Engamorgen torsdag 26. april: Det er snart tid for Ra-Ra-Ranheim

Høyt og intenst press fra Magnus Lekven og den øvrige midtbanen vil være viktig mot Ranheim på lørdag. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Til helga er det Ranheim-Vålerenga, en kamp som for noen svært få år siden hadde vært et sikkert tegn på at Vålerenga hadde rykket ned. Nå har klubben som historisk sett har vært en av Rosenborgs farmerklubber blitt en slags kultklubb i Midt-Norge med offensiv samhandling, kameratskap – og noen jævlige sanger på YouTube. Engamorgen forbereder deg på helga!

Gårsdagens kamp mellom Ranheim og Brann gjorde at vi slipper å møte en serieleder på lørdag. I stedet ga oppgjøret noe som til slutt kan oppsummeres som en ganske behagelig seier til Brann. Med litt andre marginer i første omgang kunne imidlertid hva som helst skjedd. Slår vi Ranheim til helga, er vi forbi dem på tabellen.

Ranheim spiller RBK-fotball med litt svakere spillere, men med vesentlig mer intensitet og de er mer tro mot systemet. Spillet deres handler om å bevege ballen raskt i lengderetningen, bruke raske indreløpere og vinger og komme til innlegg fra kantene, bak motstanderens forsvar. For å demme opp for dette valgte Brann å presse Ranheim høyt, nekte trønderne ro til å bygge opp, og dermed adgang til et godt og presist spill. Det lyktes, i perioder svært godt. Samtidig var det en kamp som viste at Ranheim på ingen måte blir noen kasteball i årets sesong, for hver gang Brann roet ned eller presset litt lavere, stormet Ranheim fram.

De som derimot blir kasteballer er Start og Stabæk. I går spilte de 1-1 på Nadderud i en kamp som VGLive oppsummerer slik: “Stabæk tok ledelsen etter en keepertabbe av et skadeskutt Start, men sørlendingene slo tilbake da Stabæk-forsvaret sov. Dermed ender det uavgjort.”

Et annet lag som forsøker å bestille et opphold i bunnen er Sandefjord. På mest mulig elendige måte – etter en helhetlig vurdering – ga de i går Magnus Powell sparken etter seks eliteseriekamper. Da Powell ble ansatt 16. januar var det – også – etter en helhetlig vurdering. Styrejobb i Sandefjord er mange ting, konsekvente er de, men Aperopet kan – etter en helhetlig vurdering – si at vi ikke er imponert.

Det skal mye til for å få Aperopet til å riste oppgitt på hodet etter å ha gitt en tidligere Lyn- og Lillestrøm-spiller sparken, men det har altså Sandefjord klart.

Men altså Ranheim.

For alle som ikke har anledning til å reise, byr vi på stemningen man kan vente seg i Trøndelag. Det gjør vi gjennom tre videoer, hentet fra YouTube.

Hvis du fortsatt har lyst til å dra, finner du billettinformasjon til kampen – inkludert lenke – på klubbens sider.

 


Langhelga for øvrig

Vålerenga-Stabæk (Damer)
Gratis adgang for alle jenter på lørdagens toppseriekamp mellom Vålerenga og Stabæk på Intility Arena. Kampen starter 15.00 og mer informasjon ved å trykke på bildet.

VIF 2-Brattvåg
Søndag fra 17.00 er det kamp for rekruttene, altså VIF 2 mot Brattvåg, også den på Intility Arena.

Grorud-Vålerenga (cup)
Og 1. mai er det cupkamp på Grorud Idrettspark, der hjemmelaget Grorud tar imot Vålerenga. Billettene er i salg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *