Engamorgen onsdag 28. februar: Peter Godly Michael har signert

Peter Michael er klar for Vålerenga Skjermdump: vif-fotball.no

Helt siden den nigerianske 19-åringen med det velklingende mellomnavnet scoret i sine to første opptredener i den blå drakta, har det nærmest vært et folkekrav blant Vålerengas supportere om at Michael måtte få en kontrakt. Nå er kravet hørt, for i går kom nyheten om at Peter Godly Michael har signert en avtale som knytter ham til Vålerenga de fire kommende sesongene.

Og han kan nok bli en veldig spennende mann å følge i Eliteserien de neste årene. Han er ung, rask og har en fysikk som vil være i stand til å skremme de fleste forsvarsfirere i norsk fotball. Han er den andre reine spissen vi henter i dette vinduet (etter Sam Johnson), så det er ikke gitt at Michael kommer til å være førstevalget på spissplassen denne sesongen, men med hans alder er han en signering for framtida. Og hvis han er såpass lærevillig som sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen skryter av, så kan han bli en solid tilvekst for klubben i løpet av kontraktsperioden.

 

Så er spørsmålet hva dette gjør med de andre angrepsspillerne vi har i klubben. Per nå har vi fire reiene spisser som skal kjempe om én plass i ellevern. Minst en av de to som var her fra før, Azemi og Kjelsrud Johansen, er mest sannsynlig på vei ut.

 

Ryktene svirrer om at Kjelsrud Johansen er på vei til Brann, noe som i og for seg rimer ganske godt. Etter at Brann har mista Orlov og Børven tidligere i vinter har de akutt behov for en målscorer. Og siden de har for mange utenlandske spillere i troppen, i henhold til NFF sine krav, er det kun norske spillere som er aktuelle for dem å hente.

 

Dessuten er det ganske sannsynlig at Vålerenga ønsker å kvitte seg med kraftspissen. Selv om han er en fysisk sterk spiller som kjemper knallhardt og deler ut masse juling i hver eneste kamp, så skorter det på avslutteregenskapene. Henrik scorer rett og slett for få mål. Det er synd, for med den pondusen han har i boksen, og den innsatsen han viser i hver eneste kamp, så er det umulig å ikke bli glad i ham. Men en spiss sin jobb er nå en gang å score mål.

 

Azemi er jo også et usikkert kort i denne sammenhengen. Vil han levere varene i den kommende sesongen? Har han funnet tilbake til den fysiske formen han hadde før han reiste til Israel? Hvis ryktene om at Kjelsrud Johansen er på vei bort stemmer, og Azemi er med i de videre planene til Deila og co, så må vi nesten bare regne med det. Men det er ingen tvil om at Azemi, nå som han har fått et drøyt halvår i Vålerenga, må begynne å prestere.

 

 

Men hvorfor diskuterer vi spillere som muligens er på vei ut, og andre spilleres fysiske form? Alt dette kan du jo spørre Deila om sjøl!

I kveld klokka 18.30 inviterer nemlig Ronny til en Deila-aften på ØST. Det blir pressefri sone, så de fleste filtrene kommer til å være skrudd av hos Ronny.

Møt opp, og få svar på dine spørsmål!

 

Hockey!

I går var dagen Vålerenga skulle sende Lørenskog ned i kvalserien. Lørenskog, med frynsete nerver, primadonnaer og skral økonomi, skulle få kose seg med kvalikmatcher mot Kongsvinger, Ringerike og… Narvik. Smak på den. 40 minus, lang reise, kanskje klubben ikke har råd til fly en gang. Liten, trang ishall de aldri har vært i mot et hjemmesterkt nordnorsk lag. Stinn brakke på tribunen.

Alt som krevdes var at Vålerenga gjorde jobben mens Stjernen slo et MS uten noe å spille for i Stjernehallen. I lokalpressa i Plankebyen gikk det rykter om at en lokal fyr hadde lagt 10.000kr på bordet til Vålerenga om de gjorde jobben sin.

Det gjorde de. Å si at Vålerenga var solide bakover ville være grov løgn, men anført av en punch Ylven og Simon Mattsson med to mål hver så det bra ut. Vi svarte hver gang Lørenskog kom nært, og til slutt avgjorde Lindström med 6-3 i tomt bur. I Stjernehallen hadde Stjernen blåst en 3-0 ledelse, men hadde nylig gått opp til 4-3 igjen når kampen på Furuset var over.

Og så… Manglerud tar ut keeper med litt over ett minutt igjen, Stjernen-gutta gidder ikke dekke skudd, og MS utligner. Deretter får Stjernen panikk, tar ut keeper, og MS setter 5-4 i tomt bur. Det skal faktisk ikke være mulig å blåse en tremåls ledelse når du MÅ vinne for å slippe kvalserie og stor økonomisk smell. I stedet for 1500 tilskuere i 2-3 sluttspillkamper blir det max 500 tilskuere, Ringerike Panthers, Narvik Arctic Eagles og flytur til nord-norge.

Skammelig, Stjernen. Rett og slett patetisk. Lørenskog vant i lotto tirsdag kveld. Redaksjonen håper Stjernen-gutta må ta buss fra Fredrikstad til Narvik til den kampen. Og vi håper varmeapparatet deres går istykker før Dovre.

 

For Vålerengas del ble det ikke overraskende Lillehammer i sluttspillet. Første kamp går i Kristins Hall allerede torsdag, med hjemmekamp påfølgende lørdag kl 18 i Furuset Forum. Akkurat perfekt kollisjonstiming til kickoffen på stadion.

 

Målene fra gårsdagens kamp kan du forøvrig se på tv2.no.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *