Engamorgen onsdag 25. april: Enga her! Enga der! Enga både her og der!

Aron Dønnum er på utlån i Ham-Kam, mens Madhusan Sandrakumar er å finne hos andredivisjonslaget Bærum denne sesongen. Foto: vif-fotball.no

Fredag 13. april viste Aperopet fram alle eliteseriens tidligere Vålerenga-spillere gjennom å presentere et par solide ellevere. I dag har turen kommet til førstedivisjon. Denne serien er litt mer preget av lokale spillere, i hvert fall på de lagene som ikke satser tungt på opprykk, og det er derfor litt færre spillere med Vålerenga-historikk her.

Heller ikke denne gangen har vi tatt med alle som har vært på vei til Vålerenga, eller som det har vært spekulert rundt. Men et solid knippe spillere blir det likevel.

Ham-Kam
Aron Dønnum
er på lån hos et hamarlag der det kan virke som om økonomien gjør at de må ha mange spillere på lån for å kunne styrke stallen. Hva et slikt miljø betyr for Dønnums utvikling får vi se, men avtalen Ham-Kam har med FC København (under ledelse av deres investor Ståle Solbakken) er ingen ulempe.

Jerv
I stallen har sørlandslaget keeper Øyvind Knutsen som i 2012 og 2013 voktet buret for Vålerengas G19- og rekruttlag i 2012 og 2013 (oppdatert etter informasjon fra en årvåken leser).

Kongsvinger
Et av lagene som det virker som om VIF samarbeider ganske godt med på tross av den vonde historikken som vi supportere ikke glemmer. Niklas Castro forlot Vålerenga etter 2016-sesongen, og har funnet seg en rolle der han er blant lagets mest betrodde spillere, og sikreste målscorere. Videre var deres assistenttrener Kaz Sokolowski spillerutvikler i VIF i årene 2009-2013.

Mjøndalen
Jibril Bojang
 har spilt noen-og-tjue kamper for var bruntrøyene de seneste sesongene, og var å finne i Vålerenga-drakt i junioralder. I tillegg var vel Christian Gauseth lenge godt informert om hva som skjedde på Valle, uten at vi skal strekke den strikken for langt.

Sandnes Ulf
På banen finner vi Kristian Brix som i årene 2007-2010 ikledte seg den vakre blårøde fargen, og Akinshola Akinyemi som var Vålerenga 2-spiller i årene 2011-2012, mens det er trenerapparatet som har de største profilene fra oss. Hovedtrener er Bengt Sæternes som faktisk fikk 78 kamper for Vålerenga i perioden 2008-2010. Det mest minneverdige VIF-øyeblikket for meg er på Bohemen på en lukket seanse for Klanen vinteren 2007-2008, der han på spørsmålet «Hvem er den beste treneren du har hatt?», svarte «Siden jeg har vært i Brann, så må jeg jo si Martin Andresen». Både Sæternes, Andresen som satt ved siden av ham og alle andre som var der skogglo, og var sikre på at dette skulle føre gull og grønne skoger med seg. Under samme regime fantes også Bojan Zajic (2007-13). Balkanstjernen var ingen one trick pony, da han både hadde finta si og skuddet sitt. Hadde han vært rask også hadde twitterlegenden vært verdensstjerne.

Sogndal
Nok en klubb vi har et litt anstrengende forhold til etter nedrykket tidlig på 2000-tallet. Nå finner vi Markus Brændsrød her. Han var tidvis svært god for VIF 2 i 2013-14, og har tilbragt tid både i Lillestrøm og Strømmen før han nå har funnet veien til Sogndal.

Strømmen
Som når det gjelder Brændsrød var også Mathias Blårud svært lovende for VIF 2  i samme periode. Samtidig fikk han også endel kamper for førstelaget i 2013-14-sesongene.

Tromsdalen
Kristoffer Hay
 er på utlån fra Vålerenga til Tromsdalen. Selv om spilleren kom til VIF fra Hønefoss, har han slekt i Tromsø-området, om Aperopet husker rett.

Viking
Det er litt morsomt med en klubb som Viking med sin stolte, lange eliteseriehistorie i dette selskapet, men sånn kan det altså gå. I stallen deres nå finner vi Markus Nakkim, midtstopperen som er her på lån. I tillegg kan vi jo tenke på Tommy Høiland. Han har vært i samtlige norske klubber unntatt Vålerenga. Og det er vel en form for forbindelse?

Aalesund
Erikson «Nenass» Spinola Lima
spilte noen kamper for Vålerenga 2 i 2016, men det mest interessante med akkurat den historien er vel veien fra Kapp Verde via Folkehøyskole til prøvespill, til terningsleir og kontrakt. Fredrik Carlsen fikk sin eliteseriedebut for Vålerenga mot Ham-Kam. Det viser hvor lenge det er siden. I 2009 gikk han på lån til Aalesunds FK, og har ikke reist derfra siden. Videre sier ryktene at Bjørn Helge Riise var så godt som klar for VIF for noen år siden, men at man ikke kom til enighet om et vilkår om hvilken rolle/hvilke rettigheter mora hans skulle ha opp mot klubben. Men dette er altså bare rykter. Videre fikk trener Grå-Lars Bohinen sine siste minutter mot Tufte IL i 2005, mens han egentlig hadde en stilling som sportssjef. Samarbeidet Bohinen/Kjetil Siem/Kjetil Rekdal er interessant beskrevet i biografien om sistnevnte. Ellers i trenerapparatet har Andrea Lomberto fortid i ulike trenerstillinger i VIF i perioden 20015-2013, og er nå assistent i AaFK. Og Frank Mathiesen, da. Keepertrener i Aalesund nå, førstekeeper i VIF en periode i 1993.

Åsane
Aleksander Solli
forlot Vålerenga etter 2012-sesongen. Siden har han vært i Hønefoss, Raufoss, Viking og Asker. For god for mange lag og for dårlig for mange andre. Men vi husker en innbitt kriger.

Ingen
Verken Notodden, Florø, Ullensaker Kisa, Levanger eller Nest-Sotra har VIF-spillere i stallene sine, men det forandrer ikke forholdet vi har til verken dem eller de andre. Aperopet håper jo for eksempel at alle disse lagene blir slått ut av cupen. Inkludert Aalesund, selv om de allerede er slått ut en gang.

Har vi glemt noen, så kan du fortelle oss om det i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *