Engamorgen tirsdag 3. april: Deja vu..

Hoftefeste mot Sarpsborg 08. Foto: Grydis.no

Vi både tar oss av hatten og retter en streng pekefinger mot Sarpsborg 08.

 

Kampen i Sarpsborg ble som fryktet: Akkurat lik kampene mot dem i fjor. Et bunnsolid, velorganisert kollektiv maler oss i senk. Vi hadde gode perioder, men sett over det hele var vi ikke i nærheten. Utover i kampen begynte gutta å henge med huet, og de siste 20 minuttene så det egentlig ut som de hadde gitt opp. De ble regelrett knekt mentalt. Igjen.

Sarpsborg må være utrolig kjipe å spille mot. De klarer liksom alltid å få en fot eller en annen kroppsdel i veien for skuddet, de jobber steinhardt, takler, og spiller kraftfotball det er slitsomt å jobbe mot i 90 minutter. Vi blir spist opp.

Det er ganske imponerende med tanke på at halvparten av spillerne er folk jeg aldri har hørt om. De bygger topplag av spillere fra lavere nivå eller spillere som har vært avskrevet andre steder.

Tomålsscorer Patrick Mortensen ble hentet fra Lyngby i Danmark, hvor han scora litt bedre enn ett mål per tre kamper. Jon Helge Tveita, som scoret det andre målet i går, kom fra Bryne. Jeg ser at noen mener det er en keepertabbe, men det kan jeg ikke begripe. Han får gå fritt og plassere den rett i krysset. Det er en dritpen scoring, men han skal ikke få lov til å gå fritt sånn.

Andre klubber folk i startellveren dems kom fra er for eksempel Nest-Sotra, Flora Tallinn og Odense. Også har de jo Joachim Thomassen, som ikke var god nok for oss. Det sier jeg ikke sarkastisk, han var faktisk ikke god nok for oss. Nå er han kaptein i et av norges beste lag.

Også har vi Harmeet Singh da. Fyren som har to mislykkede opphold i Wisla Plock og Kalmar bak seg. Nå var han plutselig banens beste.

Vi har ingenting å klage over. Vi blir nedkjempa av et topplag bestående av spillere som var b-vare, for fjerde gang på rad. Det er frustrerende og imponerende på en gang.

Reidar Sollie i Dagsavisen sier det vel best: “Laget som vinner duellene, vinner som oftest også kampen. Og det laget som klarer å mobilisere fra start får også et mentalt overtak.”

Deila sier i samme avis: “Vi må finne ut hvorfor vi kjørte med diesel”. Litt usikker på om jeg er enig i det. Som de mer biltekniske ville være enig i: Diesel var det Sarpsborg som kjørte med. Ujålete kraft, moment og effektivitet. Også lukter det vondt og er stygt. Høres ut som Sarpsborg for meg. Vålerenga var mer som en el-bil med rekkeviddeangst.

 


 

Pekefingern

Når vi endelig skulle få slippe stillastribune på grusplass, men i stedet få plass på langsida var det lov å håpe at ting skulle være litt bedre. Det var det forsåvidt også. Med lavt tak og vegger bak og på siden blir det et sinnsykt trøkk.

Det var også suverent oppmøte fra Oslo Øst. Trengsel på tribunen gir god stemning. Men når tribunen er så full at 60-70 personer ikke en gang får plass på den, men må stå på grusen på hjørnet, da er det noe galt.

Det starter med billettkøen. Hadde du printa billett fikk du gå rett inn mot at de reiv i arket. Hadde du mobilbillett måtte du stå i en lang kø, fordi de hadde kun EN fyr med scanner, og scanneren var treig. Så treig at han slutte å scanne alle og begynte å slippe inn folk som bare sa de hadde billett.

Det kan være grunnen til at det var langt fler inne enn det det skulle vært, eller så har Sarpsborg oversolgt tribunen med rundt 100 billetter. Da er det kanskje like greit at det ikke skjer noe som kan føre til panikk, fordi den tribunen er det kun en vei ut fra: Ned trappa til venstre til bakken også vekk. Det er vegger bak og på siden hele veien. Det er ingen nødutganger oppe på tribunen. Alle må gå ned og ut til venstre, mulig det er en åpning inn på tribunen til høyre, men der er det også folk.

Så da er det ut på plassen hvor de som ikke fikk plass på tribuna allerede oppholdt seg. Foran tribunen er det ikke ett, men to gjerder sånn for sikkerhets skyld. Jeg vil påstå den tribunen er farlig så lenge det ikke er rømningsveier bak, i alle fall når den er så full.

Men bra trøkk, det ble det.

 


 

Neste motstander er Strømsgodset hjemme. Et Godset som har fått en dårlig start. Da skal IKKE vi være Vålerenga-julenissen som gir dem gode vibber og en vei inn i flytsonen ved å feile. Vi skal ræve dem fullstendig hjemme på Vallefortet. Tre poeng er bestilt.


 

Vålerenga i dag:

Ta med kidden på Ekeberg for Engaland med Kåffa kl 17.

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 3. april: Deja vu..

  • 3. april 2018 i 08:07
    Permalink

    Det er bare å gratulere 08 med hvordan de klarer å få spillere til å blomstre. Vi ga fra oss Zajic som man var overbevist var avskiltet. Men i 08 så fikk han ny vår og var med å løfte laget selv om han selvfølgelig ikke var noen langsiktig investering. Og man har ikke glemt Aron Samuel. En spiller som hos oss likte å løpe MYE. Men virket som han ikke kunne treffe vann om han sto i en båt. I 08 så blomstret han og de tjente vel ca 10-gangeren på den overgangen ved videresalg

    For å ikke glemme hvordan de er dyktig til å restarte karrierer. Og der har man en spiller som bare fortjener å forbli navnløs

    Svar
  • 3. april 2018 i 14:44
    Permalink

    «Som en el-bil med rekkeviddeangst». Godt sagt og i det hele tatt god skrevet!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *