerte hva pur klasse er på defensiv midtbane

–          Stine Reinås viser hvorfor ho er landslagsstopper

–          Tinni Korpela varter opp med solid feltarbeid og refleksredninger på strek

–          Victora Ludvigsen tok alle utfordringer på strak arm, og leverte i flere posisjoner.

Det var også fantastisk digg å se Marte Berget og Ingrid Schjelderup tilbake i Vål’enga-drakt. Og selvfølgelig alltid stas med gamle kjente. I dag synes jeg det var spesielt gøy at Ellen Wang hadde en av sine beste kamper på en stund, at Adriana Imeri rakk å konstruere like mange tunneler på 90 minutter som samferdselsministre fra Vestlandet gjør på 4 år og å endelig få se Kine Fløtre herje. Gleder meg veldig til sesongen nå!

Mål: 1-0   (1) Marie Dølvik Markussen (Ellen Wang, Victoria Ludvigsen)

1-1 (35) Andrea Wilmann

1-2 (51) Heidi Ellingsen

Laget (4-2-3-1): Tinni Korpela – Adriana Imeri, Tina Dalgård, Stine Reinås, Ellen Wang – Sherida Spitse, Ingrid Schjelderup – Maren Hauge, Victoria Ludvigsen, Maria D. Markussen – Marte Berget. Innbyttere: Emilie Østerås og Kine Fløtre.

Disse spilte ikke: Guro Pettersen (ubenyttet reserve, tilbake fra skade), Sara Nilssen Kilen (landslagsoppdrag), Celin Bizet Ildhusøy (landslagsoppdrag), Ingrid Søndenå (syk), Isabel Herlovsen (skade, på vei tilbake), Anne Lise Olsen (langtidsskade kne), Arianna Romero (langtidsskade korsbånd).

 

SESONGKORTAKSJON FOR DAMELAGET

Denne uken ble sesongkortene for damelaget sluppet. Til meget hyggelige priser i en kampanjeperiode. Men med en liten forutsetning: Mer enn 300 sesongkort må selges innen 20. mars. Med priser fra 300 kroner for hele sesongen er det ingen grunn til å nøle. Så her gjelder det å både sikre seg et sesongkort og å spre budskapet slik at du kan sikre deg den gode prisen og vi kan fylle stadion.

PRISER SESONGKORT:
– VIP sesongkort: kr. 1200,- (pris etter kampanjen 2000,-) – VIP-plasser med enkel servering av svele/vafler og kaffe.
– Voksen ordinær: kr. 400,- (pris etter kampanjen 600,-)
– Innehaver av sesongkort herrer elite/medlem i Vålerenga fotball/VFE/Klanen/student/honnør: kr. 300,- (pris etter kampanjen 500,-)
– Barn (under 16): kr. 200,- (pris etter kampanjen 300,-)

I tillegg finnes familiepakker.

Sesongkortet sikres her: https://www.ibelieveinyou.no/ibiy-no/src/#!/projectdetail/7326/sesongkort-valerenga-damer-a

2 kommentars på “Treningskamp VIF Damer – Stabæk: 1-2

 • 24. mars 2018 i 11:52
  Permalink

  På jakt etter info om dagens damekamp – damesesongkortet bestilt for lenge siden og hentet i går – har jeg ransaket fjesboka og klubbes sider for konkrte info om dagens kamp. Jeg skal selvfølgelig være der med kona på slep (eller var det motsatt?), men det hadde vært greit å vite hvem som er på laget, mer om hva motparten er god for (Fulamennene har jo mista gamlekeeperen, er han kjønnsoperert?) og anna snacks som lag, strategi og denslags.
  Fant denne artiklen. Lukter lunta. Har verken VIF-sidene, vpn eller Aperopet mv noe nytt å si utover kampstart, dato og pris på opplevelsen. Mens Aftenposten har en dobbeltside har våre egne lite konkret å si foran dagens kamp.
  Svakt… Om det er sånn at Jerusalem er et psevdonym for en med et annet psevdonym, også det hentet fra Den Nye Eventyrboka, så få’n inn i den faste stallen, ellers biter jeg!
  pr. 24. mars kl. 11.50
  og mvh

  Svar
  • 24. mars 2018 i 12:05
   Permalink

   PS
   Kort etter at jeg skrev dette hadde vpn likevel skrevet om dagens damekamp. Helt sikkert uten påtale fra meg, men at jeg inkluderte vpn i denne kritikken var altså feil.
   ds

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *