Engamorgen tirsdag 1. mai: By og land, hand i hand!

Får vi se Sam Johnson i kveld? Foto: Grydis.no

Vi myser på Grorud og Kasper Wikestad.

 

Når farmor var ung reiste hun og farfar på ferie til Grorud. På den tiden var det vel knapt noe nord for Sinsen, så det var sikkert ganske deilig å komme seg ut av byen og slappe av litt på landet. Etter en dagstur igjennom skogen. Bil tror jeg ikke de hadde, men det gikk nok buss oppover Trondheimsveien, som da antagelig var en grusvei lenge før den kom til Grorud.

Det har vært jordbruk og spredt bebyggelse på Grorud i hundrevis av år, men utover 60-tallet kom det en skikkelig byggeboom. Tidlig på 60-tallet kom Grorud Senter, T-banestasjonen kom i 1966.

Grorud IL derimot, er stiftet så tidlig som 1918, og feirer dermed hundre års jubileum i år. Samtidig vet vi at arbeiderbevegelsen har sterke røtter på Grorud, som har fostret folk som Trygve Lie og Torbjørn Berntsen.

Så det er litt av et kinderegg for Grorud-folket i dag. Vålerenga kommer på besøk!

Som jeg har vært inne på før så er jeg litt halvbekymra sportslig sett. Vi kunne fått langt enklere kamper mot 2. divisjons motstand. Jada, vi skal være klart bedre. “Skal”. Men jeg har sett noen cupbomber. Og med et Grorud-lag som er blant de beste i divisjonen, med jubileum på toppen – Vel, vi bør være klare til kamp. Grorud har fire strake seire så langt.

Forhåpentligvis har Vålerenga fått memoet, for dette blir ingen 8-0 kamp ala Årvoll. I følge Reidar Sollie ble Vålerenga 2-kaptein Felix Horn Myhre byttet ut til pause på søndag, fordi han antageligvis skal spille en rolle mot Grorud. Myhre var fremdragende, og uten han tapte vi midtbanen – og kampen i 2. omgang.

Personlig håper jeg vi får se i det minste Peter Michael på banen, og ha gjerne Sam Johnson i bakhånd.

Vi sees på Grorud kl 18!

Og du, hvis du savner mer triviell info om Grorud kan vi fortelle at Grorud har gitt navnet til Groruditt. En svært sjelden bergart som kun finnes i en stripe fra Grorud til Årvoll. Det er en hard bergart som antagelig ble brukt til å lage økser og redskaper i middelalderen. Så ikke kom her og si at du ikke lærer noe av Aperopet! Om du har brukt for det er et annet spørsmål.


 

Hedersmann

Som du sikkert husker var Kasper Wikestad konferansier på kick-offen til Vålerenga. Men Kasper ville ikke ha spenn.

I stedet ga han fire sesongkort og drakter til et flyktningmottak i Oslo. Topp mann.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *