Engamorgen torsdag 8. mars: Fortsatt hockey-håp

Etter tre scoringer av Tobias Lindström i første periode er det fortsatt liv i kvartfinaleserien i ishockey. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Ishockeysluttspillet fortsetter, Vålerengas  yngre fotballspillere skal på samlinger og du må huske å kjøpe sesongkort til Vålerengas fotballkamper – både for damer og herrer. Det er hva Aperopet har å melde denne torsdagsmorgenen.

Kvartfinaleserien er fortsatt i live etter at et vesentlig mer fokusert Vålerenga-lag slo et Lillehammer som kanskje begynner å miste det 5-3 i Forum i går kveld.

Aperopets utskremte melder at Lillehammer på langt nær så like skarpe ut, så da kan vi jo begynne spekulasjonene om de har begynt å ta avansementet som en selvfølge og tenke på hva som kan skje i en semifinale eller om det er vi som har funnet ut av hvordan vi kan knekke gudbrandsdølene.

Samtidig trekker vår mann fram at VIF var mer disiplinerte enn vi har vært i tidligere kamper. Og da kan man jo spørre seg om det kanskje er så enkelt som at dette er nøkkelen. Når vi møter landets beste i overtall er det en grunnleggende regel ikke å pådra seg unødvendige og kostbare utvisninger.

Videre trekkes det fram at Vålerenga-laget funker bedre på mindre bane. Det gjør det enklere å flytte hockeyen over fra det tekniske til det litt mer fysiske, og det blir mer intenst, gjerne litt mer preget av sluttspillhockey, om du vil.

Vi fikk dem litt sure og da vinner vi, oppsummerer den utskremte.

TV 2 er litt mer detaljorientert, og trekker fram at Tobias Lindström ikke ville la sjansen gå fra seg til å holde liv i det kanalen litt passivt kaller «det syltynne håpet om en semifinaleplass».

Lindström scoret kveldens første da han styrte et Stefan Espeland-skudd i mål. 19 sekunder senere scoret han sitt andre for kvelden – med målgivende fra samme Espeland. Og Lindström satte sitt hat trick på tampen av første periode. Vålerenga ledet 3-1.

I andre periode scoret lagene ett hver, og det sto 4-2.

Og når kampen nærmet seg slutten tok Lillehammer ut keeper. Hvert av lagene scoret ett til hver og det endte 5-3. Heimesiger.

De to siste for Vålerenga kom fra Rasmus Juell og Martin Laumann Ylven.

Dagsavisen understreker at effektiviteten var den store forskjellen på lagene i går kveld.

VGTV har flesteparten av målene.

TV 2 har alle.

 

Fjerde kvartfinalekamp:

 • Vålerenga-Lillehammer 5-3, Lillehammer leder 3-1 i kamper
 • Stavanger-Frisk Asker 1-3, Frisk leder 3-1 i kamper
 • Manglerud/Star-Sparta 1-6, det står 2-2 i kamper
 • Lørenskog-Storhamar 0-6, Storhamar har vunnet 4-0 i kamper og er klar for semifinale.

Neste kvartfinale spilles i morgen, fredag, klokka 19.00.

For Vålerenga er det nå en ting som gjelder: Ta en kamp om gangen. Da må man samtidig være smarte, ikke gå på dumme utvisninger.

Altså: Vinne. Først fredag. Så tar vi det videre derfra.

 

Sydentur for 17-åringer …

Vålerengas hjemmeside melder at tre Vif-spillere er tatt ut i G17-landslagstrener Gunnar Halles tropp til EM-kvalifiseringen i Hellas i slutten av måneden. Det gjelder Vålerenga-spillerne Harald Martin Hauso, Leo Cornic og Oskar Opsahl.

Kampene spilles slik

 • 21. mars klokken 11.00: Tyskland – Norge, Pampeloponnisiako
 • 24. mars klokken 11.00: Skotland – Norge, Pampeloponnisiako
 • 27. mars klokken 14.00: Norge – Hellas, Pampeloponnisiako

De to beste landene kvalifiserer seg til EM-sluttspillet.

 

… mens 14-åringene får dra til Sarpsborg

Fem Vålerenga-spillere født i 2004 er tatt ut til Statoil talentleir i Sarpsborg 15.- 18. mars.

– Vi er naturligvis veldig godt fornøyd med å ha med så mange spillere med på samling, og vi har i tillegg et par spillere som var nære ved å bli tatt ut. Statoil talentleier gjennomføres to ganger i året i løpet av vinteren. Det er veldig positivt for spillerne og klubben at vi er godt representert, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren til klubbens sider.

Det gjelder disse fem:

G15

 • Oscar Bobb (offensiv midtbane)

G14

 • Morten Stakkeng Vang (Keeper)
 • Mikkel Nordengen Knudsen (Midtstopper)
 • Shreeraam Sritharan (Kant)
 • Oliver Thomassen (Midtbane)

 

Kjøp sesongkort!

Vi benytter kvinnedagen til å oppfordre alle til å kjøpe sesongkort til Vålerengas damelags kamper på Intility Arena. Da vi var inne på salgssiden for sesongkort i går kveld var 141 av de 300 sesongkortene som skal til for å nå målet solgt. Dersom målet oppnås vil et sesongkort for de av oss som er medlem i klubb og/eller klan eller har sesongkort til herrenes kamper koste 300 små kroner. Det er et veldig lite bidrag til et flott fotballag.

Mangler du sesongkort for å se herrene? Det kjøper du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *