Engamorgen torsdag 1. mars: Kjelsrud til Brann

Foto: Eivind Hauger

Kjelsrud drar til Vestlandet. Hockey’n drar til Lillehammer. Også har vi litt inside om Kick-offen, og vi prøver å bruke sesongkortsiden til Vålerenga. 

 

Kjelsrud ut, Michael inn

Vålerenga-mantraet lyder: ingen spillere inn uten at noen spillere går ut. Rett etter at ryktene om Kjelsrud Johansen til Brann dukket opp, så signerte Vålerenga Peter Godly Michael. Og nå er det bekreftet at Kjelsrud drar til Vestlandet.

Brann trengte en erstatter til Torgeir Børven, som gikk til Odd nylig. Nå ser vel ikke Kjelsrud og Børven ut som tvillinger, akkurat. Men Brann ville ha han, og vi ville ha Michael.

Så hva synes vi om dette? Her i redaksjonen er vi fans av Kjelsrud Johansen. En fyr som gir jernet i alle kamper, og som kompenserer (delvis) for manglende ferdigheter med innsats. Jeg tror grunnen til at Kjelsrud ble en slags kulthelt, er at han minner om en fotballspiller av god, gammal sort. Det er ikke noe jålete sveis, nakketatoveringer og gullkjeder. Det er litt mer Carsten Jancker over det hele. Men dessverre er ikke det nok, og som vi vel har påpekt her tidligere: Kjelsrud er kul, men han holder ikke nivå i Eliteserien. Dermed går ferden videre til Brann, hvor han får prøve seg på nytt, og jeg ønsker han iallefall lykke til. Selv om jeg helst ser at arbeidsgiveren hans åker ned. Fordi Kjelsrud er en kultspiller, tribunehelt. Det føltes som han var en av oss.

Det merkes også på at mange synes det er synd at han drar. Og det fikk meg til å tenke.. Hvis vi tenker tilbake til Deshorn Brown, en spiller som var vesentlig bedre, og jobba veldig hardt, men som allikevel fikk mye mere kjeft. Brown ble aldri respektert av mange Vålerenga-fans. Jeg lurer på om forskjellen er at Deshorn Brown var en kar med mer talent, men som brant mange sjanser. Han kom jo da også til mange flere sjanser enn Kjelsrud, og scora dermed flere mål. Ingen av de var naturlige målscorere.

Men allikevel er Kjelsrud mer en fyr som du håper lykkes kanskje fordi han så åpenbart mangler talentet, og prøver å kompensere for det med steinhard jobbing.

Ikke vet jeg hva det er, men for å se litt kynisk på det: Vi har bytta inn Henrik Kjelsrud Johansen mot Peter Godly Michael. Det tror jeg er en bra deal.

Hvem er så Peter Michael? Han er en 19 år gammel nigerianer med god fysikk, som har vist i treningskampene at han har målteft. Jobber hardt, ser bra ut på hodet, ser ut som en ganske naturlig avslutter. Og han har signert en treårskontrakt. Det virker veldig spennende.

Den nigerianske fotballsiden Own Goal sier at Michael var i søkelyset til Genk før han dro på prøvespill til Norge. Og for et navn, da. Godly, liksom. Jeg er jo prinspielt imot at spillere skal takke gud når de scorer, men han kan få lov.


 

Hockey

I kveld er det hockey. Første kamp i kvartfinalene, og gutta møter Lillehammer borte kl 19.

Lillehammer valgte altså Vålerenga fremfor Stavanger Oilers. LIK-treneren sa at det bla gikk på at de ville ha støtte av fansen, og at det er lettere for dem å reise til Oslo enn Stavanger. Nuvel.

For det første er reisebelastningen åpenbart bedre med oss. I tillegg tror jeg mange frykter Oilers i sluttspillet. De har ikke sett bedre ut ettersom sesongen har skredet fram, men de har en del transatlantere som virkelig kan få rullgardin når sluttspillet endelig begynner. Det er bøllete, ufine typer som enten kan finne på å spille veldig bra, eller spille grisestygt hvis plan A går dukken. Ikke et veldig hyggelig lag å møte.

Vi er ikke kram snø vi heller, bare så det er sagt. Ylven kommer til å gå i playoffmodus, vi har en av norges skarpeste førsterekker, og vi har en keeper i høy europaklasse når alt henger sammen. Men vi har nok også en stall som kanskje sliter litt når det begynner å røyne på med matcher annenhver dag.

Vi tar også med at Tobias Lindström plukket 61 poeng på 44 kamper denne sesongen, og tok dermed 2. plass på toppscorer-tabellen bare ett poeng bak Frisks Gary Nunn, som også hadde en kamp mer spilt. Fantastisk av Tobbe, som tidligere i februar signerte en femårskontrakt.

Tobias Lindström er i ferd med å bli en Vålerenga-legende blant de helt store. Det er kanskje lett å ta det litt forgitt, men fyren er en naturlig målscorer av rang, og vi må huske at han begynner å få bra med fartstid her nå. Og han har vært med igjennom tøffe og usikre tider, han ble med til Furuset, og viser at han har tenkt å bli i klubben lenge. Kanskje resten av karrieren. Dette er den femte sesongen hans i Vålerenga, og den mest produktive. For en mann!

Vi nevner også at Rasmus Ahlholm har hatt sin klart mest produktive sesong i karrieren med 60 poeng på 45 kamper. Det er meget bra.

Ellers kan vi også ta med at vi har spiller nr 3 og 4 på utvisningsstatistikken i grunnserien. Axel Eidstedt dro med seg 93 minutter på 39 kamper, og Tallak Lyngset innkasserte 92 på 31 kamper. Ligaens suverent mest utviste er selvsagt Stavangers importsatanist Josh Soares med 128 minutter på 40 kamper.

Jonas Oppøyen har scoret flest undertallsmål i ligaen med tre scoringer. Rasmus Ahlholm har fyra flest skudd på mål med 196.

 

Så hva med kvartfinalene? Det blir vel egentlig en kamp om førsterekkene tror jeg. Dette er to lag som er helt avhengige av at førsterekkene produserer. Den som klarer å stenge produksjonen fra de gutta vinner kampen. Presset er på Lillehammer, og det tror jeg passer gutta våre bra. Men de må stramme opp det defensive. Jeg synes vi har vært litt slepphendte bakover i noen av de siste kampene. Nå er det sluttspill, nå gjelder det å være skjerpa.


 

Kickoff

På lørdag er det kickoff, og dessverre kolliderer den med hjemmekampen i Furuset Forum. Jeg har allerede kjøpt billett til kickoffen, og har planer om å få med meg det, så det er virkelig surt. Matchen blir ikke vist på kickoffen, da det er litt urettferdig mot banda som skal opptre, og også urettferdig mot hockey’n.

Servering på kickoffen skjer inne i kantina, hvor det da er Fazer som stiller med det. Jeg vet enkelte har vært misfornøyde med at ikke ØST/Vålerenga-systemet skulle levere fludium, men da måtte vel isåfall arrangementet funnet sted nede på torget. I et telt i kulda. Det kunne sikkert gått, men før vi dømmer får vi se hvordan arrangementet går. Matservering innebefatter ting som pølser og lapskaus (!). Og sikkert Fazer Dumle!

Selve scenen skal stå ute på concoursen langs med skolebygget, og den gangen skal visstnok pakkes inn moloton. Lokalet skal blastes med varmekanoner.

Det ryktes at Islandsgate starter ballet, og at Valentourettes avslutter.

Og ikke glem at kl 23 griper Ole Henrik Halvorsen gitaren fatt på ØST. Der har du en fyr som gir jernet.


 

Sesongkortsida til klubben

I kveld fikk jeg en liten hjerneblødning, og plutselig ble jeg usikker på om jeg hadde fornøyet sesongkortet mitt. Et søk i gmailen min var blankt, så nå begynte jeg virkelig å lure. Gjorde jeg ikke det rett etter det ble lagt ut på salg da?

Via tips fra en ansatt i klubben fant jeg linken https://vif-fotball.tmtickets.no/ som tar meg til sesongkortsida til klubben.

Da jeg logger inn blir jeg møtt av en reklame for å “gjenkjøpe” sesongkortet. Med en innloggingsknapp, merkelig nok., Jeg er jo logget inn?

Men wow, da har jeg virkelig ikke fornyet det eller? Det står jo “Current season ticket holder” på engelsk i høyremargen, men nå begynner jeg å lure.

Når jeg trykker på “Sesongkort 2018”-knappen får jeg opp dette:

“Skaff plasser”? Hva betyr det? Har jeg sesongkort, eller har jeg ikke?

Trykker jeg på “Skaff Plasser” så kommer jeg til et interaktivt stadionkart hvor jeg kan velge å kjøpe seter. Som tydeligvis er nye sesongkort å kjøpe.

Etter å ha navigert rundt finner jeg egentlig ingenting, helt til jeg går på “kontohistorikk”.

Da får jeg opp følgende:

“Du reserved 17 produkter”. 20. november 2017. Ok.. Hvis jeg ekspanderer den øverste der så står det at jeg har sesongkort 2018.

Så sånn finner man ut det. Man kan vel trygt si at denne løsningen har litt å gå på, men den får jobben gjort. Men jeg er redd Vålerenga mister mange potensielle kjøpere på akkurat det der.

Da er trøsten at man kan dra i Sjappa og årne alt, og de er snille og greie. 

Og intet tidspunkt er vel bedre enn nå på lørdag når det gjelder å hente / fornye sesongkort?

Klokka 16 starter generalprøven mot Start. Har du billett til kickoffen eller sesongkort, så slipper du seff inn på kampen. Husk raggsokker, ullsokker, stilongs, varmeflaske og diverse. Jeg vurderer helt seriøst å få tak i en isoporplate å stå på..

 

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 1. mars: Kjelsrud til Brann

 • 1. mars 2018 i 10:40
  Permalink

  Bra du nevnte stilongs, det holdt jeg på å glemme!

  Svar
 • 5. mars 2018 i 20:36
  Permalink

  Skog, thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *