Engamorgen lørdag 4. mai: Grindheim først, Berre etterpå

Daniel Fredheim Holm jubler sammen med tidligere Skeid-kollega Moa. Nå er det oppgjør mot Haugesund med Christian Grindheim i spissen, før Morten Berre-trente Skeid er motstander i cupen. Foto: Grydis.no

Vålerenga ble satt opp mot Skeid i cupens tredje runde, men før den kampen er det Klepp for damene, Haugesund for herrene og Hødd for rekruttene. Hvis ikke det er nok, så er Vålerenga også representert i U17-EM i fotball og voksen-VM i ishockey.

Kampene mot Haugesund og Skeid blir spesielle for Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm.

– Ja, dette blir to spesielle kamper for meg. Christian Grindheim og Tom Henning Hovi er de kapteinene jeg har spilt under som jeg setter høyest, sier Daniel Fredheim Holm til Dagsavisen.

Artikkelen handler da selvsagt om de to kommende A-lagskampene for VIF: Søndagens seriekamp mot FK Haugesund og onsdagens cupkamp mot Skeid.

Daniel avslører til Dagsavisen at han aldri har møtt Skeid i kamp, ikke en gang i treningskamp.

Ifølge avisa drillet Deila den antatte startelleveren til søndagens kamp på fredagens trening.

Dagsavisen melder at det så ut til at Daniel Fredheim Holm får følge av Ernest Agyiri på midten med Simen Juklerød på høyrekanten med en forsvarsfirer med Amin Nouri, Felipe Carvalho, Jonatan Tollås Nation og Sam Adekugbe.

– Normalt går Vålerenga videre, men 2. divisjon har blitt mye bedre. I enkeltkamper er alt mulig. Vi har planer om å ofre oss for å vinne, men jeg vet at dette blir en noe annerledes kamp enn mot Sandefjord, sier Skeid-trener Tom Nordlie til NRK som vinkler på at Skeid har fått ønsket sitt oppfylt.

I likhet med Vålerenga møter også Skeid et Haugesund-lag i seriespill i helga, når Vard besøker hovedstaden i ettermiddag.

Cupkampen mellom Skeid og VIF har avspark onsdag 9. mai klokka 19.15 på Nordre Åsen, og sendes direkte på NRK 2. For de som ikke har tid til å se kampen, har NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, sett i glasskula, og kan avsløre hvordan det ender: – Det kommer til å være jevnt. Det kommer til å sitte langt inne. Jeg spår at kampen lever til siste liten, men Vålerenga tar det til slutt.

De øvrige oppgjørene i tredje runde spilles slik:

Onsdag 9/5: Alta – Tromsø, Brattvåg – Rosenborg, Bryne – Sandnes Ulf, Bærum – Strømsgodset, Egersund – Start, Fyllingsdalen – Brann, KFUM Oslo – Lillestrøm, Levanger – Ranheim, Mjølner – Bodø/Glimt, Mjøndalen – Stabæk, Nest-Sotra – Haugesund, Notodden – Odd, Ull/Kisa – Kongsvinger.

Torsdag 10/5: HamKam – Sarpsborg, Hødd – Kristiansund.

Vi i Aperopet tror på tre hjemmeseire i cuprunden.

 


U17 EM

Under U17-EM i England spilte et norsk lag med Vålerengas Leo Cornic 0-0 mot Portugal, melder Nettavisen og Fotballforbundet. I den norske troppen er også Harald Martin Hauso, men han var ubenyttet i gårsdagens kamp. Oscar Opsahl har meldt forfall. Mandag møtes Norge og Sverige i Burton.

 


Hockey-VM

Hockey-VM i Danmark startet i går med at Russland og Sverige gruset henholdsvis Frankrike og Hviterussland. I Norges pulje var det jevnere. USA slo Canada etter straffer, og Danmark gjorde det samme mot Tyskland. Et norsk lag med Vålerenga-spillerne Tobias Lindström og Stefan Espeland i troppen starter sin turnering i dag mot Latvia.

 


Wæhler

Tidligere VIF-spiller Kjetil Wæhler skal spille resten av sesongen for Sogndal. 42-åringen la opp etter 2016-sesongen, men gjorde comeback for sogningene i fjor, og gjør altså et nytt comeback i år.

https://www.dagsavisen.no/sport/wehler-gjor-enda-et-comeback-1.1139246

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *