Engamorgen fredag 16. mars: Berntsen solgt. Supertalent signert

Det ble med én sesong i Vålerenga for Daniel Berntsen. I går ble han solgt videre til Tromsø. Foto: Vålerenga Fotball

Fra ung til gammel: Dagens Engamorgen handler om Brage Skaret (ny midtstopper), Ivan Näsberg (landslagsmidstopper), Daniel Berntsen (solgt midtbanespiller) og Kjetil Wæhler (pensjonert midtstopper). Den handler dermed også om kjøp, salg og spillerlogistikk.

TV 2, Dagsavisen, Nettavisen, Dagbladet, Nordlys, iTromsø på iPad og vif-fotball.no melder alle at Daniel Berntsen har forlatt Vålerenga og signert for «gutan», laget som også er kjent som Tromsø og TIL, selv om de i all vesentlighet har vært til-og-fra.
Avtalen varer ut 2020 og alle mediene beskriver det som et salg. I mange av sakene kommenteres overgangen av folk i Tromsø-systemet som sier at de ikke hadde hatt råd til å betale en stor overgangssum.

Det oser altså av en rimelig overgang for en spiller som kostet Vålerenga dyrt både i overgangssum, sign-on-fee og lønn da kontrakten ble signert i forkant av fjorårssesongen. I tillegg kan man kanskje spekulere i om signeringen av Daniel Berntsen kostet oss Herman Stengel, da sistnevnte i sin argumentasjon for å forlate oss begrunnet dette med ikke å føle seg tilstrekkelig satset på. Stengel ble et andrevalg bak Berntsen i flere av Berntsens 18 serieopptredener (rundt halvparten fra start) gjennom fjorårssesongen, uten at Berntsen framsto som vesentlig for laget i mange av kampene.

Samtidig forteller iTromsø at Trond Mohn har bidratt til å få Berntsen til Tromsø, noe som antyder at summen Tromsø har betalt for å få Berntsen til Tromsø er noe mer enn tomflasker.

Ronny Deila har en egen type spillere han ønsker seg. Det er vesentlig at spillerne «orker å trene», og at de gjennom de mengdene og den intensiteten det skal trenes også utvikler seg i riktig retning. Dette er vanskelig å garantere gjennom eksempelvis speidervirksomhet, og det er ikke sikkert det nye speidersystemet med Lars Tjernås på toppen vil treffe 100 % på dette, på samme måte som daværende sjefsspeider Igor Aase, nå spillerutvikler, heller ikke gjorde dette.

At enkelte spillere ikke treffer helt – eller for den saks skyld flopper totalt – er vel en del av selve overgangsspillet. Men når det gjelder Daniel Berntsen så virket beslutningen om en overgang litt forhastet allerede da den kom på overgangsvinduets siste dag i fjor. Aperopet ønsker Berntsen lykke til videre, og håper samtidig at Vålerenga i dag jobber bedre med overganger inn enn det virker som man gjorde i denne sammenhengen, kanskje spesielt med tanke på at kostbare kjøp bør være langsiktige investeringer.

 


Brage Skaret
Samtidig kommer det en femtenårig midtstopper inn. Det er tydelig en langsiktig investering, samtidig som det neppe er en kostbar overgang. For selv om Brage Skaret har landskamper for G15- og G16-landslagene, sogar som kaptein, er han neppe A-lagsmateriale foreløpig.

Slik dagens fotball utvikler seg er dette en alder hvor spillere må søke mot større klubber, akademier eller andre utviklingsarenaer, og vi ønsker Skarets velkommen til Vålerenga, så får vi se hvor langt han kan nå!

Romerikes blad skrev om Skaret allerede i februar 2006, da han sammen med «kolleger» i Tæruddalen barnehage viste hvordan barnehagen jobbet med støy.

Skedsmo FK beskriver Brage som ydmyk, lojal, tilstede, og forklarer at han viser stort eierskap til egen utvikling og er svært ambisiøs. Videre kan vi se at femtenåringen fram til sommeren vil han en liten tilhørighet til Skedsmo FK gjennom treningshverdagen.

– Brage er en ung spiller med et spennende potensiale som midtstopper. Med god fysikk og rekkevidde, samt ferdigheter til å kunne bidra til et godt angrepssspill, ser vi veldig frem til å bli kjent med Brage og til å kunne hjelpe han å utvikle seg videre. At Erland Johnsen (gammel stopper) bruker Brage som kaptein på landslag, lover også godt. Vi trenger unge ledertyper, sier Vålerengas toppspillerutvikler Igor Aase.

 


Trening på kampdag
Dagsavisen melder at Vålerenga skal begynne med lett trening på kampdager der avspark er sent. Ikke spesielt kontroversielt all den tid andre idretter har suksess med modellen, men overskrifter skaper det.

 


Ivan klar for EM-kvalifisering
Ivan Näsberg er klar for EM-kvalifisering for det norske U21-landslaget borte mot Italia (22. mars) og Israel (27. mars), melder klubben på sin hjemmeside.

 


Wæhler klar for comeback
Kjetil Wæhler forteller Eurosport at han er klar for et nytt comeback dersom noen trenger ham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *