Engamorgen lørdag 10. mars: Sesongen over for Iskrigerne

Tobias Lindström og resten av gutta må ta tidlig sommerferie. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Så er moroa over for denne gang. Vålerenga tapte 2-1 i sudden i Kristins Hall, etter å ha utlignet til 1-1 sent i tredje periode.

Kampen lignet litt på den i Furuset sist. Vålerenga var disiplinerte, og ingen av lagene tok særlig stor risiko. Jeg synes Vålerenga hadde mer ork, og tok over i tredje periode. Hadde vi vært litt skarpere foran mål hadde vi vunnet. Vi startet overtidsperioden med halvannet minutt i overtall og skapte noe, men det blir ikke mål av det. Også skjærer det seg bakover da en av transatlanterne til Lillehammer kommer igjennom og scorer.

Det er bittert, fordi vi hadde Lillehammer litt på gaffelen der i 3. periode. De to siste kampene har det sett ut som vi har hatt mer energi, men det hjelper ikke når du ikke klarer å avgjøre kamper.

Lillehammers utlendinger er veldig gode i overtall, men softere spillere skal du lete lenge etter. +/- statistikken deres sier det aller meste:

Det er utrolig irriterende at vi ikke klarte å straffe dette laget mer. Fem mot fem er de gutta ganske tynne. Pluss minus logges ikke i overtall og undertall. Dvs at fem mot fem er Brendan Ellis -3.

Men, vi skapte ris til egen bak og er fortjent ute. Dessverre.

 


Men samtidig med at hockeysesongen kom til veis ende i går så er fotballsesongen like rundt hjørnet. Eliteserien 2018 starter med Ranheim – Brann i kveld, og på mandag sesongåpner Vålerenga borte mot Kristiansund.

Det er en historisk tidlig seriestart, og det blir spennende å se om en kamp som Start – Tromsø, som etter planen skal spilles klokka 18.00 i morgen, i det hele tatt kan gjennomføres. Det er nemlig meldt store snømengder i Kristiansand i morgen ettermiddag og kveld. Får vi se brøytepauser hvert 15. minutt på Sør Arena? Heldigvis kommer de norske lagene til å gjøre det ekstremt godt i Europa League denne sesongen, takket være den tidlige seriestarten, så vi får trøste oss med det…

Også i Kristiansund innbyr føret per i dag mer til skileik enn til fotball, men der er det i det minste ikke meldt om nedbør de kommende dagene. Så bare man klarer å brøyte kunstgressbanen før avspark burde vi kunne være rimelig trygge på at kampen går som planlagt.

Innad i Vålerenga ser ting også ut til å gå som planlagt for tida. Freddy dos Santos og Tina Wulff hadde direktesending på Facebook i etterkant av gårsdagens trening, og tok en prat med Ronny og flere av spillerne. Deila kan melde om en skadefri og sulten tropp, og spillerne virker å være i godt humør og klare for å komme i gang med sesongen.


Og apropos snø…

Også på Intility ligger snøen tett nå en drøy uke før årets første hjemmekamp. Klubben har rydda snø på tre av de fire tribunene, men ber supporterne om hjelp til å rydde den siste.

Klanen skriver på sine sider:

Klubben har bedt oss brukere/hoppere/viftere av flagg/sangere/blussere/skjerfsvingere om hjelp, og ønsker å tromme sammen til en dugnad tirsdag 13. mars klokken 18:00.

De ønsker seg 15-20 personer som kan spa snø i ett par timer, og det bør vi kunne hjelpe dem med. Om noen fra Ikaros, noen fra Klanen, og noen som ikke er medlem av annet enn klubben eller korttidsminneforeningen tar turen er mye gjort.

Klubben har utstyr til ca 20 personer, men ta gjerne med snømåka di sjøl om du har et nært og inderlig forhold til den.

Det er supporterkoordinator Matijas Loeb som koordinerer dugnaden, og han blir skikkelig glad om du senderen mail til sk@vif.no om du har til hensikt å hjelpe klubben i ditt hjerte med å gjøre vår nye flotte stadion klar til sesongpremieren mot Odd søndag klokka 20:00.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *