Engamorgen søndag 29. april: Prosjekt Deila – hvordan er ståa?

 

Ronny Deila Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Med syv kamper spilt i Eliteserien, hvordan går det med Prosjekt Deila?

 

Vel, så som så. Vi spilte 2-2 mot Ranheim, et lag som sto med fire seire og to tap før denne runden. Nyopprykka. Et lag vi skal slå, helt klart. Med litt marginer hadde vi gjort det også. Men med uflaks hadde vi tapt. Nok om den kampen, les mer om den her.

Spørsmålet er: Er laget bedre enn i fjor?

Jeg mener ja, forsåvidt. Vi slipper fortsatt inn for enkle mål, og jeg tror noe av grunnen er at vi ikke klar klart å erstatte Christian Grindheim som et defensivt arbeidsjern på midten. Men jeg har inntrykk av at de fleste målene vi slipper inn kommer fra sidene. Backene har spilt flere svake kamper, og Adam Larsen har vært uryddig i timing og feltarbeid. Men det er ikke bare backene sin feil heller, de må få hjelp av andre hvis motstanderen dobler på kant for eks.

Men jeg synes laget ser mentalt sterkere ut i år. Laget vi hadde i fjor kunne fort funnet på å tape på slutten mot både Molde og Ranheim. Samtidig varierer vi fortsatt veldig i prestasjonene. 6-1 over Start er hyggelig det, men Start var fullstendig hjelpeløse og ingen målestokk. Å bli malt i senk 3-0 mot Sarpsborg er kjipt, men Sarpsborg var veldig gode i den kampen. Det eneste virkelig skandaløse resultatet er 1-4 for Godset. Den kampen var det spenning i en god stund, og første omgangen var ikke så gal. At vi faller så mye i kvalitet etter pause er nitrist. Som sagt da: Det er sånne kamper som gjør at Vålerenga sliter med å få nye fans som blir over tid.

Det som er virkelig gledelig er at vi har fått en knallspiss. Jeg mener Sam Johnson kan være den beste spissen i Eliteserien. En ting er at han scorer mål, men legg merke til arbeidsinnsatsen hans. Han er taktisk klok og løper ekstremt mye. Presser forsvarere, tar dype defensive løp selv om det er sent i kampen. Han ser ut som en spiss av internasjonal klasse, og måten han oppfører seg på forteller meg at han også er veldig profesjonell. Han kjefter om trent aldri på dommeren, han viser respekt for motstandere i intervjuer, og svarer profesjonelt på spørsmål. Han scorer neppe 25 mål i år, men i motsetning til Kjartansson ser det ikke ut som et en-sesongs blaff. Johnson gjør dette konsekvent.

Det er også gledelig å se at Ibrahim er klart bedre enn i fjor. Da så han ut som en skikkelig flopp, men Deila har fått fart på gutten. Han har fortsatt en del å gå på, men mot Ranheim la han ned en veldig god arbeidsinnsats.

På stopperplass har vi fått inn Carvalho. Gi han og Nation noen måneder sammen så kan vi ha et av de beste stopperparene i Eliteserien.

På keeperplass har Adam Larsen vært variabel. Han er en god skuddstopper og kan gjøre fine reaksjonsredninger, men feilberegner litt for ofte. Det kan være en idé å prøve Sandberg igjen, noe flere har tatt til orde for.

Dommen er vel at Prosjekt Deila utvikler seg i riktig retning, men at det går sakte. Nå har vi forhåpentligvis fått orden på spillerlogistikken, så vi slipper signeringer ala Daniel Berntsen. En dyr, middelmådig spiller i en posisjon vi strengt tatt ikke trengte forsterkning. Så får vi fortsette å se etter spillemessig forbedring. Da forventer jeg to ting: Høyere bunnivå og bedre struktur som gjør at vi slipper inn færre mål.

Carvalho gjorde i alle fall sin del av den defensive jobben:


 

Grorud

Game in 3 days again sier Carvalho. På tirsdag 1. mai blir det folkefest på Grorud. Grorud IL feirer hundre år i år, og dette blir en stor del av feiringen. Forvent høy innsats fra hjemmelaget. Grorud har et bra lag og seiler vel opp som en av opprykkskandidatene fra avdelingen. De har fire strake seire denne sesongen:

2-1 over Hønefoss borte

2-0 over FK Tønsberg hjemme i første runde i cupen

3-1 over Odd 2 hjemme

4-2 over Fram Larvik borte.

Vi registrerer også at 22 år gamle Zirak Ahmed scora hat-trick sist kamp, og scora også mot FK Tønsberg. I de to andre kampene var han ubenyttet innbytter. De har flere målscorere, og kan fort vise seg å holde omtrent OBOS-kvalitet.

Kjære Vålerenga-spillere: IKKE UNDERVURDER GRORUD. 

Her er billettinfo. Kjøp nå hvis du er Vålerenga-fan.


 

Vålerenga damer

Damelaget fikk en dårlig start på sesongen, men har nå kommet skikkelig i dytten. På Valle på lørdag viste de at seieren over Avaldsnes ikke var et blaff: 5-0 ble det over et sjanseløst Stabæk-lag. Vålerengas mål ble scoret av Ingrid Schjelderup x2, Sherida Spitse x2 og Isabell Herlovsen.

Det siste målet til Spitse var av det helt ålreite slaget:


 

Vålerenga i dag: 

Vålerenga 2 – Brattvåg. Valle klokka 17!

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 29. april: Prosjekt Deila – hvordan er ståa?

  • 1. mai 2018 i 01:54
    Permalink

    “Nå har vi forhåpentligvis fått orden på spillerlogistikken, så vi slipper signeringer ala Daniel Berntsen. En dyr, middelmådig spiller i en posisjon vi strengt tatt ikke trengte forsterkning.”

    Det som er synd er at Daniel aldri fikk vist seg i posisjonen han egentlig spiller. I Tromsø har dem virkelig funnet hans plass og det vises allerede etter noen serierunder med to scoringer, to assist og generelt veldig bra spill.

    Så om jeg skal ta Berntsen i “forsvar” her, vil jeg si Deila ikke skjønte hvordan han skulle bli brukt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *