Engamorgen mandag 5. mars: Kickoff, hockey og seriestart!

Bør Vålerenga rokkere om på rekkene? Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

Kickoffen er over. Var det en suksess eller ikke? Og hvordan skal Vålerenga vinne på Lillehammer? Kanskje vi bør stokke om litt på rekkene. Også lurer vi på om seriestarten er i fare.

 

Generalprøven er bestått, kick-offen er historie. Personlig opplevde jeg ikke hele greia, da jeg først måtte få med meg det forsmedelige tapet for hockey’n nede på Øst. Litt kort om mitt inntrykk: Lokalet var vel ikke akkurat konge. Skolekantine er skolekantine, selv om maten så bra ut og det er hyggelig med et  varmt sted å sitte osv.

Mye innsats var gjort på selve konsertlokalet, med varmekanoner og tildekning, men ankomsten via kantina og en dobbeldør gjorde det vanskelig å komme inn og ut. Det ble veldig mye trengsel i den døra, og samtidig litt tomt videre bakover. Det er rett og slett et ganske dårlig lokale for å arrangere fest. Hvorfor klubben valgte å arrangere kickoffen sånn er det godt spørsmål, men det er vel billigere å arrangere fest hjemme enn å leie et sted. Dessuten kan det ha blitt gjort en eller annen deal med kantine og stadionkiosk-operatør Fazer om at de skulle få noe sånt arrangement i ny og ne.

Dermed ble det 0,33 flasker med Carlsberg til 65kr, noe som ikke er grusom pris selv om ølet er som å ha ha sex i en kano. Det var også flere andre alternativer, så ølmessig var det ok.

Det skal sies at jeg fikk inntrykk av at klubben og Fazer hadde jobbet med dette, og at det ikke var noe hastverksopplegg. Varmekanoner var bra, selve sceneopplegget var bra, selv om det var litt mangel på lys. For eksempel var det ingen spotlights. Kasper Wikestad gjorde en knall innsats som konferansier, og jeg fikk iallefall med meg fortjent hyllest til både gutte- og jentelaget.

Personlig synes jeg det hadde vært litt kulere å gjort dette i samarbeid med Øst/Klanen, slik at Øst fikk ølsalget. Men jeg vet ikke om det hadde vært så fett med et iskaldt partytelt uten mulighet for å sitte mellom slaga ute på torget der. Som forøvrig nå er delt opp av mange gjerder, håper det er anleggsgjerder og ikke permanente installasjoner.


 

Hockey

Vålerenga ligger under 0-2 i kamper for Lillehammer etter en jevn affere på Furuset sist. Nå må vi vinne to kamper på Lillehammer. Det blir vanskelig, men det er ikke umulig. Det er en del ting som må skje, dog.

For det første må vi være tightere defensivt for å klare å stoppe de lettbeinte transatlanterne dems. Roy Johansen påpeker til TV2 at de er fæle til å filme, og det har han rett i. Filming har dessverre blitt en greie i ishockey, og det er trist. Enda tristere er det at mange av de verste gutta kommer fra Nord-Amerika. Vi var bedre i undertall nå enn sist, men isen på Furuset er vel også mindre. På Lillehammer MÅ vi unngå utvisninger for enhver pris, og det klarer vi kun igjennom defensiv disiplin og organisering.

For det andre må førsterekka begynne å score. Jeg er overrasket over at Lillehammer har klart å demme opp såpass greit mot våre beste. Tobias Lindström har plukket opp en assist, og det er det. Kan det være en idé å ta ut Ylven var førsterekka. Dessverre har vi ikke Thomas Olsen og sette inn, så jeg mener vi kan prøve Simon Mattsson og la Ylven spille i andrerekka med Stene og Juell. Mattsson er en klok, offensiv spiller. Samtidig blir det mer trøkk i andrerekka.


 

Serieåpning

Vålerenga Fotball serieåpner mot Kristiansund BK mandag 12. mars kl 19. Jepp, vi starter like gjerne sesongen med en forbanna mandagskamp, langt unna. Været var dritt når vi var i Kristiansund i juli i fjor, det er jo alltid dritt der. Sidelengs regn og faenskap. Det blir neppe noe bedre nå, og Nettavisen melder om at tele og is skaper problemer med banen der oppe. Den har ikke undervarme, og de måtte flytte generalprøven sin til Molde. I følge langtidsvarslet skal det bikke over til varmegrader igjen fra onsdag/torsdag, så det er lov å håpe at kampen blir spilt nå som russerkulda ser ut til å gi seg.


 

Solceller?

En leser har sendt oss en interessant sak om at Odd Grenland installerer solceller på stadion. Prislappen ligger på ca 30 millioner, og deles mellom Skagerrak Energi, som eier navnerettighetene, og Enova. Det er et ganske så godt tiltak. Vi har store overflater rettet mot himmelen, så hvorfor ikke gjøre noe lignende hos oss? Kanskje klubben kunne utfordret Fjordkraft til å kjøpe navnerettighetene til en tribune også slenge opp solceller på taket?

 

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 5. mars: Kickoff, hockey og seriestart!

  • 10. mars 2018 i 04:06
    Permalink

    Skog, thanks for the article post.Really thank you! Great.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *