Engamorgen tirsdag 8. mai: Skeid neste

Får vi se Sam Johnson med en spissmakker i morgen? Foto: Grydis.no

Det drar seg mot ny cupkamp, og enda et Oslo-oppgjør for Vålerenga.

For i morgen klokka 19.15 er det destinasjon Nordre Åsen for Vålerenga, hvor Skeid er det neste hinderet på veien mot et nytt norgesmesterskap.

 

De som har vært på den samme ”arenaen” for å se Vålerenga 2 spille mot Skeid de siste sesongene har sikkert fått med seg at skeidsupporterne har et hvitglødende hat mot storebror på østkanten. Det ropes ut ukvemsord med en frenesi som overgår det meste annet du finner på norske fotballstadioner. Helt uten humor, helt uten snert, bare et blindt raseri rettet mot alt og alle som har med Vålerenga å gjøre.

Det får meg til å tenke at det må være utrolig trist å bygge hele identiteten sin på et hat til noen som ikke en gang bryr seg om deg. For Skeid er en klubb helt på linje med Årvoll og Grorud. Nok en osloklubb som ikke har klart å etablere seg i toppen av norsk fotball, og som for oss bare er en tidlig motstander i cupen.

Når det er sagt så må jeg si at jeg skulle ønske at både Skeid og Lyn kunne komme seg opp i Eliteserien, så vi kunne få noen skikkelige osloderbyer. Det er trist at vi må ut av byen for å få noe som likner på lokaloppgjør, og et årlig oppgjør mot Skeid eller Lyn (eller Kåffa for den saks skyld) hadde vært utrolig kult. Men fram til det skjer er Skeid bare nok et lag i den lange rekka av dem som hater Vålerenga, og som skulle ønske at Vålerenga hata dem litt tilbake.

 

Men en Skeid-mann som ikke hater Enga er Morten Berre. Vålerenga-legenden er Tom Nordlies assistenttrener i Torshov-klubben, og forteller til Dagsavisen (bak betalingsmur) at han helst skulle ønske at NFF hadde satt opp Skeid mot Lillestrøm eller Stabæk. Berre forteller også at han er optimistisk med tanke på Vålerengas situasjon om dagen:

– De har hatt mange marginer i mot, men potensialet deres er stort. Og publikum bør være litt tålmodige. Etter oss har de Sandefjord og Stabæk i de to neste seriekampene og situasjonen deres kan se ganske lys ut, forteller han.

Berre har et poeng, og det som skal til for at det skal løsne for Vålerenga er nok at det må scores flere mål. I etterkant av kampen mot Haugesund på søndag holdt Deila et langt møte med spillergruppa. Dagsavisen forteller at møtet kom i stand fordi Deila var misfornøyd med at vi skapte for lite offensivt. Så da kommer vi kanskje til å teste ut Peter Michael eller Fitim Azemi som spissmakker til Sam Johnson under kampen i morgen? Med tanke på at omleggingen til to spisser var det som berget et poeng for oss på søndag er ikke tanken helt fjern.


 

Overtidstap for rekruttene

 

Vålerenga 2 møtte Hødd på Tangsrud Arena Høddvoll i går kveld, og det endte med et kjipt 2-1-tap, hvor det avgjørende målet kom på overtid av overtida. I startelleveren til Vålerenga 2 var det kun Kristoffer Klaesson, Jonas Levernes og Kevin Ogudugu som er i A-stallen, uten at noen av dem akkurat kan sies å være etablerte A-lagsspillere. Så at det purunge mannskapet ga Hødd kamp til døra er imponerende i seg selv.

– Det var utrolig bittert å se den ballen gå inn. Sier trener Gard Holme til vif-fotball.no om det avgjørende målet til Hødd.

– Gutta legger inn en fantastisk innsats som vi hadde fortjent å få noe igjen for. Vi starta kampen med fire spillere som debuterte fra start, inkludert Brage Skare (16) som spilte sin første kamp i PostNord-ligaen. I tillegg fikk alle tre innbyttere sin debut i PostNord-ligaen; Marcus Victorio (17), Fredrik Holmé (16) og Martin Bech Riisnæs (17).


 

Damenes cupmotstander er klar

 

Andre runde i cupen for kvinner ble satt opp i går, og Vålerenga tar i mot laget Snøgg fra Notodden, hjemme på Intility Arena, det melder Nettavisen. Kampen spilles i utgangspunktet 30. Eller 31. mai, men klubbene kan bli enige om å spille tidligere.

3 kommentars på “Engamorgen tirsdag 8. mai: Skeid neste

 • 8. mai 2018 i 18:08
  Permalink

  Samme gamle plata, ser jeg. Alle som disser dere bare bittelitt er besatt av “hvitglødende hat”.
  Du får nesten gjøre deg litt hardere anstrengelser om du skal fyre oss opp, Greger.
  La 22 mann ta fighten.

  Men velkommen til match.

  Svar
  • 8. mai 2018 i 20:07
   Permalink

   Takk for at du tok deg tid til å kommentere, da :)

   Svar
   • 8. mai 2018 i 22:18
    Permalink

    Bevares, bare hyggelig det. ;)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *