Engamorgen torsdag 15. mars: Vålerengas rolle i den tidlige seriestarten

Ingenting sier fotballstemning som snømenn foran Supportertribunen. Foto: Tom Bader

Det er opplest og vedtatt. Seriestart så nært vinteren var en gedigen tabbe, til tross for seier i vår serieåpning. Men kaster vi stein i glasshus? 

VIF-ledelsen sa ja til tidlig seriestart

Den er grei. Styret må gå.

Eller kanskje ikke. Kåre Ingebrigtsens bitre kommentarer om vær, baneforhold og tidlig seriestart – som selvfølgelig kom etter tapet mot Sarpsborg 08 i seriepremieren. Regner med at pipa hadde hatt en annen lyd ved seiertok VG en prat rundt i Eliteserien for å finne ut om klubbene støttet den tidlige starten, og den tilhørende forlengede sesongen.

Så å si samtlige klubber stilte seg bak forslaget, som kom på bordet i 2016. Men det er også så langt støtten gikk, for de aller fleste. I all hovedsak var det kun klubbene på vei ut i Europa som ville ha seriestarten så tidlig som denne sesongen. Resten hadde bare ingen sterk mening imot. “Føkk it, vi kan vel prøve!”

 Vi har en holdning til at vi bør starte fast i månedsskiftet mars-april hvert år. Vi vil ha forutsigbarhet og en fast start. Så får vi heller forlenge sesongen i den andre enden dersom terminlisten må gå i hop på grunn av mesterskap og lignende, sier direktør Erik Espeseth.

Så enkelt altså. Tipper vi får se et langt mer gjennomtenkt forslag for seriestartene fra 2019 til 2023, som snart skal på bordet.

Legger nok en gang inn forslaget denne skribenten la ut forrige dagen:

Legg seriestarten til begynnelsen av april, etter landskampene som gjerne spilles på denne tiden. Bruk landskampene som en slags kickoff for den norske serien – og ta for guds skyld med Ghayas Zahid med på laget. La det rulle og gå med kamper også på sommeren. Vålerenga-kamp hjemme mot et drittlag under Norway Cup uka. Avslutt serien i slutten av oktober også avrunder man sesongen med cupfinale, første helg i november.

Åja, ikke glem å gå ned til 14-lagsserie igjen, sånn at færre kokoslag drar ned kvaliteten på Eliteserien. Vi venter fortsatt spent på hva Rosenborgs farmerlag, Ranheim, kan by på i år, men foreløpig må vi vente til tredje runde før vi får “nyte” dem.

 


Damenes sesongkortsalg

I skrivende stund er det solgt 192 sesongkort og det gjenstår åtte dager av kampanjen.

Prisen er, for de aller fleste, kr. 300,-. Til sammenligning ligger billettene til enkeltkamper på kr. 100,-. Det betyr at etter kun tre av ti hjemmekamper har man tjent opp sesongkortprisen.

Allerede i første serierunde, lørdag 24. mars kl. 17, kommer LSK Kvinner på besøk. I tillegg skal vi møte blant annet Stabæk, Røa, Avaldsnes, og ikke minst (men fryktelig små) Lyn.

Hvordan det går med sesongkortsalget til herrene, tre dager før hjemmeåpningen, hadde vært interessant å sett. Har de merket en oppdsving den siste uka etter seier i premieren?

Kanskje vi skal spørre noen. 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 15. mars: Vålerengas rolle i den tidlige seriestarten

  • 15. mars 2018 i 11:28
    Permalink

    Hva er prisen for sesonkortet for A-laget til gutta pr i dag?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.